Görüş Bildir
Haberler
Yapacak Bişey Yok: Arkadaşınıza Yalan Söylemekten Başka Çare Bırakmayan 15 Hassas Durum

Yapacak Bişey Yok: Arkadaşınıza Yalan Söylemekten Başka Çare Bırakmayan 15 Hassas Durum

Dolores Haze
15.03.2016 - 16:18

Psychology Today'in haberine göre iki çeşit yalan var: iyi niyetle söylediğimiz yalanlar ve kendi çıkarımız için söylediğimiz yalanlar.

Kendi çıkarımız için söylediğimiz yalanlar, kendimizi dışarıya daha iyi göstermek ya da utançtan, cezadan veya incinmekten korunmak için söylediğimiz yalanlar. İyi niyetli yalanlar ise bir insana daha iyi hissettirmek veya onları utanç, ceza ve incinmekten korumak için söylediğimiz beyaz yalanlar.

Dr. Bella DePaulo'nun çalışması, iyi niyetli yalanlara daha çok kadınların başvurduğunu ortaya koyuyor. Elbette arkadaşlar arasında dürüstlük çok önemli; ama bazı konularda yalan söylemeniz de gerekebilir... Mesela...

Kaynak: http://elitedaily.com/life/white-lies...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kuaförden korkunç bir saç kesimiyle döndüğünde...

1. Kuaförden korkunç bir saç kesimiyle döndüğünde...

Hiçbir şekilde ona saç kesiminin kötü olduğunu söylemeyin. Çünkü saçı uzayana kadar bu işin dönüşü yok... O yüzden moral bozmaya da gerek yok, değil mi?

2. Onun yanına yakıştırmadığınız biriyle çıktığında...

2. Onun yanına yakıştırmadığınız biriyle çıktığında...

Arkadaşınız gerçekten ona kötü davranan ve zarar veren biriyle çıkıyorsa, elbette duruma müdahale etmeli ve onu uyarmalısınız. Ancak, onun yanına yakışmadığını düşündüğünüz ama onu mutlu eden bir adamla birlikteyse, hiç karışmayın ve sadece onun adına mutlu olun.

3. "Kilo almış mıyım?" diye sorduğunda...

3. "Kilo almış mıyım?" diye sorduğunda...

O bu durumu kafaya takmıyorsa, size zaten laf düşmez. Ama kilo aldığını ve kendini kötü hisettiğini söylüyorsa, 'Yok canım...' demelisiniz.

4. "Sivilcem çok mu kötü gözüküyor?" dediğinde...

Sizin bu durumda yapmanız gereken şey ona kendini iyi hissettirmek ve sivilcenin çok da kötü görünmediğine onu inandırmak. O zaten kötü göründüğünü biliyor, o yüzden durumu kötüleştirmeyin.

5. "Ya baksana, şu fotoğrafta ne çirkin çıkmışım..." dediğinde...

5. "Ya baksana, şu fotoğrafta ne çirkin çıkmışım..." dediğinde...

'Yoo, her zamanki gibisin.' demeyin. 'Evet ya normalde ne kadar güzelsin, bazı fotoğraflar böyle çıkıyor işte napalım...' deyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Diyelim ki bir partiye gidiyorsunuz ve üzerine giydiği elbise gerçekten çok kötü...

Size 'Elbisem nasıl? Güzel görünüyor mu?' diye sorarsa asla doğruyu söylemeyin. Ona kendini kötü hissettirmenin alemi yok.

7. Ailesiyle ilgili kötü sözlerini asla onaylamayın...

Bu arkadaşlığın altın kurallarından biridir; arkadaşınız ailesiyle ilgili ne kadar kötü laf ederse etsin, asla 'Evet ya, senin annen de deli.' demeyin. O diyebilir, siz diyemezsiniz. Bunu asla unutmayın.

8. Ona asla kötü bir anne olduğunu söylemeyin...

8. Ona asla kötü bir anne olduğunu söylemeyin...

Çocuk yetiştirme tarzı size uymayabilir; ama bir suistimal söz konusu olmadıkça, bu düşüncenizi kendinize saklayabilirsiniz.

9. Onu incitecek bir dedikodu duyduğunuzda...

Pek de güvenilir olmayan bir kaynaktan erkek arkadaşının onu aldattığını duydunuz. Ne yapacaksınız? Durumu iyice araştıracak ve kanıt bulamadığınız takdirde duyduğunuz şeyi kendinize saklayacaksınız. Doğru olup olmadığı belli olmayan aptalca bir dedikodu uğruna onu üzmeye değmez, değil mi?

10. Bazı konuları abarttığını düşündüğünüzde...

İş arkadaşının mikrodalgayı nasıl pislik içinde bıraktığını anlatışını abartılı bulabilirsiniz. Ama o sizin arkadaşınız ve onun tarafını tutmak zorundasınız. Eğer iş arkadaşı onun gününü mahvetmişse, sizinkini de mahvetmiş gibi davranmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Korkunç bir performans sergilediğinde...

11. Korkunç bir performans sergilediğinde...

Örneğin, arkadaşınız korkunç bir stand-up gösterisi sergiliyor diyelim. Seyircilerden çıt çıkmıyor olsa bile, siz gülmekten yerlerde sürüneceksiniz. Çünkü onun en büyük desteği sizsiniz.

12. Çok kötü bir profil resmi koyduğunda...

12. Çok kötü bir profil resmi koyduğunda...

Gerçekten hoşunuza gitmek zorunda değil, ama like'layacaksınız, yapacak bir şey yok.

13. Eski erkek arkadaşı için ağladığında...

Erkek arkadaşı kalbini kırıp gideli 3 yıl olmuştur, ama o hala ara sıra onu düşünüp ağlamaktadır. Bunu atlatması gerektiğini o da bilir, o yüzden bunu yüksek sesle dile getirmek zorunda değilsiniz. Sadece yanında olun.

14. Dışarı çıkmak istemediğinizde..

Onu kırmamak için 'Hastayım.' diye yalan söylemek zorunda kalabilirsiniz.

15. Sarhoş olduğu bir gecenin ertesi günü, dün geceki hali hakkında sorular sorduğunda...

Hoşlandığı çocuğun üstüne kusmuş, üstünü çıkarmış ve masanın üzerinde dans etmiş, daha sonra da eski sevgilisini arayıp ağlayarak onu ne kadar çok özlediğini söylemiş olabilir.  Böyle bir şeyi alışkanlık haline getirmediği sürece, durumu atlatmasına yardım edin ve 'O kadar da kötü değildi.' deyin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
69
39
8
7
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

kankam bir saat aldı hiiiç beğenmedim aynı babamın saati gibi kız saati gibi durmuyor hiç ama yine de hmm güzelmiş dedim :D

Kumsal

ben hiçbirini yapmıyorum. ben de mi var bi tterslik avhdjgas