Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'Tahliye Kararları, Hakim Kılığına Girmiş Kişilerce Verildi'

Arınç: 'Tahliye Kararları, Hakim Kılığına Girmiş Kişilerce Verildi'

Ulaş
27.04.2015 - 20:03 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 10:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tahliye Kararları, Hâkim Kılığına Girmiş Kişilerce Verildi

Hükümet Sözcüsü Arınç, 'Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir.' diyerek yaşanan yargı krizine eleştirilerde bulundu.

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Son günlerde yaşanan yargı krizine de değinen Arınç, 'Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir.' dedi.

İşte Arınç'ın sözlerinden satırbaşları:

'KKTC'de seçimlerden memnuniyet duyuyoruz. Mustafa Akıncı'ya başarılar diliyoruz.

30 Nisan'da KKTC'de Meclis'te ant içme görevi yapılacak ve görev teslimi yapılacak.

TAHLİYE KARARLARI

Bakanlar Kurulu gündeminde ayrıntılı olarak görüşülmedi. HYSK'nın hakimler hakkında alacağı karar merak konusuydu. HSYK 3 hakim hakkında açığa alma kararı aldı.

'BÖYLE BİR ŞEY YARGIDA İLK KEZ OLUYOR'

Yeni HSYK kanununda yetki gasbında bulunan kişiler hakkında böyle kararlar alması normaldir. Tutuklama ve tahliye ile ilgili kararlar Sulh Ceza'ya verilmiştir. Yetkisiz mahkemenin verdiği karar yok hükmündedir. Takip edilen yolun adeta kumpasa dönüştüğü görülüyor. Böyle bir şey belkide yargı tarihinde ilk defa oluyor. Gözü karalığın bu kadarına pes denir. Türk yargısı kendini hızlıca yenilemelidir.

MUSTAFA AKINCI'NIN AÇIKLAMALARI

Biz KKTC'nin iç işlerine karışmayız. KKTC'ye hiç bir telkinde bulunmadık. KKTC ile Türkiye'nin ilişkisini Ana vatan- Yavru vatan ilişki olarak yorumlanmıştır. Bu samimi ilişkiler içinde olduğumuz için bir tanımlamadır. Sayın Akıncı'nın açıklamlarına da saygı duymalıyız.

PUTİN'İN 1915 OLAYLARI AÇIKLAMASI

Putin'in açıklamalarından sonra önce Dışişleri sonra Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Sayın Başbakanımızın da açıklamaları oldu. Rusya tarafından da sözlerine yönelik bir açıklama yapılarak ifadeleri yumuşatıldı.

Biz yıllardan beri doğru bildiğimizi tekrarlıyoruz. Dünyanın da sonunda bu doğruları göreceğine inanıyoruz. Dünya durdukça Türkiye'nin soykırım fiilini işlemediğini konuşacağız.

ARINÇ VEDA ETTİ

Aktif siyaset hayatım 7 Haziran'da bitiyor. Sizlerle artık bir daha bir araya gelemeyeceğiz. Başbakanlık Muhabirlerinden hem helallik istiyorum hemde görevlerinizde başarılar diliyorum ve Alllah'a ısmarladık diyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0