Görüş Bildir
Haberler
‘Siyaseten Gökçek'i Yok Etmeyi Düşünmüştüm Ama Gerek Kalmadı’

‘Siyaseten Gökçek'i Yok Etmeyi Düşünmüştüm Ama Gerek Kalmadı’

Ulaş
13.06.2015 - 11:48 Son Güncelleme: 13.06.2015 - 17:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk’te ‘Hafta Sonu Keyfi‘ programına konuk olan Arınç, 8 Haziran’dan sonra Gökçek’le ilgili siyasi eleştiri yapmayı planladığını ancak artık bu konuyu kapadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le yaşadığı polemik hakkında da '8 Haziran'dan sonra yolsuzluk dosyası açıklayacağım demedim. Bildiklerimi söyleyeceğim dedim' dedi.

'Onun için oy topladım'

'Onun için oy topladım'

'2009 ve 2014'te Gökçek'in adaylığına karşı çıktım' diyen Arınç, 'O cemaatten 2009'da Hüseyin Gülerce ve Harun Tokak, 2014'te de Cemil Koca yanıma geldi, bana ‘Melih bey devam etsin bu hizmetler yürür' falan dediler. Ben yine kanaatlerimi ifade ettim. Partinin kararı Gökçek olunca arkasında durdum. Sadece oyumu vermedim, onun için oy topladım, seçim çalışması yaptım' diye konuştu. Arınç, kendisi hakkında attığı tweetlerin ardından 'Gökçek'i siyaseten bitirme' kararı aldığını ama artık buna gerek kalmadığını da söyledi.

'AK Parti'ye ve Tayyip Bey'e düşmanlık yaptı'

Arınç, şöyle devam etti: 

Bu yapıyla onun ilişkileri çok içli-dışlı olmuştur, onlara parsel parsel Ankara’da yer vermiştir, dedim. Ama hiçbir cümlemin içinde '8 Haziran’dan sonra da 100 tane yolsuzluk dosyası açıklayacağım' diye bir lafın yok. Söylemek istediğim şuydu; herkes beni bir yerer çekmeye çalışıyor. Ben 'paralel yapı' denilen yapıyla benim çok iyi ilişkilerim oldu. Ama ben 17-25’ten sonra ilişkilerimi kestim diyorum. Ve eskiden de benim maddi hiçbir ilişkim olmadı. Ben duygusal planda onlarla beraber oldum, gözyaşı döktüm, onların hizmetlerini alkışladım. Param yok ki vereyim, olsa belki onu da yapacaktım. Ama bu arsaları verdi, ondan sonra da Tayyip beyden zılgıt yiyince onları iptal etmeye çalıştı. İmar planları değişiklikleri yaptı, mahkemeler açtı. Yanlışlığı buradan gösterdim. Ben paralelci değil, hiçbir zaman da paralelci olmadım. Ben duygusal planda bu işlere destek oldum. Ama sen maddi planda da bunlarla işbirliği yaptın. Sonra da zaten gazetelerde neresi nereye verildi çıktı. Onun dışında yapacağım eleştirilen siyasal eleştirilerdir. 8 Haziran’dan sonra yolsuzluk dosyası açıklayacağım demedim. Bildiklerimi söyleyeceğim dedim. Mesela ne vardı bunların içinde? Bir, AK Parti kurulduğunda bu kişi AK Parti’ye karşı, Tayyip beye karşı en büyük düşmanlığı yaptı. Bir parti satın aldı, o partiyle AK Parti'ye karşı düşmanlık yaptı. AK Parti’ye son gelenler içindedir. Bir de çok özel bazı şeyler var, onları konuşmak istemiyorum. Artık siyasal eleştirileri yapacak zaman değil. Seçim sonuçlarına göre yeni hükümet konuşulurken bizim şahsi meselemizi bu kadar gündemde tutmanın faydası yok.

'Başka cemaatlere de fazlasıyla verdim dedi'

Söylediğimin arkasındayım; ona paralel yapıyla ilgili verdiklerinin yanlış olduğunu da söyleyerek değil; ama sen beni bununla itham ediyorsun, aslında en büyük hizmeti onlara sen yaptın, hala seçim sonuçlarını onlarla birlikte kazandın, beni itham etme, kendine bak. Bununla ilgili olarak kendisi de dedi ki, 'evet, ben bunları verdim' dedi. Hatta 'başka cemaatlere de fazlasını verdim' dedi. Adam kabul ettiğine göre, bunları verdikleri yerler de belediye meclislerinde, encümenlerinde belli olduğuna göre, yapılan işler hukuka aykırı ise yargı ne yapacaksa yapar. Veya gazeteler ne yazacaksa yazar. Ama siyasal eleştirilerimi 8 Haziran'dan sonra ne şekilde olacağını bekleyenlere kötü bir haberim var; bu konuda konuşmama kararı verdim. Bundan sonra kimse bana Melih Gökçek’le ilgili bir konuyu sormasın. Cevap vermek istemiyorum. Yolsuzluk konusu eğer yolsuzluksa bunu herkes bilebilir, herkes bunun arkasına düşebilir. Bunun dışında başka şeyler varsa da maşallah bizim medyamız da, araştırmacı gazetecilerimiz de, yargı da birçok şeyi biliyordur, gerekenler yapılır. Ama siyasal eleştiri yapacaktım, bundan sonra yapmayacağım. Kimse benden bir şey beklemesin.

Parsel parsel dediğim konu paralel yapı için verdikleri arsalar vesaireler... Bunların hepsi mesela Birgün’de çıktı geçenlerde. Kendisi de kabullendi. Ben hayırsever insanım, kim benden de ne istediyse verdim diyor. Siyasal eleştiri yapmanın da zamanı değil. Faydası da yok, zararı da yok. 8 Haziran geçti falan.. Başka şeyler konuşalı, şurada şu kadar, burada bu kadar metrekaresi ile yazıldı. Bunu benim ayrıca söylememe gerek yok, kendisi de kabullendi. Suç anlamında değil, 'Ben hayırsever bir insanım, kim ne istediyse verdim, belediye meclislerinde de verdim' diyor. İddia böyle, savunma da böyle olunca bunun ne kadar gerçek olup olmadığını benim değil yargının araştırması gerekir. Ben 8 Haziran'dan sonra Ankara'da hangi parselleri kime verdi diye bir açıklama yapacağımı söylemedim. Benim o günkü konuşmamı bir tarafa koyun, bugünkü söylediklerimi bir tarafa koyun benim sözlerimde eleştirilecek bir yer varsa eleştirin. Ama biraz da vicdanınıza bakın. Siyasal eleştiri yapacaktım, ama zamanı değil, bir faydası da yok. Dolayısıyla her gün 'Melih Gökçek hakkında böyle yapacaktınız', taksimetre tutuyor gibi 8 Haziran geçti falan... Ben kimseye yem olmak istemem. Başka şeyler konuşalım. Bu konuda artık bana kimse sormasın. Kimseye bir şey söylemek niyetinde de değilim.

Fethullah Gülen cemaati dışında başka cemaatlere bir şeyler vermiş olabilir dediniz.' sorusu üzerine de Arınç, şöyle konuştu: 'Kendisi kabul etti zaten. Bunları vermekle kötü bir şey yapmadı. mesela Hacı bayram civarında o kadar çok vakıf, dernek var, onlara verdi, belki kiraladı, belki sattı. Sen şimdi paralel yapı düşmanı olarak görünüyorsun beni paralel yapıcı olmakla suçluyorsun. Bunları verdiğinde iyiydi de şimdi mi kötü oldu anlamında bir şey söylüyorum. Verilenler bellidir, birilerinin bunu araştırıp tabi gerekiyorsa paralel yapıya yer vermekle suçladığım bir insanın dışında siyasal eleştiri açıklayacaktı. Saray’ın yanında durduğunu gördüğünüz insan AK Parti’ye, şuna şuna karşı neler söylemişti, bugün neler söylüyor onu söyleyecektim. Bunları da söylemeye gerek kalmadı.

CNN Türk, CHA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0