Görüş Bildir
Haberler
Arınç: 'Çözüm Sürecine Benzer Bir İşe İhtiyacımız Var'

Arınç: 'Çözüm Sürecine Benzer Bir İşe İhtiyacımız Var'

Emre Ordu
29.01.2016 - 22:37 Son Güncelleme: 30.01.2016 - 01:52

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Şu anda çözüm sürecine benzer bir işe ihtiyacımız var. Türkiye’nin kendi içinde toplumsal barışı sağlaması ve terörü mutlaka sonlandırması gerekiyor. Bunun silahla olmayacağını bilerek de söylüyorum' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu söyleyen Arınç, müebbetle yargılanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül üzerinden de yargıyı eleştirdi. Medyadaki bazı isimler hakkında da konuşan Arınç, 'Troller diyorduk, onların kadın olanları da varmış. Bizim camiada onlara troliçe diyorlar...' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te Taha Akyol'un 'Eğrisi Doğrusu' programına katılan Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çözüm sürecinin yeniden başlaması gerektiğini söyleyen Arınç:

'Şu anda çözüm sürecine benzer bir işe ihtiyacımız var. Birinci sebep şudur: Türkiye iç ve dış tehditlerle karşı karşıyadır ve şu anda dış tehditler, iç tehditlerin önüne geçmiştir. Bundan çıkmamızın tek yolu içi sağlam tutmaktır. Türkiye’nin kendi içinde toplumsal barışı sağlaması ve terörü mutlaka sonlardırması gerekiyor. Bunun silahla olmayacağını bilerek de söylüyorum. Bu da ancak çözüm sürecine benzer bir şeyin yarından itibaren olacak şekilde gerçekleşmesi gerekiyor' dedi.

'Bu iş böyle bitmez, böyle de bitmeyecek'

'Başka bir siyasi aktörü onun yerine kullanamayacaksak, HDP’yi de güçlendirmemiz lazım' diyen Arınç, 'Dağa kaç bin kişinin çıktığından haberi var mı milletin? Bu iş böyle bitmez, böyle de bitmeyecek. Bu işin bitmesi için çok önceden düşündüğümüz ve her türlü tehlikeyi göz alarak bugünlere getirdiğimiz sürecin aldığımız derslerle yenilenmesi lazım. Çözüm süreci adı da bayatladıysa, bu bir komisyon marifetiyle de olabilir' diye devam etti.

"Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi vardı"

"Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi vardı"

Arınç konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe görüşmesinden bir süre sonra içeriği bilmediğini söylemişti.

Arınç şunları söyledi:

'Dolmabahçe mutabakatında okunan metin hükümetin önüne gelinmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanının haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı. Ben kendisiyle konuşmadım ama Yalçın Akdoğan ve Mahir Ünal'ın haberdar ettiğini belirttiler. Belki kendisine yeterince bilgi verilmemiş olabilir. Bu işlerde ben anı anına bilgi verilmeden yapılacağını tahmin etmiyorum. Bazı arkadaşlarımız özel işlerini bile sorarken böyle bir görüntüye girmeden önce sormuştur. Ben böyle düşünüyorum.'

Can Dündar ve Erdem Gül mesajı

Can Dündar ve Erdem Gül mesajı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül ile 'Paralel Yapı' davaları üzerinden yargıyı da eleştiren Arınç 'Yargının içerisine düştüğü ya da düşürüldüğü durum iyi değil' dedi.

'Sadece Can Dündar ve Erdem Gül arkadaşlarımıza uygulananlar değil paralel devlet çetesine yönelik uygulamalar da böyle. Adalet herkese lazım. Adalet hakim ve savcıların adalet ve vicdandan başka başka yerlerden korkarak karar aldıkları malum. Ama birileri nakil olur meslekten çıkarılırsın diye insanlara malesef ceza veriliyor. Tamamen yalan tamamen düzmece bir haber için mahkemeye gidiyorum tekzip hakkımı kullanıyorum avukatım üç hakim dolaşıyor ama diyorlar ki vallahi haklısınız ama olmaz neden bu yapı bu sistem...

Taraf tutmamak bizim için çok önemliydi. Bu kararlarla bir yere varmamız mümkün değil.'

'Gezi de yayınların durdurulmasını engelleyenlerden biri de bendim'

'Sayın Doğan'ın kafasına bere geçirilerek fotoğraflarının yayınlanması vicdansızlıktır. Gezi olaylarında da yayınların durdurulmasını engelleyenlerden biri de bendim. Bir imzama bakıyordum ama bunu kullanmak istemedim. Ama zaten Penguen medyası bulunuyordu.'

"Bizim cenahta kadın troll'lere troliçe deniyor"

Arınç, medyadaki bazı kişileri de isim vermeden eleştirdi:

“Bazı yazarları okuyorum. Bak, akıllı ol, kabadayılanma, efelenme falan… Bugünkü görüşmemizden bile ne anlamlar çıkaracak akbabalar bile var. Troller diyorduk, onların kadın olanları da varmış. Bizim camiada onlara troliçe diyorlar. Bunlar isim isim de biliniyor. Bu troliçelerden bazıları, başlarındaki güzel örtüleriyle birlikte…

Mesela Sayın Başbakan, bir gün Dolmabahçe ofisinde, şöyle hanımını da almış, yürüyelim demişler. Bir kitapçıya girmişler. Kitap bakmışlar. Kestaneciden kestane almışlar. Ertesi gün bu troliçelerden bir tanesi, ‘Senin gittiğin o kitapçı var ya, Taraf gazetesinin patronunun bilmem ne yayınevi. Sen oraya gittiğine göre, ertesi gün de Sözcü’ye gidersin.’ Yani bunu Başbakan’a karşı söylüyorlar.”

Arınç'ın bu çıkışı sonrası da Hilal Kaplan'dan Arınç'a yönelik ilgi çekici tweetler geldi.

Kaplan paylaştığı mesajında, ''Manisalı Lawrence'ın son çırpınışları ama faydasız; siyasî cenazeleri dikkate almıyoruz' yazdı.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
35
17
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu türlerin dilinden anlayan biri olarak tercüme edeyim . Yani diyor ki ; PKK ' nın cephanesi bitti , eğer biraz daha saldırırsak gelecek seçimlerde askerimi... Devamını Gör

Memduh Tandoğan

Halkın %50 si aptal oldugu için buzdolabına sokar sokar çıkarırsınız tabi çözüm denen süreci siz de haklısınız halk aptal yapacak bişe yok.

Pasif Kullanıcı

Bir de bunu öğrenmişler . He lan biz böyle hakir gördüğümüz için hep iktidar AKP oluyor . Biz bu insanları aşağılamasak bütün AKP liler bir anda '' ya kardeş... Devamını Gör

muhammedorak

birşey yazardım da evden alır götürürler şimdi