Görüş Bildir
Haberler
Aracını Çalanlara 'Hırsız' Diyen İmam Nasıl İşinden Oldu?

Aracını Çalanlara 'Hırsız' Diyen İmam Nasıl İşinden Oldu?

FreiGeist
27.05.2015 - 10:04 Son Güncelleme: 27.05.2015 - 14:33
www.bugun.com.tr
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aracını sattığı kişiler tarafından dolandırılan imam Azmi Koç’un “Hem dolandırıcı hem hırsız hem de serbest dolaşıyorlar” sözü, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” zannedilip şikayet edildi. Hakkında soruşturma açılan Koç, savunması alınmadan meslekten atıldı.

Herşey İstanbul Beykoz Ortaçeşme Bağüstü Camii İmamı Azmi Koç'un geçen yaz aracını bir galericiye satmasıyla başladı. 

100 TL kapora dışında bir para alamayan Koç, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Birçok suçtan sabıkaları bulunan galericilerle ilgili bir işlem yapılmadı.

ARKADAŞINA DERT YANARKEN...

Bugün gazetesinin manşete taşıdığı Hasan Önal imzalı habere göre, Beykoz'daki bir pastanede imam olan arkadaşına konuyu anlatan Koç, “Beni dolandıran bu adamlar, hem hırsızlık hem dolandırıcılık yapıyor hem de elini kolunu sallayarak geziyor” dedi. 

Bu sözlerinin ardından aynı mekanda bulunan iki kişi Koç’a 'Cumhurbaşkanı'na hakaret ettin” diye tepki gösterdi. 

Koç’un durumu izah etmesine fırsat vermeden oradan uzaklaşan kişiler, Beykoz Müftülüğü’ne giderek Koç hakkında şikayette bulundu.

İmam hakkında hemen soruşturma başlatan müftülük, konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdi. 

Diyanet’ten gelen müfettişin, İmam Koç’un savunmasını almadan aleyhte ifade verecek kişilerin görüşlerine başvurduğu ve tanıkların ifadelerini 'yeterli' bulmayarak ifadelerin altını kendi eklemeleriyle doldurduğu iddia ediliyor.

SAVUNMASI BİLE ALINMADI

Konu ile ilgili soruşturma yürüten İstanbul Valiliği İl Disiplin Kurulu, İmam Azmi Koç hakkında kademe ilerleme cezası verilmesine gerek görmezken, Diyanet İşleri Başkanlığı, müfettişin altını doldurduğu ifadelerle savunması alınmadan Koç’u imamlıktan attı.

ŞİKAYETÇİ MÜFETTİŞİ SUÇLADI

İmam Koç’u şikayet eden kişilerden biri olan M.M, savcılıkta verdiği ifadesinde, Beykoz Müftülüğü’ne giderek şikayetten vazgeçtiğini söyledi. 'Olay günü Azmi Koç’un 17-25 Aralık soruşturmasıyla ilgili herhangi bir beyanı olmamıştı' diyen M.M, 'Ancak Diyanet İşleri müfettişi ‘bu ifadenin altını doldurmamız gerekir’ diyerek kendi kafasından 17-25 Aralık’la ilgili bazı beyanları da tutanağa geçti. 

Bu beyanları ben söylemedim. Bunu müfettiş ben söylüyormuşum gibi tutanağa geçti” ifadesini verdi.

“MÜFETTİŞ EKLEMİŞ”

Mahalle esnafı H.K, savcılığa verdiği ifadede, müfettişe verdiği ifadeyi kabul etmediğini söyledi. Müfettişe Azmi Koç’un Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğine ilişkin beyanda bulunmadığını belirten H.K, şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanı'na ve AKP’ye ilişkin münafık dediğini duymadım. 

Müfettiş beni ifadeye çağırdığında önce tanıklık yapmak istemediğimi söyledim. Bana ayet okuyarak tanıklık yapmamı istedi. Ben de şimdi size anlattığım şekilde müfettişe beyanda bulundum. 

Müfettiş ifadeyi tutanağa geçtikten sonra ifadeyi okuma gereği duymadım. Daha sonra ifadeyi okuduğumda benim söylemediğim ifadeleri de yazdığını gördüm.”

DELİL VE BELGE SUNULAMADI

Hakkındaki iddiaları reddeden Azmi Koç, müftülük yöneticilerinin mevcut konjonktürden yararlanarak kendilerinin cemaatle mücadele ettiğini gösterme adına şahsı hakkında bu yönde suçlamalarda bulunduğunu belirtti.

MÜFTÜ İŞLEME KOYMADI

Koç, bazı din görevlilerinin de bu yönde organize edilerek iş kaygısıyla şahsı aleyhinde ifade vermeleri için zorlandıklarını dile getirdi. İddia edilen hususların yalan ve iftira olduğunun altını çizen imam Koç, bu iddialarla ilgili delil ve belge sunulamadığını kaydetti.

Kendisini şikayet edenlerin şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe vermelerine rağmen müftülüğün bunu işleme koymadığını söyleyen Koç, “Aleyhime ifade veren kişileri ifadeleri sonrasında tanıdım. 

Bu kişileri daha önce tanımıyordum. O kişiler şikayetlerinden vazgeçmelerine rağmen müftülük o kişilere ‘şikayetinizin arkasında durun’ diyor. Dilekçeyi işleme almıyor” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0