Görüş Bildir
Haberler
Apple'ın Son Yıllardaki En Önemli Mühendislik Harikası Olan iPhone 6S Hakkında Her Şey

Apple'ın Son Yıllardaki En Önemli Mühendislik Harikası Olan iPhone 6S Hakkında Her Şey

Apple, yeni ürünü 6S’i -iPhone Success- dün büyük bir lansman gerçekleştirerek müşterilerinin beğenisine sundu. 

Her ‘S’ serisinde gelen yeniliklere alışmıştık fakat bu seferki bir başka..

Gerçekten bir başka..

İçeriğin Devamı Aşağıda

3D Touch

S serisi ile birlikte gelen belki de en önemli mühendislik harikası 3D Touch.

İnsan-cihaz etkileşim ara yüzlerine uzun süreden beri gelen en önemli yenilik denilebilir. Ekrandaki sembollere basılı tutmak yerine sert basarak yerlerinin değiştirilmesi, maillerinizi sert basıp, kaydırarak tek hamlede silmeniz, tarayıcıda bir metni seçmek için sert basarak parmağınızı üstünde gezdirmeniz, resimleri ve linkleri paylaşmak için üstüne sert basıp ilgili uygulamaya sürüklemeniz gibi şeyler artık mümkün hale geliyor. 

Ayrıca eskiden açık uygulamaları görmek için ‘home’ tuşuna iki defa tıklamak gerekirken, şu an ekranın köşesine biraz sert basıp sağa çekerseniz açık uygulamaların ön izlemesini görebiliyorsunuz.

Daha Hızlı İşlemci

Apple, yeni ürününü daha iyi bir işlemciyle desteklemeyi de ihmal etmemiş. Daha önceki ürünlerinde kullandığı A8 işlemcisinin transistör dizilimi değiştirildi. (Transistör, devrede bir anahtar görevi görür). Bu sayede önceki modellere göre CPU ve GPU ciddi hız artışları gösterebiliyor. Tanıtım videosunda gösterilen oyun demosunda, A9 işlemcinin kalitesi ve farkı kendisini ciddi derecede belli etmiştir. 

İşlemci, 3D Touch dokunmatik oyunlarda yeni bir boyut kazanıyor. Sürekli aktif kalan ve az güç tüketen bir çekirdek, telefonu sürekli aktif tutuyor.

Kamera da Yenilendi: 12MP iSight

Apple, 2011'de tanıttığı iPhone 4S'ten bu yana kamerasının megapiksel sayısını ilk kez artırarak iPhone 6S'e 12MP'lik bir arka kamera yerleştirmiş. Apple, parazite yol açtığı için fazla megapikselin karşısındaydı, ancak firma bunu çözdüğünü iddia ediyor. Daha iyi otomatik odaklandığı belirtilen yeni kamera, 4K video da kaydedebiliyor. 

Ön kamerada da yenilikler var. 5MP'e yükselen ön kamera, flaş olarak telefonun ekranını kullanabiliyor. Apple, bunun için ekranın normalden 3 kata kadar daha aydınlık hale gelebildiğini, aydınlatmakta kullanılan rengin ortamdaki ışıklandırmaya göre değişebildiğini söylüyor.

Yeni Bir Özellik: Live Photos

Live Photos, yani canlı fotoğraflar basma tepkinize göre hareket edebiliyorlar ve ses kaydı da yapabiliyor ve oynatabiliyor. Aslında işlem olarak bir farkı yok, normal fotoğraf çekiyor gibi yapıyorsunuz. Fotoğraf uygulamasındaki yukarıdaki sarı yuvarlak sembol, Live Photo için bulunmakta. Ve bunu 12MP kalitesinde yapması da ayrı bir güzellik olarak dikkatleri çekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone 6S vs iPhone 6

iPhone6S    ---  iPhone 6  

A9 çip -  A8 çip

3D Touch - Yok

Yeni Nesil Parmak İzi Sensörü - Yok

MIMO özellikli WİFİ alıcısı - Yok

12MP Arka Kamera - 8MP Arka Kamera

Live Photos - Yok

5 MP Retina Flaşlı Ön Kamera - 1.2 MP Flaşsız Ön Kamera

4K Video Çekimi - Yok

4K Video Çekimi Yaparken 8 MP Fotoğraf Çekimi - Yok 

Saniyede 120 Kare 1080p Video Çekimi - Saniyede 120 Kare 720p Video Çekimi

Stabilizasyon Özellikli Hızlı Video Çekimi - Yok

Bluetooth 4.2 -  Bluetooth 4.0

Fiyat Bandı Ne Olacak?

Henüz ülkemize gelmediği için fiyat konusunda net rakamlar konuşulamasa da yaklaşık olarak 3000TL gibi bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Tabi ki bu en düşük versiyonu, yani 16GB'lık olanı. 

Bu fiyatlandırmada elbette ülkemize ithal edilen ürünlere koyulan vergiler de etkili oluyor.

iPhone 6S Kasasının Dayanıklılık Testi

Sırada iOS 9 Var

iPhone 6’dan sonra sırada iOS9 var ve 16 Eylül’de tanıtılması bekleniyor. Şu an için çok fazla bilgi sahibi olmadığımız yeni işletim sistemi hakkında en büyük beklentilerden birisi de sayıca artırılan emojiler. 

Yeni sürümde, yemek emojilerinin sayısının arttığı görülülüyor. Buna ek olarak, evrensel “orta parmak hareketi” de Apple’ın iOS’te sunduğu emojiler arasına eklenmiş. 

Dini semboller olan cami, sinagog ve tapınak emojilerinin yanı sıra, Müslümanlar için en kutsal yer olan Kâbe’nin emojisi de, iOS 9.1 ile iOS cihaz sahiplerine ulaştırılacak.

Peki, bu anlatılanlardan sonra bir iPhone 6S sahibi olmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
17
6
4
3
2
1