Görüş Bildir
Haberler
Trump Adaylık İçin Yeterli Delege Sayısına Ulaştı

Trump Adaylık İçin Yeterli Delege Sayısına Ulaştı

Associated Press Haber Ajansı (AP), yaptığı hesaplamalara göre Donald Trump'ın ABD'de Kasım'daki başkanlık seçimlerinde cumhuriyetçilerin adayı olmak için gerekli delege sayısına ulaştığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AP, parti üyelerinin aday tercihine bağlı kalması gerekmeyen delegelerle yaptığı görüşmelerde bu delegelerden bazılarının Trump'a oy vermeyi düşündüklerini belirledi.

Ajansın hesaplamalarına göre, Trump bu delegelerle birlikte 1238 delegeye ulaşıyor. Bu da, aday olabilmesi için gereken delege sayısından bir fazla.

Cumhuriyetçilerin adayı, temmuz ayında yapılacak parti kongresinde resmileşecek.

Adaylığını ilk açıkladığında ciddiye alınmayan emlak milyarderi Donald Trump, önseçimlerde 16 adayı devre dışı bırakmayı başarmıştı.

Cumhuriyetçi adaylardan Ted Cruz'un yarıştan çekildiğini açıklamasının ardından Trump, başkan adaylığı yolunda tek aday olarak kalmıştı.

Başkanlık yarışında Trump ilk kez önde

Başkanlık yarışında Trump ilk kez önde

Öte yandan ABD'de devam eden başkanlık yarışında Trump'ın ilk kez Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'un önüne geçtiği kaydedildi.

RealClearPolitics (RCP) adlı kuruluşun, ülke çapında yapılan kamuoyu yoklamalarının ortalamasını alarak ulaştığı sonuç Trump'ı yüzde 0,2 önde gösteriyor.

Buna göre Trump'ı destekleyenlerin oranı yüzde 43,4, Clinton'unki ise yüzde 43,2 görünüyor.

Clinton, diğer demokrat aday adayı Bernie Sanders karşısında ise yarışı önde götürüyor. Temmuzda düzenlenecek Demokrat Parti kongresinde partinin adayı olabilmek için 2 bin 383 delege gerekiyor. 

Clinton şu ana kadar 2 bin 305 delegeye, Sanders ise bin 539 delegeye ulaştı. 

ABD'de başkanlık seçimleri 8 Kasım'da yapılacak.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
65
47
28
13
12
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

ha abdnin çomarları ha akpnin çomarları.

Urgunta Biotar

Eğer Trump seçilecek olursa var ya, çook farklı bir dünyaya uyanıcaz. Bu Amerika'nın Obama yönetiminde ki yumuşak ve taviz verir tavrı yerine daha sert bir t... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Teşke kalp krizi geçirerek ölsede veya engeli olsada onun yerine de Sanders olsa

Hard Gamer

Sanders demokratların adayı Sanders'in aday olması için Hilary'nin ölmesi gerekir.