Görüş Bildir
Haberler
Ankara Kulisi: Erdoğan’ın Kongre Pişmanlığı

Ankara Kulisi: Erdoğan’ın Kongre Pişmanlığı

Onedio Medya
10.02.2016 - 10:03

Bugün Ankara kulislerinden basına yansıyan bilgilere göre Erdoğan ve Davutoğlu çekişmesi derinleşti. Erdoğan’ın yakın çevresine Davutoğlu’nu, 12 Eylül 2015 tarihindeki kongrede 'değiştirmediği' için pişman olduğunu söylediği öne sürülüyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Erdoğan, genel başkan ve başbakan olduğu Ağustos 2014’ten sonra Davutoğlu’na “Eğer Özal-Akbulut, Demirel-Çiller gibi bir cumhurbaşkanlığı-başbakanlık isteseydim bugün başbakanlık koltuğunda Abdullah Gül otururdu” diyerek nasıl bir başbakan olmasını istediğini vurgulamış.

Parti kulislerinde ikili arasında söze dökülmeyen ancak karşılıklı taktik savaşıyla hissedilen derin çekişmeyle ilgili olarak şu değerlendirmeler yapılıyor:

"Davutoğlu’nu Yıldırım’la değiştirmediği için pişman"

"Davutoğlu’nu Yıldırım’la değiştirmediği için pişman"

'Bugüne kadar gelinen süreçte beklediği adımları atmaması, bazı konularda kendisiyle istişare etmeden kararlar alması' nedeniyle Erdoğan’ın, Davutoğlu ile ilgili rahatsızlığının giderek arttığı, hatta yakın çevresine partinin MKYK listesi nedeniyle kriz yaşaması üzerine Binali Yıldırım’ın genel başkan adaylığını gündeme getirdiği 12 Eylül 2015 tarihindeki kongrede genel başkanı değiştirmediği için pişmanlığını bile paylaştığı iddia ediliyor.

“Davutoğlu derin bir strateji uyguluyor”

“Davutoğlu derin bir strateji uyguluyor”

Konuşmalarında sık sık Erdoğan’a teşekkür etmesine, önceki dönemlerden farklı olarak Erdoğan ile uyumlu şekilde çalıştıklarına vurgu yapmasına karşın Davutoğlu’nun, partide Erdoğan’a karşı mevzi kazanmak ve etki alanını genişletmek için strateji izlediği dile getiriliyor. 

Davutoğlu’nun, Erdoğan’ın itirazları nedeniyle kabineye alamadığı Ali Babacan’a Başbakanlık’ta oda vermesi, Taner Yıldız ile Erdoğan’ın “karakutusu” olarak nitelendirilen Ali İhsan (Mücahit) Arslan’ı danışman yapması bu stratejinin işareti olarak nitelendiriliyor. 

Davutoğlu’nun, delege üzerinde hâkimiyet kurabilmek için de sürekli il başkanlarını aradığı, teşkilatlar üzerindeki Erdoğan etkisini kırmaya çalıştığı kaydediliyor. Partide bu durum, Davutoğlu’nun Stratejik Derinlik kitabına gönderme yapılarak “Davutoğlu derin bir strateji uyguluyor” biçiminde yorumlanıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
46
35
11
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
paul inceoğlu

nasıl akit, yeni şafak vs gibi gazetelerin haberlerini sallamıyorsak cumhuriyet, sözcü vs gibi gazatelerin haberleri de sallanmamalı. al birini vur ötekine

Pasif Kullanıcı

tam tersine hem muhalefet hem iktidar medyasını okumak lazım ki kendi fikrini oluşturabilesin

Burak Can

fuat avni yine bildi. bu Ahmet Davutoğlu boş adam değildir. CB'nin bitişi o olacak. azkaldı..

Fatih Arıcan

Her seçimin sonucunu da biliyor dostumuz. (Bilemedi)