Görüş Bildir
Haberler
Anderlecht - G.Saray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Anderlecht - G.Saray Maçı İçin Yazılmış En İyi 10 Köşe Yazısı

Fatih
27.11.2014 - 10:00

Prandelli alay ediyor - Rıdvan Dilmen

Hoca şuurunu kaybetmiş. 'Bir an önce paramı verin de gideyim' modunda. Skor 2-0 olmuşken alay eder gibi oyuna Furkan'ı sokuyorsa bunun çok basit bir açıklaması var: Prandelli kafasında Galatasaray'ı çoktan silmiş.

Kongrenin sonra Galatasaray'a artılar getirdiğini görmüyoruz. Teknik direktör değişikliğinin de artılar getirdiğini görmüyoruz. Geriye şimdi lig ve Ziraat Kupası kaldı... Galatasaray doğru kararlar alırsa bunu lehine çevirebilir. Bir kere teknik direktör olayını kapatması lazım. Bir teknik direktör 91. dakikada Furkan'ı sokuyorsa iş bitmiştir.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Proje, parayı yendi - Uğur Meleke

Ayda iki tane Anderlecht-Galatasaray maçı izledik. Bu maçları koca adamlar, ufak çocuklara karşıydı diye de özetleyebilirsiniz; bir grup oyuncu, gerçek bir takıma karşıydı da diyebilirsiniz. İki maçta Galatasaray 11’lerinde 23 yaş altı toplam 3 forma varken, Anderlecht’te bu sayı 13’tü! Bu deneyim farkına rağmen 162 milyon euroluk Galatasaray, bir grup koordine olamayan adam topluluğu...77 milyon euroluk Anderlecht ise net bir takım...

Prandelli, benim hayran olduğum harika bir kariyeri olmasına rağmen kafası karışık bir seyirci artık...

Devamı...

En günahsızı Prandelli - Mehmet Demirkol

Mbemba 44’de golü atarken Galatasaray savunması yerleşik. Ancak gol sırasında yanında Semih ya da olması gerektiği gibi Telles yok. Arkadaşı Najar, Telles’in yanından kolaylıkla sıyrılıp Mbemba’nın yanına geliyor. Birbirlerine topu bırakacak kadar rahatlar.  

Kadro seçimi doğru. Böyle bir hata yapınca Şampiyonlar Ligi’nde tutunmak kolay olmuyor. İstediğiniz kadar beğenmeyin, dün Prandelli’ye itiraz edilemeyecek bir 11 vardı sahada. Eldekinin en iyisi ve uygunu.

Devamı...

O eski halinden... - Şansal Büyüka

Galatasaray için kader maçıydı. Ne demek kader maçı... Varını yoğunu ortaya koyacaksın, canını dişine takacaksın, kazanmak için her şeyi yapacaksın.

Hangisini yaptı Galatasaray? Gördük ki, hiçbirini yapmadı... Öyle ikinci yarıda biraz kımıldamakla, Şampiyonlar Ligi’nde adama ekmek yedirmezler...

Allah aşkına söyler misiniz,  sıradan bir lig maçındaki Galatasaray ile, Şampiyonlar Ligi’nde kader maçı oynayan Galatasaray arasında en ufak bir fark var mı?

Devamı...

Bruma’lı, Bruma’sız… - Ali Ece

Anderlecht maç başlar başlamaz genç olduğu ölçüde 2 yıldan beri sürekli beraber oynadıkları için bireysel ve kolektif oyunlarını sürekli geliştiren oyuncuları Praet ve Tielemans’la oyun inisiyatifini eline aldı. Tielemans oyunun temposunu dikte ederken Praet de orkestra şefliğine soyundu. 10 numara mevkisinde Praet ilk 5 dakikada 5 kez topla buluşup tüm paslarını isabetli ve oyunu açacak, alanı genişletecek şekilde kullandı.

Devamı...

Yenilginin de bir adabı var! - Levent Tüzemen

Mevlana'nın, 'Bazen bitmek bilmeyen dertler yağmur olur üstüne yağar' sözü Avrupa defterini Brüksel'de Galatasaray'ın durumunu anlatıyor. Ben Galatasaray'ın köy takımları Tromsö ve Karpaty Lviv'e elendiğini biliyorum. Yenilmek ve elenmek futbolun doğasında var. Ama yenilmenin de bir adabı vardır. Bu sezon Devler Ligi'nde alınan ağır yenilgilerin baş sorumlusu taktik tercihlerinde ve kadro seçiminde hayalci davranan Prandelli'dir.

Devamı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vah Cim Bom vah! - Ahmet Çakır

Maç öncesi yazımızda ‘umutsuzluğa yolculuk’ deyişimizi yadırgayan tek kişi var mıydı, bilmiyorum ama herşey gereğinden fazla beklendiği gibi oldu. Eskiden ligdeki sıkıntılı dönemlerinde “Galatasaray Avrupa’da bir başka” denilir ve gerçekten de öyle olurdu. Sarı Kırmızılı takım Prandelli ile öyle bir perişanlığa düştü ki içerde-dışarda ne yapsanız fayda etmiyor.

Devamı...

Dilimiz yandı - Feyyaz Uçar

Bu nasıl rotasyon. Bruma, Trabzon maçında 18 kişilik kadroda yok, bu maçta ilk 11’de. İlk 11’deki Koray ise bugün 18’de yok. Yedek kulübesi neye mi yarar? Oynatmadığın bir oyuncuyu hazırlamak için önce kulübeye alırsın, uygun zamanda da sahaya sürersin. Kötü oynayanı da önce klübeye çeker, sonra tribüne yollarsın.

Devamı...

Tecrübesizler kazandı - Mustafa Sapmaz

Gol yıkıcı bir dakikada geldi. O pozisyonda topu uzaklaştırmakta zorlanabilirsiniz, fakat defans bekinizin kademesini yapmaması kabul edilemez. Telles arka direkte adamına koşu yapıp yakın oynasa, Mbemba o  kadar rahat bir vuruş yapamazdı.

İlk yarı daha çok hakemin kararları ön plandaydı.

Devamı...

Avrupa cephesi düştü - Osman Şenher

2000’in ruhu, Fatih’in aslanları ne derseniz deyin artık Galatasaray’lı futbolcuları heyecanlandırıp iyi futbol oynatmanız mümkün değil.

Anderlecht, genç, tecrübesiz bir takım. İyi ki de tecrübesiz bir takım. Bu tempolarıyla biraz daha o gençler tecrübe sahip olsa attığı gollerin sayısını herhalde 3’e 4’e katlarlar. Galatasaray’ın Avrupa takımlarıyla başa çıkması için gücü yok. Futbolcuların atletik yapıları buna müsait değil. Dün gece bunu yine gördük. Biz istediğimiz kadar gaz verelim. Yok, olmuyor, olmayacak da.

Devamı...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0