Görüş Bildir
Haberler
Amerika'da Ününe Ün Katmış TV Şovlarının Aranan Yüzü 12 Über Havalı Şef

Amerika'da Ününe Ün Katmış TV Şovlarının Aranan Yüzü 12 Über Havalı Şef

Amerikan rüyasının sınırı yok, onlar için limit gökyüzü!

Kimileri küçükken İngiltere'de ailesinin restoranında patates soyarak bu işlere girişmiş, kimileri Fransa'nın ücra köşelerinde en iyilerin aşçı yamağı olarak, kimileriyse Avrupadan göç eden aile mirasını Amerika mutfaklarında pişirerek.

Ancak onlar yol boyunca tek bir ortak noktada birleşmişler; yemek, yemek ve yemek.

Şef, gastronomi girişimcisi, TV yüzü, restoran sahibi gibi bir çok işte başarıya imza atmış bu isimleri Amerika'da ün yapmış halleriyle bir tanıyalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gordon Ramsay

1. Gordon Ramsay
1. Gordon Ramsay

1966 İskoçya doğumlu ünlü şef yaptığı yemeklerden çok televizyonlarda insan azarlamasıyla ünlü oldu. Her ne kadar zamanında 'Hells Kitchen' ile tüm sektörün ödünü patlatsa da yaptıklarında biraz da olsa hakkı var çünkü kendisinin Dünya çapında 35 restoranı var ve bunlardan 8'i Michelin yıldızına sahip.

2. Jamie Oliver

2. Jamie Oliver
2. Jamie Oliver

Bu minnoş şef ise Gordon abinin aksine Dünya çapında tatlı karakteri ile tanınan Jamie Oliver. Kendisi İngiliz ve aksanından bunu kolayca belli ediyor. 40 yaşındaki Jamie Oliver'ın İstanbul dahil 40'dan fazla restoranı var. Bunun yanı sıra 20'den fazla yemek kitabıyla da ünlü.

Kendisi aynı zamanda Amerika'da başlattığı 'sağlıklı yemek' akımı ile de ünlü. Obezitenin en yüksek olduğu eyaletlerde okul mutfaklarına girip öğrencileri ve çalışanları bilinçlendiriyor.

3. Bobby Flay

3. Bobby Flay
3. Bobby Flay

Bobby Flay New York doğumlu olmasına rağmen yaptığı tüm yemekler ve konseptler Güney Amerika usulü daha çok Meksika ve Tex-Mex üzerine.

Bu da demek oluyor ki kendisi barbekülerin, kızartmaların ve gravy soslarının babası. Aynı zamanda yemek kitapları ve TV programları ile de ünlü.

Bobby Flay aynı zamanda bir Iron Şef.

4. Rachael Ray

4. Rachael Ray
4. Rachael Ray

Kendisini asla şef ceketiyle ya da havalı bıçaklarla göremezsiniz çünkü o alaylı bir aşçı değil yalnızca yemeğe gönül vermiş bir kadın girişimci.

Şimdilerde Martha Stewart sonrası en çok para kazanan kadınlardan biri.

Rachael Ray adlı şovuyla, kolay yemekleri Amerikan halkına alıştırmaya çalışarak kendine erişilebilir bir kitle yaratıyor.

5. Anthony Bourdain

5. Anthony Bourdain
5. Anthony Bourdain

Mutfağın kötü çocuklarından tanıdığımız Anthony, zamanında 'sex,drugs and rocknroll' yaşam tarzını benimsemiş ve uyuşturucu batağından yemek aşkı sayesinde sıyrılmış. 

Kendisi şimdilerde Dünyayı gezerek yemek programı yapıyor ve ülkelerin politik sorunları ile ilgilenerek röportaj yaptığı kişileri zor soruları ile terletiyor.

Burdan İstanbul gezisini izleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Martha Stewart

6. Martha Stewart
6. Martha Stewart

Martha Stewart şuan Amerika'nın en varlıklı kadın girişimcilerinden biri. Yaptığı servetin yarısından fazlası yemek kitapları, programları ve cateringden geliyor.

Kendisi herşeyin en basit halini ve en güzel sunumunu biliyor bu nedenle yemek dünyasında gözler hep onun yeni zevklerini takip etmekte.

7. Emeril Lagasse

7. Emeril Lagasse
7. Emeril Lagasse

James Beard Ödüllü bu şefimiz, aslında Amerika'da doğup büyümesine rağmen İtalyan köklerini asla unutmamış. Kendisinin en sevdiği tarz esprili bir yemek programı. Adeta stand-up şovlarındaki gibi seyirci ile iletişim halinde olarak, onlarla muhabbet ederek yemek programlarını sunuyor.

8. Mario Batali

8. Mario Batali
8. Mario Batali

Mutfağın yine yaramaz çocuklarından biri. Kendisi 55 yaşında Crocks terliklerle TV programı hazırlayan Amerikalı bir şef. Kökenlerine dayanan İtalyan genleri ile oynamayı ve harika restoranlar yaratmayı seviyor.

9. Eric Ripert

9. Eric Ripert
9. Eric Ripert

Dünyaca ünlü Le Bernardin'in kurucu şefi ve sahibi. Kendisi Fransa'nın Antibes bölgesinden New York'ta ünlü bir restorana kadar ulaşıyor ve hala samimiyetini ve saflığını koruyor.

Çalıştığı sıralarda TV programları yapamasa da konuk şef olarak katılmayı ihmal etmiyor, özellikle söz konusu Fransa'yı tanıtmak ise...

10. Giada De Laurentiis

10. Giada De Laurentiis
10. Giada De Laurentiis

Giada tatlı mı tatlı bir pasta şefi aslında. Kendisi dünyaca ünlü İtalyan bir film aktrisinin torunu. Varlık içinde büyümesine rağmen işini asla ikinci plana koymayan ünlü TV karakterimiz genelde yemek programları ve kitapları ile ünlü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Thomas Keller

11. Thomas Keller
11. Thomas Keller

Thomas Keller Amerika'nın elegan şeflerinin en başında geliyor. Napa Valley'de açtığı restoranı ile gündeme oturan Keller, yemek kitapları ile de adından çok söz ettiriyor.

Kendisinin çok özel bir gastronomi zekası ve çok şık bir sunum anlayışı var.

12. Masaharu Morimoto

12. Masaharu Morimoto
12. Masaharu Morimoto

Belki de Amerika'ya gelmiş geçmiş en önemli sushi ustalarından biri. Kendisi yaptığı sushilerle ve sunduğu ilginç sunumlarla herkesi hayrete düşürüyor. 

Yaptığı en popüler tabaklardan birisi mozaik desenli sushisi ve kaşıkla kazınarak yenen somon tartarı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
40
15
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sigurd

South Park'ta yemek programları temalı bi bölüm vardı, Randy Marsh'ın efsaneleştiği bölümlerden biriydi, o aklıma geldi fdsfsa

Çeleddin

Bizimkiler de hala köy köy dolaşıp ne var ne yok yesin.