Görüş Bildir
Haberler
Amanda Knox Cinayetten Suçsuz Bulundu

Amanda Knox Cinayetten Suçsuz Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğrenci değişim programıyla gittiği İtalya’da İngiliz ev arkadaşını öldürmekle suçlanan ABD’li Amanda Knox ve erkek arkadaşı Temyiz Mahkemesi’nde beraat etti.

İtalya’nın Perugia kentinde 2007’de İngiliz ev arkadaşı Meredith Kercher’i öldürmekten ceza alan Amanda Knox ve eski erkek arkadaşı Raffaele Sollecito Temyiz Mahkemesi’nde aklandı. Roma’daki mahkeme, 10 saat süren görüşmenin ardından beraat kararını verdi. Mahkeme, dörder yıl cezaevinde tutulan Knox ve Sollecito’nun cinayeti işlediklerine dair yeterli kanıt olmadığını belirtti.

ABD’de bulunan Knox’un avukatı Carlo Dalla Vedova, “Amanda’yla konuştum. Nihai beraat kararından bahsettim. Tabii ki çok mutlu. Hata en sonunda Temyiz Mahkemesi tarafından düzeltildi” dedi.

Knox’un olayda adı geçen barın sahibi Kongolu Patrick Lumumba’ya iftira atmakla suçlandığı dava da sonuçlandı. Knox 3 yıl hapis cezası alsa da hapishanede 4 yıl kaldığı için çekmesi gereken bir ceza yok.

Sollecito da hâkimlerin kendisine onurunu iade ettiğini, bu nedenle çok mutlu olduğunu söyledi.

Öldürüldüğünde 21 yaşında olan Meredith Kercher’in ailesi, kızlarının ölümünün unutulması ihtimalinin arttığını belirtti. Ailenin avukatı Francesco Maresca, kararı 'İtalyan adalet sisteminin yenilgisi' olarak niteledi. Meredith’in kardeşi Stephanie Kercher ise sadece ailece şokta olduklarını söyledi.

Kercher cinayeti davasının ilk ayağında Knox ve Sollecito’yu cinayetle suçlayan Perugia Cumhuriyet Savcılığı savcılarından Giancarlo Costagliola, yüksek mahkemenin kararına saygı duysa da gerekçeli kararı merak ettiğini belirtti.

Cezaları onanmıştı

2007'de Londra doğumlu Kercher, Knox ile paylaştığı evde 47 kere bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürülmüştü. İngiliz kızın ölümünün ardında 4 şüpheli ön plana çıkmıştı. Bu dört şüpheliden; Kercher'in ev arkadaşı Amanda Knox ve onun o dönemki İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito'ya, maktulü toplu sekse zorlamak ve ölümüne sebep olmak suçlamaları yöneltilmişti.

Olayın ardından Knox cinayetin baş zanlısı olarak 4 yıl boyunca İtalya’da cezaevinde tutulmuş; 2011’de Temyiz Mahkemesi’nin hakkındaki hapis kararını bozmasının ardından ülkesine dönmüştü. 2013’te İtalyan Yargıtayı delillerdeki usulsüzlük nedeniyle temyiz duruşmasının yeniden görülmesine karar vermişti. Ülkesinde bulunan Knox’un 28,5, eski erkek arkadaşı Sollecito’nun 25 yıl hapis cezası onanmıştı. Ancak dava sonra tekrar temyize gitti.

Olayla ilgili olarak Fildişi Sahili kökenli Rudy Guede 16 yıl hapis cezasını çekmeye devam ediyor. Olay gecesi evde olduğu ve Kercher'e tecavüz ettiği anlaşılan Guede, Almanya'da yakalanıp, İtalya'ya iade edilmişti. Irza geçme ve cinayet suçlamaları karşısında hızlı yargılanma yolunu seçen Guede, cinayet suçlamasını reddetse de 29 yıl hapis cezası almıştı. 2009'da cezası 16 yıla indirilmişti.

Önceki davalarda Guede’nin olayı tek başına yapmadığına karar verilmişti.

Uluslararası medyada geniş yankı bulan dava, bir filme de konu olmuştu.

Kaynak: BBC Türkçe ve Al Jazeera

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
4
1
0
0
0
0