Görüş Bildir
Haberler
Alter Egon Kim?

etiket Alter Egon Kim?

diazepam
26.10.2015 - 13:34

'Alter ego', varlığını bildiğimiz ama hiç üzerinde durmadığımız bir kişilik gelişimi. Peki sizin alter egonuz kim? İçinizde, size haber vermeden yaşayan karakter hakkında neler biliyorsunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsiyetin nedir?

1. Hayalinde bir ağaç canlandır... Hangisine benziyor bu ağaç?

2. Sence bir insanın sahip olabileceği en büyük güç hangisidir?

3. Parayla mutluluk olmaz diyelim, peki başka hangisi olmaz?

4. "Hayat-Nefes" arasındaki ilişkiye benzer bir ilişki hangi seçenekte verilmiş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "Kaçıp gidesim var" bu lafı ne sıklıkta kullanırsın?

6. Peki kaçıp gitsen bu nasıl bir yer olurdu?

7. En kötü, kötü karakter hangisi sence?

8. Bir renk seç.

9. "Acı" denince aklına ilk gelen nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Yaşamak beni korkutuyor, çünkü.....

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin alter egon "The Bride"!

Senin alter egon "The Bride"!

Yani senin içinde her an patlamaya hazır bir bomba var. Bunu bu zamana kadar dizginliyor oluşun büyük bir başarı. İçinde biriken öfkeyi, gücü, potansiyeli böylesine başarıyla tutuyor olman senin aslında ne kadar güçlü bir iradeye sahip olduğunu da gösteriyor. Çünkü sen aslında son derece sakin, uyumlu, iyi huylu birisin. Yer yer alter egonun esiri olsan da onun asla 'sen' kabul ettiğin kişiliğini ele geçirmesine izin vermiyorsun. Yine de biliyorsun ki içinde gizli bir güç var ve ihtiyacın olursa diye hep orada. Bunu bilmek bile kendini güçlü hissetmene sebep oluyor. Ancak bu seni yine de korkutuyor, çünkü bir kere açığa çıkarsa geri dönmeyebileceğini çok iyi biliyorsun.

Senin alter egon "Sarah Connor"!

Senin alter egon "Sarah Connor"!

Yani senin içinde istediğin bir şeyi yapmak için seni harekete geçiren, zorlayan, yılmayan bir savaşçı var. Bazen 'ben bunu nasıl yaptım inan bilmiyorum' diyorsun ya, hani hiç beklemediğin sınavdan 90 alıyor, hiç ummadığın projen herkesi hayran bırakıyor ya işte bunlara şaşırma hatta alış, çünkü sen sadece gördüğün kişiden ibaret değilsin. Sana kaynağını bilmediğin bir güç veren bir alter egoya sahipsin. Ancak sakın korkma zira bu kişilik seni zor durumlara sokacak, sana istemediğin yerlerde istemediğin hareketleri yaptıracak bir güç değil, tamamen senin yanında ve senin 'power bank'in. Bu gücü kullanmaktan kendini alı koyma sakın.

Senin alter egon "Nikita"!

Senin alter egon "Nikita"!

Yani bu demek oluyor ki sen her zaman kendi kendine yetecek biri olacaksın. Ancak bunu henüz bilmiyor olman, ya da buna cesaret edememiş olman yüksek ihtimal. Çünkü sen içinden gelen bu sese daima kuruntu, vesvese, garip duygular, vs. muamelesi yapıyorsun. Asla senin aklına girmesine izin vermiyorsun. Önüne set çektiğin bu güçlü özelliğinin sana katkı sağlamasını istemiyorsun. Çünkü sen bu alter egonun kontrol edilemez oluşundan korkuyorsun. Kendinde onu hükmedecek, onun istediği şeyleri yapacak gücü göremiyorsun. Mesela hiç aklına yalnız başına bir seyahate çıkmak gelmiyor, ailenden ayrı kaldığın zamanlarda ürkek biri haline dönüşüyorsun. Oysa içinden bir ses bunun tam aksini söylüyor sana, özgür bırak bizi diyor belki de. Kim bilir belki Nikita'ya bir şans versen iyi olur.

Senin alter ego "Fiona Gallagher"!

Senin alter ego "Fiona Gallagher"!

Yani senin içinde çok yönlü bir kişilik gizli. Kadınların zaten birden fazla işe aynı anda konsantre olabildikleri gibi bir bilgi elimizin altındayken, senin içinde bundan fazlasının olduğunu söylersek bize şaşırma, çnkü öylesin. Senin içinde tam anlamıyla her şeye yetişen, her şeye yeten, her şeyi idare edebilen bir güç var. Ama korkuyorsun, ya başaramazsam, ya olmazsa, ya yürümezse diye diye kendi kendine ket vuruyorsun. Bırak içindeki bu haylaz, seksi, kıpır kıpır, her işe yetişen kız ortaya çıksın, bırak gerçek senin farkına var. Belki alter egon aslında senin gerçekte olduğun kişidir?

Senin alter agon "Catherine Tramell"!

Senin alter agon "Catherine Tramell"!

Yani sen erkeklerin hükmettiği kabul edilen dünyada var olan, buradayım diye bağıran birisin. Bunu illaki haykırman, insanların gözüne sokan gerekmiyor, zaten öyle biri de değilsin, ancak fark ediliyorsun. Belki de etrafında seni kıskanan, sana imrenen çok sayıda insan olmasının sebebi budur. Belki de '...onda ne buldu bilmiyorum ki?' diyenler senin içinde yatan karizmatik, çekici, hırslı ve zeki yanı görmekte zorlanan kişilerdir. Ama sen onlara kulak asma ya da onlar gibi olma, kendi gücünü, potansiyelini asla küçümseme. Kazandığın başarılara şaşırma, çünkü bunlar sadece ve sadece senin eserin, cevapları başka yerde arama. İçine bak, kendini gör o zaman hiçbir şeyin tesadüf olmadığını da göreceksin.

Senin alter egon "Bihter Ziyagil"!

Senin alter egon "Bihter Ziyagil"!

Sen olmazı oldurmaya çalışan bir güçle birlikte yaşıyorsun. Bihter deyince hemen aklına sinsi planlar, kıskançlıklar, aldatmalar gelmesin, senin içinde tam bir femme fatale var. Kendi çıkarları doğrultusunda her yolu mübah gören, azimli, vazgeçmeyen, zeki bir alter ego ile birliktesin. Ancak bunu doğru şekilde kullanmayı bilmen gerekiyor. Kendini bu güce bırakırsan istemediğin bir kişi olup çıkabilirsin ki aslında senin Bihter ile tek ortak yanın kıvrak ve pratik zekan. Bu alter egonun olumsuz görünen özelliklerini yerinde kullanabildiğin sürece, bunu öğrenmen halinde senin önüne çıkan herhangi bir engeli aşmama ihtimalin yok. O zaman sana şunu diyoruz kendi zekanı ve iradeni alter egonun pratikliği ve pragmatikliği ile birleştir, göreceksin her şey harika olacak.

Senin alter egon "Lisbeth Salander"!

Senin alter egon "Lisbeth Salander"!

Yani asla vazgeçmeyen. Sen bu konuda hem şanslı hem de şansızsın. Şanslısın çünkü çok güçlü, karakteristik, korkusuz, becerikli, azimli bir alter egon var, şanssızsın çünkü bu alter ego mücadele edebilmek kolay değil. Çünkü son derece baskın, öne çıkmak isteyen, yerinde duramayan bir kişilik seninki. Ya kendini ona teslim edeceksin ya da ondan istifade etmeyi öğreneceksin. Aslında teslim olmanın da bir sıkıntısı yok ancak alter egon yaralı bir kimlik, korkuları, paranoyaları, tereddütleri var, haliyle bunları taşımak seni yorabilir, hayatta geri çekilmene, içine kapanmana yol açabilir. Eğer Lisbeth'in yaralarını tedavi etmeyi başarabilirsen ortaya çıkacak güç inan birçokları için ürkütücü olacaktır.

Senin alter egon "Cersei Lannister"!

Senin alter egon "Cersei Lannister"!

Yani hayatta her şey mümkün diyenlerden. Bunun için yeterince gözü kara, sinsi, korkutucu bir alter egon var senin. Bunun sen de farkındasin ve ona hiç bulaşmamayı tercih ediyorsun. Ancak ailene olan düşkünlüğün, hızlı düşünmen, doğru kararlar vermen, cesur adımlar atman aslında bu alter egonun bir yansıması. Yani istenildiğinde, yani sen istediğinde bu alter egondan ziyadesiyle istifade edebilirsin. Ancak korkularında da haksız değilsin, çünkü çok güçlü ve geride kalmayı asla kabul edemeyen bir alter egon var senin. Zaman zaman yaptığın ani çıkışlar ve insanları kolayca kırabilmen hep bu alter egonun marifeti. Sonrasında çok pişman oluyor ve özür diliyorsun ama işte olan olmuş oluyor bir kere. Sinirine, hırsına, tutkularına biraz gem vurman gerekebilir.

Senin alter egon "Maria Puder"!

Senin alter egon "Maria Puder"!

Yani sert, katı, kuralcı kişiliğinin altında küçücük, ürkek bir yürek taşıyan biri senin alter egon. Son derece güçlü ve kendine güven duyduğun anlarda bile sana kendini çaresiz, savunmasız hissettiren senin bu alter egon. Erkeklere karşı takındığın bu zorlayıcı, deneyici tavrın müsebbibi de bizzat kendisi. Çünkü sen güçsüz yanlarını insanlardan saklamak için çırpındıkça alter egonu besliyor, besledikçe de güçsüzlüklerini düşünüp zorlanıyorsun. İnsanlara, özellikle de erkeklere olan inançsızlığının, güvensizliğinin altında yatan temel sebep bu. Bu yüzdendir ki ilişkilerin hep hüsranla bitiyor, ya da sürekli bir çelişki, güvensizlik içerisinde yürüyor. Bunu bir kenara bırakmanın zamanı geldi. Kendi güçlü sanarak, güçsüzlüklerini düşünerek yaşama, güçlü olduğunu bilerek hareket et.

Senin alter egon "Dexter",

Senin alter egon "Dexter",

Yani sen esasen adalet duygusuna büyük önem veriyorsun. Her ne kadar gerçek hayatta dexter gibi kendi adaletini sağlama gibi bir misyonun olmasa da kendi imkanların dahilinde daima adaletin yılmaz savunucususun. Arkadaşların, ailen, dostların, iş arkadaşların seni hep sosyal, neşeli, hareketli biri olarak tanıyor, öylesin de ama yalnız kaldığında, tek başına bir şeyler yaptığında aldığın mutluluğu, hazzı, keyfi hiçbiri bilmiyor. Sen asla 'ya bir gün yalnız kalırsam' diye endişe etmiyorsun, çünkü çk iyi biliyorsun ki yalnızlık senin için için istediğin bir durum. O yüzdendir ki sen gecelerin insanısın. Gece el ayak çekilip de ortalık sessizliğe büründüğünde yaratıcı yönün uyanıyor, aklın çalışmaya başlıyor. Bunun için uykundan fedakarlık ediyorsun ama değiyor.

Senin alter egon "Travis Bickle"!

Senin alter egon "Travis Bickle"!

Yani kontrol etmekte zorlandığın, seninle arasında 180 derece fark olan, sana zıt bir kişilik. Bundan dolayıdır ki sen alter egonla sürekli bir mücadele halindesin. Mesela 'şunun ağzına bi tane çaksam' diye düşünen, zorla gülerken içinden 'yaptığın espriyi skeyim' diyen, sevgilinin eski çıktığını dövmek isteyen aslında senin bu öfkeli, zamansız, patavatsız alter egon. Bunu kontrol edebildiğin, içinde tutabildiğin sürece bir sorun yok, ancak Alter egon kişiliğinde baskın hale gelmeye başlarsa sıkıntı olabilir. Her ne kadar sana güçlü, yıkılmaz, yenilmez gibi geliyorsa da yaşadığımız toplum içerisinde hoş karşılanacak, kabul görecek bir kişilik olmadığı da aşikar.

Senin alter egon "Leon"!

Senin alter egon "Leon"!

Yani sen hem gerçek kişiliğinle hem de alter egonla tam bir akissin. Yani aslında olduğun kişiyi göstermekten çekiniyorsun. Hep toplumun, çervrenin, ailenin 'görmesini istediğin' kişiyi görmeleri için çabalıyorsun. Senin dışlanmak gibi bir korkun var, kabul edilmemek, farklı görülmek gibi endişelerin var. Yalnızlık özellikle çok korkutuyor seni. Ancak şunu bilmelisin ya da biri hatırlatmalı sana, sende her türlü zor durumla mücadele edecek güç ve zeka var, sadece açığa çıkartılmayı bekliyor. Kendini öylesine korumaya almışsın, öylesine duvarlar örmüşsün ki etrafına içindeki bu güç çıkacak delik bulamıyor. Kendi gücünü keşfetmek, neler yapabileceğini görmek için katı kurallarını biraz esnetmek iyi olabilir.

Senin alter egon "Christian Grey"!

Senin alter egon "Christian Grey"!

Hemen aklına bu kişiliğin cinsel özellikleri gelmesin, gerçi Akrep ya da koç burcuysan onlar da fazlasıyla var ama asıl gizli yönün senin başarıya olan açlığın. Bu öyle büyük bir açlık ki bunun uğruna önüne çıkan her engeli ezip geçebilecek bir potansiyele sahipsin sen, aynı zamanda çekici ve karizmatik olman da cabası. Ama işte alter egoların yaşadığı tipik sorun senin de başında, yani korkuyorsun, şüphelerdesin, kendine güvenini bir türlü kazanamıyorsun. Belki de bu yönlerini fark etmedin, hiç aklına gelmiyor. Öyleyse bu görevi biz üstlenelim ve sana hatırlatalım, sende potansiyel var! Kazanacak, başaracak, daha iyi yerlere gelecek bir güç senin içinde dürtülmeyi bekliyor. Biraz gayret.

Senin alter egon "Ercüment Çözer"!

Senin alter egon "Ercüment Çözer"!

Senin ikinci kişiliğin bencil yanın. Hemen kızma, bu bencillik senin başarılı olmanda büyük pay sahibi aslında. Bazen 'ben nasıl böyle bir şey yaptım?' diye düşündüğünde bu dediğimiz aklına gelsin. Çünkü seni olmadık kararlar almaya sürükleyen, sana 'biraz cesur ol' diyen içindeki hep bu ses. Seni hayata katılmaya zorlayan, belki biraz kindar yapan, sana senin asla görmediğini gösteren ve biraz da 'hayatı bu kadar da ciddiye alma' diyen bu kişiliğin. Ne kadar bastırmaya çalışırsan çalış hep seninle olacak ve seni zorlayacak ama bundan çekinme sakın, çünkü hayatı bu kadar ciddiye alman gerekmese de gereken yerlerde gereken adımları da atman gerekiyor unutma.

Senin alter egon "Gregory House"!

Senin alter egon "Gregory House"!

Sen hayatı hafife alırmış gibi görünüp onu her şekilde alt etmesini bilen bir gücün sahibisin. Ancak içindeki House'u ne kadar çok öne çıkarırsan insanlar tarafından yanlış anlaşılma ihtimalin o kadar artıyor. Oysa yapman gereken alter egonu dizginleyebilmek. Onun esprili, ukala, zeki, girişken, umursamaz yönlerini kendi hayatına yedirebilmek. Esasen sen kesinlikle alter egonla ilgili hiçbir ipucu vermiyorsun. Son derece sosyal, zeki ve sempatik birisin, ortamlarda çok seviliyorsun, fkat ne zaman alter egon sazı eline alıyor bunları kaybedeceğinden korkuyorsun. Korkmana gerek yok, senin alter egon son derece bu hayattan biri, başarılı olmaya programlı ve hırslı. Farkında olursan, kabul edersen çok daha güzel bir hayatının olması işten bile değil.

Senin alter egon "Walter White"!

Senin alter egon "Walter White"!

Yani sen her şeyi düşünmeye çalışan, düşünmekle kalmayıp harekete geçmede hiç tereddüt etmeyen bir alter egoya sahipsin. Kararsız kaldığın birçok anda, aniden 'tamam be!' diyen ses içindeki alter egonun çığlığı aslında. Yalnız kaldığında 'ben bu işe nasıl bulaştım' diye düşünüyorsan cevap yine içinde. Alter egon seni hayatta bir yerlere getirmek, istediklerine kavuşmak, hayallerinin peşinden gitmek için her adımı atmakta kararlı. Bu noktada dikkat etmen gereken ani kararlar almadan önce onu kendi akıl süzgecinden de geçirmen. Çünkü ipleri sadece ona bırakırsan sonunda kendini hiç ummadığın, hiç istemediğin ortamlarda ve koşullarda bulabilirsin. Hayat kuralsızlıktan ibaret değil, bunu alter egonun da öğrenmesi gerek.

Senin alter egon "Severus Snape"!

Senin alter egon "Severus Snape"!

Yani sen tam bir gizem adamısın. Hiç düşündün mü arkadaşların, sevgilin neden sein bir türlü anlayamadıklarından, tam bir kapalı kutu olduğundan bahsediyor? Neden herkes sana sırrını vermekten imtina etmiyor? Çünkü senin az konuşan, kimseye sır vermeyen, gizemli alter egonun farkındalar. Bu güç seni güvenilir, sadık bir arkadaş, sevgili, vs. yaparken sosyalleşmekten de biraz alı koyuyor ve potansiyelini görmeni engelliyor. Çünkü sen içinde patlamaya, dışarı çıkmaya hazır büyük bir enerjiyle dolaşıyorsun ama bir türlü gereken patlamayı yapamadın. Kendine, kendini tanımak, keşfetmek için bir şans ver, olumsuz gördüğün olayların ve durumların dahi güzel sonuçlar doğurabildiğini fark edince emin ol sen de şaşıracaksın. Biraz cesaret ve kendini tanımaya bakar.

Senin alter egon "V" for vendetta!

Senin alter egon "V" for vendetta!

Senin içinde anarşist bir ruh yatıyor. Hep öne çıkmayı bekleyen, tek başına da olsa düşündüğünün arkasında durmak arzusuyla yanan bir kahraman var senin içinde. Ancak bunları sadece içinde yaşamayı tercih ediyorsun. Sanki gelmesi gereken bir günü bekliyor içindeki saatli bomba. Ama maalesef öyle bir gün hiç gelmeyebilir, o sebeple içinde yanan bu ateşten istifade etmesini, günlük hayatta kullanabileceğin kadarını almasını bilmelisin. Çok büyük bir güç, irade ve hırs taşıdığının farkına varmalı, bunu saklamak yerine dışarı çıkması için kanallar açmalısın. Bu günü hayatına yansıtabildiğin ölçüde güçleneceğinin farkına varmak seni çok daha iyi yerlere getirecektir emin ol.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4624
678
390
293
181
137
43