Görüş Bildir
Haberler
Almanya'dan Peşmerge'ye IŞİD İçin Destek

Almanya'dan Peşmerge'ye IŞİD İçin Destek

Batuhan
02.09.2014 - 13:26

Almanya'dan Peşmerge'ye IŞİD İçin Destek

Almanya, IŞİD'e karşı savaşta kullanmak üzere Peşmerge güçlerine silah sevkiyatı kararı aldı. Almanya yapacağı silah yardımı ile 4 bin Peşmergeyi donatacak. İngiltere de Peşmerge'ye 9 ton cephane ulaştırdı

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen tarafından Berlin'de açıklanan karara göre, Almanya, Iraklı Kürtlere Milan Tanksavar füzeleri ile makineli tüfek gönderecek. Buna göre Peşmergeye 30 Milan tipi tanksavar, 500 tanksavar füzesi, 10 bin el bombası, 8 bin G3 ve G36 tipi silah gönderilecek. Bunların mühimmatla birlikte anti- tank silahları ve araçlar da gönderilecek askeri yardım malzemeleri arasında bulunuyor. Almanya ayrıca insani yardım çerçevesinde 50 milyon Euro da para yardımı yapacak. Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, IŞİD'i durdurmak ve acı çekenlere yardımcı olmak amacıyla insani sorumluluk ve güvenlik çıkarları gereği silah sevkıyatı kararı alındığı belirtildi. Silah sevkiyatı kararı Angela Merkel başkanlığında Dışişleri, Savunma ve Ekonomi Bakanlarının katılımıyla alındı. Merkel, pazartesi günü özel oturumda Federal Parlamento'da silah sevkiyatı hakkında milletvekillerine bilgi verme amaçlı bir konuşma yapacak.

İngiltere Peşmerge'ye 9 ton cephane ulaştırdı

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAF) Amerli’nin kurtarılmasının ardından Kuzey Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan Kürt Peşmergelere 9 ton cephane yardımı ulaştırdığını açıkladı ancak yardımın hangi ülke tarafından yapıldığı belirtilmedi. BBC konuyla ilgili haberinde başka bir ülke tarafından sağlanan ve İngiliz ordusu tarafından sadece nakliyesi yapılan mühimmatın büyük bir kısmının hafif silah olduğunu belirtti. RAF’ın ayrıca Peşmergelere İngiltere’den gelen, kask ve uyku tulumu gibi 'silah dışı askeri yardım paketleri' ulaştırdığı da belirtildi.

BAŞBAKAN SÖYLEMİŞTİ

İngiltere Başbakanı David Cameron iki hafta önce İngiltere’nin IŞİD’e karşı yürütülen operasyonda oynayacağı rolleri açıklarken “RAF uçaklarının Kuzey Irak’taki Peşmergelere, doğu Avrupa ülkelerinden gelen Sovyetler Birliği’nden kalma cephaneleri ulaştıracağını” söylemişti. Londra Downing Street’deki başbakanlık konutundan BBC’ye konuşan Cameron “Biz Kürtleri destekliyoruz ve Kürtleri desteklemeye devam etmemiz gerektiğini de biliyoruz. İngiltere onlara cephane ulaştırılmasında bir rol oynayacak. Onlar şimdiye dek kullandıklarına benzer silah ve mermiler istiyorlar. Bu cephane onlara ulaştırılıyor ve İngiltere bu süreçte bir rol oynuyor” demişti.

Avrupa Gazete

Kaynak: http://www.avrupagazete.com/dunya/133...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0