Görüş Bildir
Haberler
Alışık Olmadığımız Aşk Hikâyeleriyle Gönlümüzde Taht Kurarken Sıra Dışı Bir Deneyim Sunan Arşivlik Filmler

Alışık Olmadığımız Aşk Hikâyeleriyle Gönlümüzde Taht Kurarken Sıra Dışı Bir Deneyim Sunan Arşivlik Filmler

Gökhan A.
09.06.2016 - 23:52 Son Güncelleme: 18.04.2022 - 21:11

Onlar normal bildiğimiz aşk hikayelerine sahip değillerdi. Belki de o yüzden bu kadar çok sevildiler. İşte o 'Alışık Olmadığımız Aşk Hikayeleriyle Gönlümüzde Taht Kuran 36 Arşivlik Film'

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri turkcealtyazi.org dan derlenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

36. Aşk Uğruna (2015) | IMDb 6.0

36. Aşk Uğruna (2015) | IMDb 6.0

Equals

_https://www.imdb.com/title/tt3289728/?ref_=nv_sr_srsg_0_

İnsana dair hemen her duygunun silindiği bir ütopyadayız. Duygusuzlaşma kültürünün insanların geleceği için en sağlıklı yöntem olduğu düşünülen bu evrende gizemli bir hastalığa yakalandıktan sonra duygularını geri kazanan iki kişi birbirlerine âşık olur. Fakat bu durum, onları toplumla karşı karşıya getirecektir.

35. Büyülü Çift (2001) | IMDb 6.4

35. Büyülü Çift (2001)  | IMDb  6.4

Kate & Leopold

http://www.imdb.com/title/tt0035423

Kate ve Leopold yaşadıkları yüzyıllar arasındaki farklara rağmen birbirlerine çok yakışan iki insanlardır. Kadın 21. yüzyılın iş kadını prototipini başarıyla temsil ederken Leopold, 19. yüzyılın tipik düklerinden bir tanesidir. Kate'in erkek arkadaşı olan Stuart ise Leopold'ün soyundan gelmektedir. Bir tablo sayesinde zamanda yolculuk etmeyi başaran Leopold, kendisini Kate'in karşısında bulacaktır.

34. Aşkın Çekimi (2012) | IMDb 6.4

34. Aşkın Çekimi (2012)  | IMDb 6.4

Upside Down

http://www.imdb.com/title/tt1374992

Adam sıradışı bir evrende görünüşte oldukça sıradan bir adamdır. Mütevazi bir şekilde hayatını idame ettirmek için çabalamaktadır ancak bir zamanlar tanıştığı başka bir dünyadan –alt üst edilmiş varlıklı bir dünyadan- gelen Eve isimli bir kız aklından çıkmamaktadır. Çocukluk dönemindeki flörtleşmeleri imkansız bir aşka dönüşmüştür. Adam Eve’i bir gün televizyonda görünce, ona ulaşabilmek için önüne çıkan bütün engelleri aşmaya karar verir.

33. Cennet Gibi (2005) | IMDb 6.7

33. Cennet Gibi (2005) | IMDb 6.7

Just Like Heaven

http://www.imdb.com/title/tt0425123

Elizabeth Masterson, San Francisco’da mesleğine kendini adamış bir doktordur ve işinden başka hiçbir şeye vakit bulamaz. İki çocuk sahibi kız kardeşi ile buluşmaya gelirken Elizabeth bir araba kazası geçirir ve komaya girer. Bu sırada eşini yeni kaybetmiş olan David Abbot adındaki bir mimar San Francisco’ya taşınır ve Elizabeth’in dairesini kiralar. O evde yaşarken Elizabeth’in ruhu onu takip etmeye başlar. Genç kadının komadaki bedeni hastanede kalırken ruhu firar etmiştir. Elizabeth kim olduğunu dahil hiçbir şeyi hatırlamamaktadır. Tek emin olduğu, o dairenin kendisine ait olduğudur. Tartışmaya bir son verebilmek için David, onun gerçekte kim olduğunu bulmaya çalışır.

32. Melekler Şehri (1998) | IMDb 6.7

32. Melekler Şehri (1998)   | IMDb 6.7

City of Angels

http://www.imdb.com/title/tt0120632

Başarılı bir kardiyoloji cerrahı olan Maggie Rice başarılı giden bir ameliyat esnasında nedensiz yere hayata veda eden hastasını geri döndürmek için elinden geleni yapar ancak hastasını kurtaramaz. Bu acı olay sonrasında kendisine olan güvenini kaybeden kadın artık daha umutsuz, daha mutsuzdur. Bu sırada Los Angeles semalarında gezinen melek Seth, Maggie'nin bu çabalarını görmüş ve fazlasıyla etkilenmiştir. Maggie'nin üzülmesine dayanamayan Seth, güzel kadına çoktan aşık olmuştur. Vakit Maggie'yi yaşama döndürme vaktidir ve Seth aşkı için melekliğinden vazgeçecektir. Ancak bu karmaşık düzende insan olarak yaşamak zannettiği kadar kolay mıdır?

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. Göl Evi (2006) | IMDb 6.8

31. Göl Evi (2006) | IMDb   6.8

The Lake House

http://www.imdb.com/title/tt0410297

Kate, doktorluk mesleğinde bir başka iş teklifi nedeni ile oturduğu yerden taşınmak zorunda kalır. Göl kenarındaki evinden ayrılmak ise işin en zor kısmıdır. Kendisinden sonraki kiracıya, kendi adına gelecek mektupları göndermesi için bir not bırakır. Yeni kiracı Alex, evi dehşet bir halde bulur. Bakımsız, pis ve yıllar içinde yıpranmış bir hali vardır. Tuhaf bir zaman kayması imkansız bir aşkın başlangıcıdır.

30. 50 İlk Öpücük (2004) | IMDb 6.8

30. 50 İlk Öpücük (2004)    | IMDb  6.8

50 First Dates

http://www.imdb.com/title/tt0343660

Henry Roth, bir Hawaii cennetinde sonsuz sayıda kadınla hiçbir bağ kurmadan gönlünce yaşamakta olan bir doktordu. Ta ki Lucy Whitmore ile tanışana denk. Henry ve Lucy birbirlerinden gerçekten hoşlanırlar ve aralarında ciddi bir ilişki başlamak üzeredir. Ancak Lucy, ertesi gün uyandığında, Henry’i tanımaz ve bu durum genç adamı çok şaşırtır. Çok geçmeden Henry, genç kadının kısa süreli hafıza sorununun olduğunu fark eder. Lucy her sabah uyandığında yaşadığı önceki günü hatırlamamaktadır. Yine de Henry, bu durumun, kendisine engel teşkil etmesine izin vermemekte kararlıdır. Her yeni günde Lucy’i kendisine bir kez daha aşık edebilmek için mücadele etmekten asla vazgeçmeyecektir.

29. Sıcak Kalpler (2013) | IMDb 6.9

29. Sıcak Kalpler (2013)  | IMDb  6.9

Warm Bodies

http://www.imdb.com/title/tt1588173

İnsanoğlu yaklaşık 8 yıl önce başlayan ve nedeni, nasıl yayıldığını artık hatırlanmayan bir zombi salgınının esiri olmuştur. Zombilerin sayısı, hayatta kalmayı başaran bir grup insandan çok daha fazladır; insanlar ellerindeki tüm silah teknolojisine rağmen kendilerini ancak yüksek duvarların ardına hapsederek emniyete almışlardır. Zombilerin pek çoğu gibi havaalanında yaşayan R, bir gün arkadaşlarıyla beslenmeye çıktığında, kendisini öldürmek isteyen Julie ile karşılaşır. Onu ısırıp beslenmesi gerekirken aşık olmuştur, zira kaybettiği insani özellikleri teker teker ve yavaş yavaş yerine gelmeye başlar. Julie'ye hissettiği aşk kalbinin yeniden atmasını sağlarken, adını ve nasıl öldüğünü dahi hatırlamayan karakterimiz hislerini geri kazandıkça 'iyileşir'; üstelik bu iyileşme etkisi salgından etkilendiğine inanılan diğer zombileri de olumlu yönde etkileyecektir... Tabii insanlığın geri kalanını inandırabilirlerse!

28. Paris'te Son Tango (1972) | IMDb 6.9

28. Paris'te Son Tango (1972) | IMDb 6.9

Ultimo tango a Parigi

_https://www.imdb.com/title/tt0070849/?ref_=nv_sr_srsg_0_

Evlenmesine az bir zaman kalan Jeanne, ev bakmak için gezdiği sırada ilginç bir adam olan Paul ile tanışır. Jeanne, kendisinden yaşça büyük olan bu adamdan çok etkilenir. İkili tutkulu ve geri dönülmez bir aşk yaşamaya başlar. Bu yasak ilişkinin tek bir kuralı vardır: Birbirlerine hayatları hakkında hiçbir soru sormamak.

27. Aşkın Gücü (1998) | IMDb 7.0

27. Aşkın Gücü (1998) | IMDb   7.0

What Dreams May Come

http://www.imdb.com/title/tt0120889

Chris Nielsen ve karısı, Annie kaçınılmaz bir şekilde birbirine bağlanmış olan, birbiri için yaratılmış bir çifttir. Bir otomobil kazasında çocukları öldüğünde Chris'in tutkusu ve şefkati Annie'yi yaşama bağlayan tek şey olarak kalır. Bir gün Chris de öldüğünde, acıya dayanamayan Annie kendi canına kıyar. Sevgilisine her ne pahasına olursa olsun bağlanmış olan Chris, cenneti terk eder ve karısıyla birlikte olmak için cehennemin derinliklerine doğru bir yolculuğa başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Yeryüzündeki Son Aşk (2011) | IMDb 7.1

26. Yeryüzündeki Son Aşk (2011)    | IMDb 7.1

Perfect Sense 

http://www.imdb.com/title/tt1439572

Michael ilişkilerde bağlanma sorunu yaşayan ama yemek pişirme konusunda usta olan bir şeftir. Soğuk görünümlü ama işinin ehl-i doktor Susan ise uzun zamandır özel hayatına kimseyi sokmadan, kendisini sadece işine vermiştir. Susan ve Michael yakınlaşırken, tüm dünyada insanların duygularını bir bir yok eden bir salgın hastalık ortaya çıkar. İnsanlar sevme yetilerini bir bir kaybederken Susan ve Michael'ın aşkı hayata tutunabilecek midir?

25. Angel-A (2005) | IMDb 7.1

25. Angel-A (2005)  | IMDb 7.1

Angel-A 

http://www.imdb.com/title/tt0473753

Andre, kendi alanında pek de yetenekli olduğu söylenemeyecek bir üç kağıtçı ve dolandırıcıdır. Şehirde yaşayan insanların neredeyse yarısına onbinlerce dolar borcu vardır. Bu durumda da alacaklı belalıları peşini bırakmazlar. Her an can güvenliği bir tehdit altındadır. Aklına kurtuluş yolu olarak konsolosluğa başvurmak gelir ancak her ne kadar o kendini teknik açıdan bir Amerikalı olarak algılasa da sistem farklı işler. Kabul edilmez yardım isteği. Hal böyleyken o hapse girmeyi de göz alır ancak tam da o anda hayatına Angela adında uzun bacaklı mucize bir kadın girer. O andan itibaren de sıradaki mucize Andre’yi beklemektedir.

24. Zaman Yolcusunun Karısı (2009) | IMDb 7.1

24. Zaman Yolcusunun Karısı (2009)  | IMDb  7.1

The Time Traveler's Wife

http://www.imdb.com/title/tt0452694

Henry DeTamble, Chicago’daki bir kütüphanede Clare Abshire ile tanıştığında aslında Henry’nin bir zaman yolcusu olduğunu anlarlar. Clare, bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibidir. Henry henüz yeterince zamanı dolaşmadığı için durumun farkında değildir. Henry, genç kadına aşık olur. Farklı zamanlarına yaptığı yolculuklarından birinde gelecekteki eşi Clare’in 6 yaşındaki hali ile tanışmıştır. Ressam Clare, yılların ardından yeniden karşılaştıklarında onunla evlenir. İlk zamanlarda kocasının ansızın ortadan kaybolmaları ile baş edebileceğini sanırken yalnızlık hissi ile sınanacaktır aşka dair.

23. Hayalet (1990) |IMDb 7.1

23. Hayalet (1990) |IMDb 7.1

Ghost

_https://www.imdb.com/title/tt0099653/?ref_=nv_sr_srsg_3_

Tutkulu âşıklar Molly ve Sam'in mutluluğu, Sam'in ölümüyle yarıda kalır. Sam'in ruhu bedeninden ayrılıp sonraki yaşamı keşfederken Molly acılarıyla baş başa kalmıştır. Sam, Molly'yi tehlikelerden uzak tutmaya ve kendi ölümünü planlayanları bulmaya karar verir. Fakat önce insanlarla iletişime geçmeyi öğrenmesi gerekmektedir.

22. Benny & Joon (1993) | IMDb 7.2

22. Benny & Joon (1993) | IMDb  7.2

Benny & Joon

http://www.imdb.com/title/tt0106387

Juniper 'Joon' Pearl, zihinsel yönden engelli olan, tuhaf alışkanlıklara ve ritüellere sahip tuhaf bir kadındır. Kafasındaki bu geniş boşluğu bir şeylerle ilgilenerek doldurmaya çalışmaktadır. Bir gün en az kendisi kadar tuhaf bir adama aşık olur. Bu adam, kendine rol model olarak Buster Keaton'ı seçmiş ve onun gibi yaşamayı tercih etmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Ölümsüz Aşk (2015) | IMDb 7.2

21. Ölümsüz Aşk (2015) | IMDb   7.2

The Age of Adaline

http://www.imdb.com/title/tt1655441

Bir çağ değişirken doğmuş olan Adaline Bowman, geçirdiği bir kaza sonucu hiç yaşlanmamakla 'ödüllendirilir'. 29 yaşında yaşlanmamaya başlar ve yıllar boyunca insanlardan mümkün olduğunca uzak, izole bir hayat sürmek zorunda kalır. Bu süreçte dünyanın sıra dışı değişimine de tek başına tanık olur ve bunun zorluğunu tek başına atlatmayı başarır. Bu yalnızlık karizmatik Ellis Jones ile tanışına kadar sürer... Ellis Jones, Adaline'e hayatı gerçek anlamda yaşamanın nasıl bir his olduğunu hatırlatacak, bir adım daha ötesine geçerek gerçek aşkı yaşamasını sağlayacaktır.

20. Hayalimdeki Aşk (2012) | IMDb 7.2

20. Hayalimdeki Aşk (2012)  | IMDb  7.2

Ruby Spark

http://www.imdb.com/title/tt1839492

Calvin genç yaşında büyük başarı elde etmiş ama hızlı yükselen kariyerinde şimdi duraklama evresine giren bir yazardır; sanki ilhamı tutulmuştur. Bu durumla başa çıkmak içinse ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir romansın içine sokmaya karar verir ve kendisini seveceğini düşündüğü bir dişi karakter yaratır, ve adını Ruby koyar. Fakat bir hafta sonra Ruby kanlı canlı salondaki kanepede oturuyordur! Calvin kelimelerinin nefes alan bir canlıya dönüştüğünü görünce ne yapacağını şaşırır...

19. Kaynak (2006) | IMDb 7.2

19. Kaynak (2006) | IMDb 7.2

The Fountain

_https://www.imdb.com/title/tt0414993/?ref_=nv_sr_srsg_0_

Modern bir bilim insanı olan Tommy, kansere yakalanmış eşi Izzi'nin hayatını kurtaracağına inandığı bir bitki için Amazonların yolunu tutarken İspanyol bir kâşif de içenlere gençlik getirdiğine inanılan hayat kaynağının peşine düşüyor. Yıldızlararası yoluculuk yapan bir rahibe ise yolculuğunda yaşlık bir ağaç eşlik ediyor. Zaman ve mekânın kırıldığı bu birbiriyle bağlantılı bu üç hikâyede aşka ve ölüm kavramları irdeleniyor.

18. Katil Doğanlar (1994) | IMDb 7.3

18. Katil Doğanlar (1994)  | IMDb  7.3

Natural Born Killers

http://www.imdb.com/title/tt0110632

Mickey ve Mallory birbirlerini seven ama 'doğuştan katil' olan iki aşık. Yaşadıklarını öldürerek hissedebiliyorlar belki de. Ancak 90'ların giderek çığırından çıkan medyası da onları kahraman gibi göstermekten geri kalmıyor. Böylece iki doğuştan katil yolculukları sırasında arkalarında onlarca ölü bırakarak yollarına devam ediyorlar. Yakalandıklarındaysa medya yine kurtarıcıları olarak çıkıyor karşılarına.

17. Zamanın Bir Yerinde (1980) | IMDb 7.3

17. Zamanın Bir Yerinde (1980) | IMDb 7.3

Somewhere in Time

http://www.imdb.com/title/tt0081534

Richard Collier kolejden yeni mezun olmuş bir oyun yazarıdır. Mezuniyetini kutladığı gece onu yaşlı bir kadın ziyaret eder ve antika bir saati eline tutuşturup 'Bana geri dön!' diyerek yanından ayrılır. Richard, kadından çok etkilenir ancak gençliğin verdiği ateşle pek de umursamaz. Aradan sekiz yıl geçer ve artık ünlü birisi olan Richard bir tatil gezisi sırasında o kadının Elisa McKenna adlı çok ünlü bir oyuncu olduğunu öğrenir. Bu kadının etkisinden kurtulamayan genç adam ona ulaşmak için zamanda bir yolculuk yapması gerektiğini fark eder ve araştırmalara başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Suyun Sesi (2017) | IMDb 7.3

16. Suyun Sesi (2017) | IMDb 7.3

The Shape of Water 

_https://www.imdb.com/title/tt5580390/?ref_=nv_sr_srsg_0_

1960'lı yıllardayız. Dilsiz ve yalnız bir kadın olan Elisa, çok gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışmaktadır. Bir gün laboratuvardaki su tankında amfibi bir yaratığın varlığını keşfeden Elisa, bu canlıyla benzersiz bir ilişki kurar.

15. Gerçek Sevgili (2007) | IMDb 7.4

15. Gerçek Sevgili (2007)  | IMDb  7.4

Lars and the Real Girl

http://www.imdb.com/title/tt0805564

Lars internetten tanıştığı yeni arkadaşını, erkek kardeşi Gus ve eşi Karin'e tanıştırmak ister. Tanışma için bir akşam yemeği düzenleyen evli çift, Lars ve yeni kız arkadaşını gördüklerinde gerçek bir şok yaşayacaklardır: Çünkü Lars'ın arkadaşım dediği kişi oldukça güzel bir oyuncak bebektir. Lars'ın akıl sağlığından yoğun şüpheler duyan ve komşularını durumu nasıl açıklayacaklarını kara kara düşünen Gus ve Karin bir çözüm yolu bulurlar. Lars'ı aile doktorları Dagmar Berman'a götüreceklerdir.

14. Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi (2006) | IMDb 7.4

14. Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi (2006)  | IMDb  7.4

Wristcutters: A Love Story

http://www.imdb.com/title/tt0477139

Kahramanımız Zia(Patrick Fugit) da sevgilisinden ayrılmanın verdiği acıyla daha fazla yaşamak istemez ve intihar eder. Yeni dünyasındaki yaşamına alışmaya çalışırken, sevgilisinin de intihar ettiğini öğrenir ve onu aramaya başlar. Onu ararken karşılaştığı eski Rock yıldızı Eugene ve yanlışlıkla geldiğini iddia eden Mikal(Shannyn Sossamon) ile bir yolculuğa çıkar.

13. Cesaretin Var mı Aşka? (2003) | IMDb 7.5

13. Cesaretin Var mı Aşka? (2003) | IMDb 7.5

Jeux d'enfants

_https://www.imdb.com/title/tt0364517/?ref_=nv_sr_srsg_0_

En yakın arkadaşlar Julien ve Sophie, daha çocukluk dönemlerinde başladıkları bir oyunu yıllar geçmesine rağmen hâlâ sürdürmektedir. Cüretkâr ve çılgın numaralarla birbirlerini geçmek için korkusuz bir rekabet içinde olan ikili, şakaların giderek daha tehlikeli hâle gelmesiyle oyunun birbirlerine olan gerçek duygularını saklamanın bir yolu olduğunu fark eder.

12. Aynı Yıldızın Altında (2014) | IMDb 7.7

12. Aynı Yıldızın Altında (2014) | IMDb 7.7

The Fault In Our Stars

_https://www.imdb.com/title/tt2582846/?ref_=nv_sr_srsg_0_

John Green’in aynı adlı romanından uyarlanan Aynı Yıldızın Altında, troid kanseriyle mücadele eden Hazel ile daha önce beyin tümöründen dolayı bir bacağını kaybetmiş Augustus'un birbirlerine olan sevgisine odaklanıyor. Film, kanser destek grubunda tanışan ve birbirlerine sıkı sıkıya bağlanan ikilinin büyük bir hayalin peşinde çıktıkları yolculuğu anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kutup Çizgisi Âşıkları (1998) | IMDb 7.7

11. Kutup Çizgisi Âşıkları (1998) | IMDb 7.7

Los amantes del Círculo Polar

_https://www.imdb.com/title/tt0133363/?ref_=nv_sr_srsg_0_

Otto ve Ana'nın hayatı tesadüfler üstüne kuruludur. Yıllar önce henüz çocukken tanışan ikili, bir şekilde birbirine bağlıdır. Şans eseri tanıştıkları insanlar bile onları birbirine çıkartmaktadır. Onlar da aralarındaki sıra dışı bağın gücüne inanarak mesafelere rağmen bir arada olacaklarını umut ederler.

10. Zamanda Aşk (2013) | IMDb 7.8

10. Zamanda Aşk (2013)  | IMDb  7.8

About Time

http://www.imdb.com/title/tt2194499

21 yaşına basan Tim Lake, ailesindeki tüm erkeklerin sahip olduğu gizli bir yeteneğinin olduğunu öğrenir. Lake ailesinin tüm erkekleri zamanda seyahat etme yeteneğine sahiptir ve Tim de artık bunu kullanabilecektir. Bunu fırsat bilen Tim geçmişindeki utanç verici anlara gidip olayları değiştirmeye başlar. Kısa bir süre Londra'ya taşınır ve son derece çekici bir kadın olan Mary'e aşık olur. Tim herkesten gizlediği yeteneğini ilişkilerine de yeni bir 'boyut' getirmesi için kullanmaya başlar ve bu sayede her adımı hatasız atlatmayı planlar. Ancak bir süre sonra her sorunu bu şekilde çözemeyeceğini ve hataların da hayatın gerekli birer parçası olduğunu fark eder.

9. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (2008) | IMDb 7.8

9. Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi (2008)  | IMDb  7.8

The Curious Case of Benjamin Button

http://www.imdb.com/title/tt0421715

Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yüzyıla uzanan serüveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıra dışı bir hayatı içerir. Film, pek de sıradan olmayan bu adamın yaşadığı serüven içinde karşısına çıkan kişilerin ve yerlerin, bulduğu ve kaybettiği aşkların muazzam öyküsünü, hayatın keyifleri ile ölümün hüznünü ve zamanın ötesine uzanan şeyleri konu alıyor.

8. Makas Eller (1990) | IMDb 7.9

8. Makas Eller (1990)  | IMDb  7.9

Edward Scissorhands

http://www.imdb.com/title/tt0099487

Bir zamanlar yüksek bir tepedeki kalede, en büyük icadının adı Edward olan bir mucit yaşıyordu... Edward, dayanılmaz bir çekiciliği olmasına rağmen, mükemmel değildi. Mucidin ani ölümü onun yarıda kalmasına yol açtı, elleri yerine uzun, keskin metal parçaları vardı... Edward, merhametli bir Avon hanımefendisinin, onu, ailesiyle beraber yaşamak üzere evine götürene kadar karanlıkta yalnız yaşadı. Böylece Edward'ın Suburbia isimli pastel cennetteki fantastik maceraları başladı.

7. Bonnie ve Clyde (1967) | IMDb 7.9

7. Bonnie ve Clyde (1967)   | IMDb 7.9

Bonnie and Clyde

http://www.imdb.com/title/tt0061418

30'lu yılların haydut çifti Clyde Barrow ve Bonnie Parker'ın yaşam öyküsünden biraz fazla serbest uyarlanmış olan film, ABD'nin ekonomik buhran yıllarında geçiyor. Bonnie isimli genç kadının, annesinin arabasını çalan Clyde'ın cazibesine kapılıp onunla kaçmasıyla birlikte tarihin en popüler haydutları doğar. Birlikte o eyalet senin bu eyalet benim sayısız suç işleyen ikili, kısa sürede ülke çapında meşhur olur ve adeta Robin Hood muamelesi görür. Ekonomik krizin hayatlarını kararttığı insanlar, adeta genç aşıklar tarafından soyulmaktan mutludurlar. Oysa güvenlik güçleri aynı fikirde değildir. Şöhretle birlikte Bonnie ve Clyde'ın cesareti de artar ve akıllı bir insanın kolay kolay girişmeyeceği işlere girişmeye başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Harold ve Maude (1971) | IMDb 8.0

6. Harold ve Maude (1971)  | IMDb  8.0

Harold and Maude

http://www.imdb.com/title/tt0067185

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir sürprizle beklemektedir.

5. Güzel ve Çirkin (1991) | IMDb 8.0

5. Güzel ve Çirkin (1991)  | IMDb 8.0

Beauty and the Beast

http://www.imdb.com/title/tt0101414

Yaşlı bir dilenci genç bir prense bir gül verir ve karşılığında bir gecelik konaklayacak yer ister. Fakat prens dilenciyi reddeder. Dilenci bunun karşılığında prensi lanetler ve onu çirkin bir yaratık olan Beast'e, hizmetçilerini ise mobilyaya çevirir. Yaşlı dilenci prense sihirli bir ayna ve bir adet gül bırakarak 25 yaşına kadar gerçekten sevmeyi ve sevilmeyi öğrenirse bu lanetin ortadan kalkacağını söyler. Yıllar sonra Belle isimli güzeller güzeli bir genç kız ve babası Maurice çıktıkları bir yolculuk esnasında ormanda yollarını kaybederler ve kendilerini lanetli bir şatonun önünde bulurlar. Bu şato Beast'e aittir ve bu çirkin yaratık Belle'i alıkoyar. Belle bu lanetli yerden kurtulmak için mücadele ederken yıllardır süren büyük sırları öğrenecektir.

4. Âşıklar Şehri (2016) | IMDb 8.0

4. Âşıklar Şehri (2016) | IMDb 8.0

La La Land

_https://www.imdb.com/title/tt3783958/?ref_=nv_sr_srsg_0_

İkisi de sanatın farklı kollarından beslenen Sebastian ve Mia'nın tesadüfi karşılaşması, aralarında güçlü bir aşkın başlamasına neden olur. Ancak onların birlikteliği, geleceğe yönelik planlarını bir bir bozarak hayallerinden uzaklaştırır.

3. Aşk (2013) | IMDb 8.0

3. Aşk (2013)  | IMDb  8.0

Her

http://www.imdb.com/title/tt1798709

Theodore Twombly, eşinden boşandıktan sonra tek başına yaşamaya başlayan ve el işi mektuplar yazarak geçimini sağlayan bir yazardır. Bir gün reklamlarda gördüğü bir yazılımın işine yarayacağını düşünerek satın alır. Samantha isimli bir sanal zeka uygulaması sunan yazılım Theodore'un aklını karıştırarak ufkunu açacak sorular sormaya başlar. Yazılım sayesinde içinde bulunduğu yalnızlıktan kurtulan Theodore, Samantha'ya karşı ilginç hisler beslemeye başlayacaktır.

2. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) | IMDb 8.1

2. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019) | IMDb 8.1

Portrait de la jeune fille en

**_https://www.imdb.com/title/tt8613070/?ref_=nv_sr_srsg_0_**

18. yüzyılda izole bir adadayız. Marianne adlı genç ressam, Heloise adlı bir kadının düğün portresini yapmakla görevlendirilir. Ancak bunu gizlice yapması gerekmektedir. Marianne, gün boyu Heloise'i takip edip geceleri de resmini çizmektedir. Bu süreç, ikili arasında beklenmedik bir ilişki doğurur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sil Baştan (2004) | IMDb 8.3

1. Sil Baştan (2004) | IMDb 8.3

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

http://www.imdb.com/title/tt0338013

İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister. Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdaheleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
465
206
58
39
30
26
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kıssadan hisse

ömrümde izlediğim en sıkıcı film "her". Tuhaf bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız eğer benim favorim de "PK" bir aamir khan ve rashkumar hirani filmi

Esin Yalçın

siz dilwale dulhania le jayenge izledinizmi bunlar hikaye:))))

Tülin Hançer

Cansın valla defalarca izledim

Hilal Turan

Angel-A benim favorim ama çok ağım şahım bir güzelliği yok sadece filmden bir kare beni etkiledi. http://www.onderhond.com/style/site/angel-a-1.jpg Çok fazla... Devamını Gör