Görüş Bildir
Haberler
Akşener: 'MHP Değişikliğe Giderse Başbakan Olurum'

Akşener: 'MHP Değişikliğe Giderse Başbakan Olurum'

Eski MHP milletvekili ve Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayda MHP genel başkanı olması halinde başbakan olabileceğini söyledi. Akşener, “MHP potansiyeli gereği başbakanlığı alacaktır. MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik'in konuğu olan Meral Akşener, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

'MHP heri iki taraftan da oy alabilir'

 MHP’nin potansiyelinin yüzde 12’nin çok üzerinde olduğunu ve MHP’nin milliyetçi muhafazakar kesimden de merkez soldan da oy alabileceğini söyleyen Akşener, “AKP seçmeni ile CHP seçmeni birbirine oy vermiyor. MHP her iki taraftan da oy alabiliyor” ifadelerini kullandı.

MHP’nin önemli bir oy potansiyelinin olduğuna vurgu yapan Akşener, “MHP tek başına iktidar olabilir ama en azından başbakanlığı alacaktır. Bu inancın gereği MHP bu değişikliği yaptığı taktirde ben başbakan olurum” şeklinde konuştu.

'Baraj sorunu görmüyorum'

‘Bugün seçim olsa MHP’nin baraj sorunu olur mu?’ sorusu üzerine Akşener, “MHP’de bir baraj sorunu görmüyorum. Belki görmek istemiyorumdur. Esasında MHP’nin ülkenin önemli bir potansiyeli olduğuna ama hayata, harekete geçiremediğine inanıyorum. Biz yaparız deme konusunda inanma eksikliğine işaret ediyorum. Kongremizi yapar seçilirsek çok çalışacağız, paradigma değişikliği yapacağız” dedi.

Başkanlığa 'hayır'

Başkanlık tartışmalarına ilişkin görüşlerini de dile getiren Akşener, başkanlık sisteminin Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden tartışıldığına dikkat çekti. Türkiye’nin parlamenter sistemi benimsediğini hatırlatan Akşener, şöyle konuştu: 

“Ülkeler kurulduğu zaman yol seçer. Türkiye parlamenter sistemi tercih itmiştir. Senato vardı eskiden. Uygulaya uygulaya, öğrene öğrene giderler. Başkanlık sisteminin en iyi hali ile başarılı olduğu ABD’dir. O da kurulduğu zaman kabul etmiştir. Parlamenter sistemin eksikleri vardır ama müthiş bir bilgi birikimi var. Eksiğimizin odaklanmamız yerine yeninden bir rejime geçiş demek en az 15 yılı bu tartışmalarla geçirmek olur. Bütün hukuk sisteminin A’dan Z’ye değişmesi demektir. Başkanlık için referandum olsa oyum hayır olur.”

İşbirliği içinde rekabet

Diğer genel başkan adaylarıyla herhangi husumetin olmadığını açıklayan Akşener, 'Sinan Oğan ve Koray Aydın ile işbirliği içinde rekabet yaşıyoruz' dedi. 

'Partinin cemaatle bağlantısı yok'

Cemaat'in adayı suçlaması yöneltilen Akşener, 'Fethullah Gülen ile iki kez görüştüm partinin cemaatle bağı yok' açıklamasını yaptı. Paralel yapıyla mücadele konusunda iktidar partisini eleştiren Akşener, 'AK Parti paralel yapı ile dostluk içindeydi şimdi ne oldu?' diye konuştu.

'Dündar ve Gül neden tutuklular?'

Tutuklu gazeteciler için de değerlendirme de bulunan Meral Akşener, Erdem Gül ve Can Dündar'ın kaçma ihtimali yok, neden tutuklular diye sordu. Türkiye'de yargının içinde bulunduğu durumu da değerlendiren Meral Akşener, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının kesinlikle temin edilmesi gerektiğini kaydetti.

'Sayın Böke ile ilgili yayınlar saygısızlık'

Akşener, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke’ye de destek verdi. AK Parti döneminde siyasetin dilinin çok saygısız bir hal aldığından yakınan Meral Akşener; “Sayın Böke ile ilgili yayınlar ve yapılan yorumlar, saygısızlıktır, ayıplıyorum, kınıyorum” dedi.

CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
161
53
19
15
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Heisenberg

Açıkçası bu kadın MHP'nin başına geçse, seçimlerde MHP'ye oy veririm. Çünkü bugüne kadar her zaman desteklediğim ve Ulu Önder Atatürk'ün partisi olan CHP, At... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

CHP teröristleri mi savunuyor, yoksa tüm medya havuz medyasına dönüştüğü için milletin beynine böyle mi işleniyor ana muhalefet partisi zayıflasın sonsuza ka... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

ülkenin bilinen en güçlü Cumhuriyet ve Anadolu kadını,12 eylülde insanlar sokağa çıkmaya korkarken Meral ablamız muhsin yazıcıoğlu ve abdullah çatlıyla kahve... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Not: eğerki bahçeli bu kadını ekmeleddinin yerine c.b. adayı gösterseydi Türk otağına yakışır annemiz ortadoğuya gerçek demir lady i tanıtacaktı.