Görüş Bildir
Haberler
İrlandalı Turist: 'Sadece Kendimi Savundum'

İrlandalı Turist: 'Sadece Kendimi Savundum'

Onedio Medya
26.08.2015 - 19:42 Son Güncelleme: 27.08.2015 - 13:57

Günlerdir Türkiye gündeminin odağında yer alan 'İrlandalı Turist' konuştu. Kavgayı kendisinin başlatmadığını, sadece kendisini savunduğunu söyleyen Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous 'Ayakta kalmayı başardım belki ama önemli olan şu: Ben bu ülkeye kavga etmeye gelmedim. Seviyorum Türkiye’yi. Müslüman bir ülke. Kolum kırıldı, omur kemiğim çatladı, belimden bıçakla yaralandım. Hepsi bir su için' dedi. Aksaray'da dövmek istedikleri turistin yumruklarına maruz kalan esnaf ise görüntülerin bir kısmının kesildiğini ve İrlandalı turistin sarhoş olduğunu öne sürdü. Kavganın başladığı dükkanın sahibi, 'Yumruğu yiyip yere düşen arkadaş sokağa çıkamıyor şu anda' dedi. Turistten yediği yumrukla dişleri dökülen kişi ise 9 kişinin kırıldığını ve röportaj vermek için dişlerinin yaptırılmasını istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"İnsan gibi vurmuyordu"

'Adam çok güçlüydü. Vurduğunu deviriyordu. Sonra çevredeki esnaf yardıma koştu. Beton gibi adamdı. İnsan gibi vurmuyordu. Biraz dinlenip sonra yine kavga etmeye başlıyordu. Sonra çevredeki esnaf yardıma koştu' diyen ve görüntülerin bir kısmının kesildiğini ileri süren esnaf Şenol Palan, şunları söyledi: 

Alkol var mı dedi, ben de satmıyorum dedim. Var dedi, göster deyince tartışmaya başladık. Adam sinirlenerek dışarıya çıktı. Otelden 3 kişi toplanıp geldiler. 'Bana da mı alkol vermiyorsunuz' dedi ve ortalık karıştı. Olay su olayı değil. Dükkanda 8 tane kamera var. Emniyette izledi bunu. Bize hak verdiler. Televizyon işine ne gelirse onu yayınladı. Bir esnaf bu kadar karalanmaz... Biz tamam dedik gitti yine geldi. Üç kere gidip gidip geldi yani, kendisi kavga etmek istiyordu. Zaten kafaları güzeldi bunların. Ayık kafayla gelmediler buraya. Yumruğu yiyip yere düşen arkadaş sokağa çıkamıyor şu anda. Haberler doğruyu yansıtmıyor.'

Dişlerinin yaptırılmasını istedi

Turistten yediği yumrukla dişleri dökülen kişi röportaj vermek için dişlerinin yaptırılmasını istedi ve bu isteğini diğer arkadaşları aracılığıyla iletirken, olaydan sonra bir süreliğine rapor aldığı belirtildi. Yumruk yiyen şahsın, olayın yaşandığı sokağın karşısındaki bir binada görevli olduğu ve aynı zamanda işportacılık yaptığı öğrenildi. 

Turistin Kuveyt asıllı İrlanda vatandaşı Mohammed Fadel Dobbous olduğu ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bu ülkeye kavga etmeye gelmedim, Türkiye'yi seviyorum'

Olayı anlatan İrlandalı turist, Türkiye'ye kavga etmeye gelmediğini ve Türkiye'yi sevdiğini belirtti.Show Haber’in ulaştığı İrlandalı turist Dabbous olayı şöyle anlattı: 

'Sadece yanlış adama rastladılar. Anlıyor musun? Bunun kahraman ya da zayıf olmakla alakası yok sadece antrenman.

Su almak istedim. Kapıyı açtım. Her şey üzerime döküldü. Özür dilemeye çalıştım. Sarhoş değildim. Kafam yerindeydi. O anda şoka girdim üzerime sopalarla saldırdılar. Nedir yani bu siz market misiniz kasap mısınız?

Fazla olmaları önemli değil, ben daha çok şaşırdım. Sandalyelerle, sopalarla, ellerine ne geçtiyse saldırdılar. Ne yapmaya çalışıyorlar? Biraz erkek olsalar keşke. Ellerini kullansalar daha adaletli olur.

(Dişleri kırılan kişi) Dişinin kırıldığını bilmiyordum ayrıca ben kendimi savunmaya çalıştım. Şu da var, benim sorunum dükkan sahibiyle. O da nereden çıktı? Sadece saf dışı bıraktım o kadar.

Ağır olduğum için ayakta kalmayı başardım belki ama önemli olan şu: Ben bu ülkeye kavga etmeye gelmedim. Seviyorum Türkiye’yi. Müslüman bir ülke. Kolum kırıldı, omur kemiğim çatladı, belimden bıçakla yaralandım. Hepsi bir su için.' 

Soru: 'Kavga ettiğiniz kişilerle barışmak ister misiniz?'

Onlar benden özür diler mi? Esas soru bu. Eğer onlar isterse olabilir. Ben telefonumu kaybettim. Altın kolyem kayıp. Param kayıp. 

Soru: Bu kavgadan sonra tekrar Türkiye'ye gelir misiniz? 

Evet tabii ki.

İngiliz basını İrlandalının peşine düştü: 'Esnaf yanlış kişiye bulaştı'

İngiliz basını İrlandalı turistin peşine düştü. Mirror gazetesi, internet sitesinden manşetten verdiği haberde, İrlandalı’nın boksör olduğunu hatırlatıp “Esnaf yanlış kişiye bulaştı. Mesajı aldılar, bir daha turiste saldırmadan önce düşünürler” dedi.

CHA, Show TV ve Hürriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0