Görüş Bildir
Haberler
Osmangazi Köprüsü Törenle Açıldı

etiket Osmangazi Köprüsü Törenle Açıldı

ATKN
30.06.2016 - 12:37 Son Güncelleme: 30.06.2016 - 20:16

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osmangazi Köprüsü'nün açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımın'ın katıldığı törenle yapıldı. Erdoğan köprüden geçişlerin bayram süresince ücretsiz olacağını açıkladı. Öte yandan resmi açılış törenine katılamayan AKP'li bir grup milletvekili köprü için Meclis'te kurdele keserek temsili açılış töreni düzenledi. 

2 gün önce 44 kişinin yaşamını yitirdiği saldırı gündemdeki yerini korurken konfetili, balonlu bir açılışın yapılması da sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Osmangazi Köprüsü’nün açılışı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde yaptığı konuşmada, Osmangazi Köprüsü’nden geçişlerin bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.

Erdoğan bundan sonra gündemde Çanakkale 1915 Köprüsü’nün ve Kanal İstanbul’un olduğunu söyledi. Törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katıldı.

"Teröre karşı en güzel cevap işte bu dev eserdir"

"Teröre karşı en güzel cevap işte bu dev eserdir"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Törende konuşan Başbakan Yıldırım ise“Bugün bir bayram. Bayram öncesi bir bayram yaşıyoruz. Teröre karşı en güzel cevap işte burada sayın Cumhurbaşkanım. İşte bu dev eserdir en güzel cevap' dedi.

Meclis'teki AKP'li vekiller de 'gıyabi açılış' yaptı

Meclis'teki AKP'li vekiller de 'gıyabi açılış' yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın köprü açılışını gerçekleştirdiği anlarda Meclis'te bulunan ve töreni televizyondan izleyen AKP'li vekiller, Erdoğan ve Yıldırım ile birlikte aynı anda kurdele keserek köprünün 'gıyabi açılışını' yaptı.

Kocaeli, Bursa, İstanbul, Yalova ve İzmir milletvekilleri, Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayısını azaltıp yeniden yapılandıran tasarının görüşmeleri nedeniyle açılışa katılamamıştı.

Saldırıdan 2 gün sonra gelen coşkulu köprü açılışı tepki çekti

Saldırıdan 2 gün sonra gelen coşkulu köprü açılışı tepki çekti

Fransa'daki Polonya- Portekiz maçı öncesinde İstanbul'da hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu

Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen ve 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan 2 gün sonra düzenlenen açılışta konfeti ve balonların kullanılması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Törenden kısa bir süre sonra oynanan EURO 2016 Polonya-Portekiz maçının başlangıcında saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulduğunu hatırlatan kullanıcılar, ‘kutlama’ için uygun bir zaman olmadığını ifade etti.

Osmangazi Köprüsü'nün özellikleri

Osmangazi Köprüsü'nün özellikleri
İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Mart 2013'te Yalova Altınova Hersek şantiyesinde düzenlenen törenle temeli atıldıktan sonra yaklaşık 39 ayda tamamlanan köprü, 252 metre kule yüksekliğine, 35,93 metre tabliye genişliğine, bin 550 metre orta açıklığına ve 2 bin 682 metre uzunluğa sahip.

Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada bulunan köprünün yapımında, 8 bin işçi çalıştı. Köprü, kuş türlerinin yaşadığı ‘Hersek Lagünü’nde bulunduğu için biyoljik çeşitliliğe zarar vermemesi için kavisli yapıldı. Öte yandan köprü, İzmit Körgezi’ndeki arsa ve konut fiyatlarını artırdı.

İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek, toplam yatırım bedeli 9 milyar dolar olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan köprü sayesinde İzmit Körfezi 4 dakikada geçilebilecek. İzmit Körfezi otomobille mevcut yol kullanılarak yaklaşık 2 saatte geçiliyordu.

Projenin tamamı yolu 95 kilometre kısaltacak

Projenin tamamı yolu 95 kilometre kısaltacak

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu (İzmit Körfez Geçişi ve bağlantı yolları dahil), 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda olacak. Otoyolun tamamının, mevcut devlet yoluna göre mesafeyi 95 kilometre kısaltacak olması karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörüldü.

Kenan Sofuoğlu 400 kilometre hıza ulaştı

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Osmangazi Köprüsü'nde yaptığı sürüşte saatte 400 kilometre hıza ulaştı.

Açılıştan önce özel izinle gerçekleştirilen geçişte Red Bull sporcusu Kenan, saate 400 kilometreyle Kawasaki H2R model motosikletle en yüksek hıza ulaşan isim oldu. 

Sofuoğlu'nun ulaştığı hız, Dünya Supersport Şampiyonası'nda yarıştığı takımı Kawasaki tarafından H2R motosikletin ulaşabildiği en yüksek hız olarak onaylandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmüyorum'

'Köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmüyorum'

Kenan Sofuoğlu, Kawasaki'den geçen yıl bu motosikleti istediğinde en yüksek hızının 380 kilometre olduğunu belirttiklerini anlattı.

"Bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım"

"Bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım"

Motosikleti modifiye etmeden ve orijinal ayarlarını koruyarak küçük değişiklikler yaptığını anlatan Sofuoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'En son yaptığım denemelerde 390 kilometre hıza kadar ulaşmıştım, bugün onu da aşarak 400 kilometre hıza ulaştım. Bu hız denemesini açılışta yapmayı planlamıştım ama hava koşullarının en uygun olduğu zaman dilimini yakalamamız gerekiyordu, o nedenle sabah 05.00'te yaptık. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ve Karayolları Genel Müdürü Sayın İsmal Kartal'a bana bu imkanı tanıdıkları için teşekkür ediyorum. Ayrıca köprü inşaatında çalışan ve bu rekor denemesinde bize yardımcı olan tüm mühendislere de teşekkürlerimi iletiyorum.'

Sofuoğlu, köprüden bundan daha hızlı bir geçiş olacağını düşünmediğini vurgulayarak, 'Bizim dünya şampiyonası yarışlarında çıktığımız en yüksek sürat 300 kilometre civarı oluyor. 400 kilometre ise çok yüksek bir hız. O nedenle bu hıza ulaşmak bir hayaldi. Çok şükür hayalime ulaştım. Dünya şampiyonasında liderliği sürdürüyorum, bundan sonraki hayalim 5. dünya şampiyonluğu.' değerlendirmesini yaptı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
349
248
189
59
30
24
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

27 Eylül 2010 imzalanan anlaşmayla 15 yıl 4 Ay boyunca köprünün sahibi olan Otoyol A.Ş'nin bu köprüyü 1.1 Milyar dolara mal ettiği kamuya açık bilgiler arası... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

teşekkür ederim, sizin de öyle. ama tam tersinin geçerli olduğu durumlarla da sık sık karşılaşıyoruz bence. Düşünmeden, araştırmadan, tartmadan bir kabulleni... Devamını Gör

Derya

mahalle yanarken...

Pasif Kullanıcı

orospu saçını tararmış

Görkem Güven

Götlerine soksunlar köprüyü

eric xy

yapılan bir işi beğenmeniz için illaki sizin desteklediğiniz(ki hangi partiyi desteklediğiniz yada bu köprüyü hangi partinin yaptığı/yaptırdığı umrumda değil... Devamını Gör