Görüş Bildir
Haberler
Akdoğan'dan Arınç'a 'Yeni Yetme' Yanıtı

Akdoğan'dan Arınç'a 'Yeni Yetme' Yanıtı

adem kara
22.08.2014 - 15:39 Son Güncelleme: 22.08.2014 - 16:46

AKP Genel Başkan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert yanıtlar verdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AKP'ye yeni katılan ve görev alanları hedef alarak, 'Yeni yetmelerin mevhum bazı değerler üzerinden aslında öyle olması gerekir aslında şöyle olması gerekir diye hesaplar yapması bizim aramızdaki yıllardır süren kardeşliği zedeleyebilir' demişti. Bu sözlere yanıt veren Akdoğan, 'Ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim' diye konuştu.

Akdoğan'a yöneltilen sorular ve kendisinin verdiği yanıtlar şöyle:

Son dönemde sürekli partinizden isimlerden, partinizdeki genç isimlerde, yeni giren arkadaşlardan bahsediyorlar ama aslında isim vermeden bu eleştirilerin hedefi de siz olarak gösteriliyorsunuz. Neden size yöneliyor bu tür eleştiriler?

  • Ben bu sürecin çok hassas olduğunu, partinin bütünlüğünü korumanın her şeyin üzerinde bir hassasiyet olduğunu ve büyük badireleri, büyük zorlukları partinin bütünlüğünü koruyarak aştığımızı söyledim. Bu süreçte de genel başkan değişiyor, başbakan değişiyor, kongre yapıyoruz, herkesin gözü bizim üzerimizdeyken bu tür polemikler yapılmasını ben doğru bulmadığımı söyledim. Bülent Bey’le ilgili bir takım şeyler soruldu. Bülent Bey’in söylemlerinde ben söylemlerindeki bütünlüğe bakarım ve bir problem algılamıyorum şeklinde daha uzlaşmacı söylemler içine girdim. Ama Twitter’da bazı arkadaşlarımız arasında bir takım tartışmalar oldu. Ama bunlar dönüp dolaşıp bana delege ediliyor maalesef. Ben kendi kendime bir şey söylemem. Partimizin ilgili kurumları hangi politikayı geliştirirse, hangi duruşu geliştirirse, Sayın Genel Başkanımız ortaya hangi kriterleri koyarsa ben bunları elbette AK Partili bir konuşanı olarak bir sözcü olarak bunları dile getirmek durumundayım. Ben bunları dile getirdiğimde başkasını eleştiremeyenler, dönüp beni eleştiriyorlar. Oysa ben kişi bazında bakmam, ben yeni Türkiye idealini savunurum. Bu ideale ve Tayyip Erdoğan’a kim karşıysa ben ona karşı olurum. Benim temel yaklaşımım budur. İsim bazında hiç kimseye karşı olmam hiç kimsenin de yanında olmak gibi bir derdim yoktur. Bu bir siyasi hedef, siyasi amaç meselesidir. Ben 45 yaşındayım. Ne çoluk çocuğum, ne de yeni yetmeyim. Birçok insanın bulunmadığı süreçlerin içinde bulunan bir insanım. Genç katagorisine girmiyorum. Bu tür yakıştırmaları ben üzerime almıyorum. Bunlardan rahatsızlık duyan arkadaşlar olabilir. Parti büyüklerimizden birileri beni kastederek bir şey söylüyorlarsa bundan da çok alınmam doğrusu.

Sayın Davutoğlu’yla ilgili ilk değerlendirmeleriniz...

  • Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum hem ülkemiz hem AK Parti için. AK Parti içinde olan bir değişim ülkemizi ülke yönetimimizi de yakından ilgilendiriyor. Önümüzdeki hafta kongremiz var, Sayın Davutoğlu genel bir konsensüsle aday olarak gösterilmiş oldu. Delegelerimizde onay verirse ikinci genel başkanımız olacak Sayın Davutoğlu. Halkın cumhurbaşkanını seçmesi ve başbakanımızın seçilmesi cumhurbaşkanı olarak öneli bir kilometre taşıydı. Sayın Davutoğlu da bu misyonun temsilcisi olan hem teorik olarak hem pratik olarak kafa yapısıyla hem medeniyet tasavuruyla AK Parti hareketinin temel felsefesini özümsemiş, başından itibaren AK Parti’nin ve devletin farklı kademelerinde önemli görevler üstlenmiş bir şahsiyet olarak bu süreçte önemli bir rol oynayacaktır. Yeni Türkiye deyince Sayın Cumhurbaşkanımız ortaya bir takım temel ilkeler koymuştu. Aynı çerçevede Davutoğlu da dün yaptığı konuşmada bunlara atıf yaptı. Yani bir hedef birlikteliği söz konusu ve AK Parti’nin 2023 hedefleri Davutoğlu’nun genel başkanlığından Sayın Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirmek için çalışmaya devam edecek.

Cumhuriyet

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/siyas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0