Görüş Bildir
Haberler
Akar: 'Hainler TSK'ya Çok Büyük Zarar Verdi'

Akar: 'Hainler TSK'ya Çok Büyük Zarar Verdi'

Emre Ordu
24.07.2016 - 15:02 Son Güncelleme: 24.07.2016 - 18:56

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile birlikte, 15 Temmuz günü askeri darbe girişiminde bombaların hedefi olan Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Orgeneral Akar 'Hâinler özellikle TSK'ya çok büyük zarar verdi. Bu alçaklar adalet önünde mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan hiç şüphemiz yok' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı bakanlık binasında ziyaret etti. Efkan Ala tarafından karşılanan Genelkurmay Başkanı Akar burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, TSK'nın kendisine verilen siyasi direktifleri uygulamakta olduğunu vurguladı. 

Akar, şöyle devam etti:

'Ülkemize, milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize bu rezilliği yaşatanlar TSK mensubu kabul edilemez. Bunlar asker elbisesi giymiş yılanlar, çiyanlar ve teröristlerdir. Biz daha önce de olduğu gibi, asker ve polisimizle birlikte siyasi direktifler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Asker ve polis arasında fitne fesat kabul etmiyoruz. Biz inadına birbirimize sarılacağız, birlikte çalışacağız. Polisimizi, askerimizi çok seviyoruz. Bu arkadaşlarımız Doğu'da, Güneydoğu'da gözlerini kırpmadan kurşunun üzerine giden insanlardır. Hepinizi başta mağdur ve mahzun milletimiz olmak üzere selamlıyorum.'

Çiçek bıraktı dua etti

Çiçek bıraktı dua etti

Basına kapalı devam eden ziyaretin ardından Orgeneral Akar ve beraberindekiler 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekât Merkezi'ne giderek inceleme yaptı ve şehit polislerin anısına karanfil bıraktı. 

Akar'a kuvvet komutanları ve İçişleri Bakanı Ala da eşlik etti.

Polislere seslendi: Asker ve polis bir bütündür

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akar daha burada sonra polislere seslendi ve şunları söyledi:

'İşbirliği içine omuz omuza ülkemiz için ter döktük kan döktük. Azim ve kararlılıkla bu mücadele devam etti. Ancak asker elbisesi giymiş alçakların TSK’ya sızmış teröristlerin, yılanların ülkemize verdiği zarar büyüktür. İnşallah biz bunları temizleyeceğiz. Allah bize güç verecektir. Asker polis bir bütündür. Geçmişte kalmayacağız ileri bakacağız. Ülkemiz ve milletimiz için omuz omuza ülkemizin güvenliğini sağlamak için görevimize devam edeceğiz.'

Erdoğan, Akar'ı kabul etti

Erdoğan, Akar'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda