Görüş Bildir
Haberler
AK Parti Seçim Aracına İki İlde Saldırı

AK Parti Seçim Aracına İki İlde Saldırı

Onedio Medya
23.05.2015 - 23:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP'nin Mersin ve Adana'daki binalarında meydana gelen patlama ve birkaç gün sonra Ak Parti'nin Mardin'deki seçim bürosuna ses bombalı saldırı düzenlenmesi sonrası seçim güvenliği tartışmaları alevlenirken, biri Adıyaman'da, biri de Diyarbakır'da olmak üzere 2 yeni saldırı daha yaşandı.

Adıyaman’da sokaklarda dolaşan Ak Parti seçim otobüsüne bir otomobilden tabancayla 3 el ateş açıldı. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Seçim otobüsüne İmamağa Mahallesi'nden geçerken düzenlenen saldırıda ölen veya yaralanan olmadı. Şüpheliler başta kaçmayı başarsa da olay yerine gelen polis şüphelilerin araçlarını yakaladı. Kimlikleri açıklanmayan 2 kişi gözaltına alındı. İlk gelen açıklamalar ise saldırının siyasi bir amaç taşımadığı yönünde.

DİYARBAKIR'DA TAŞ ATILDI

Diğer taraftan Diyarbakır'da da AK Parti'nin seçim otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Elazığ karayolunda seçim çalışması yürüten AK Parti'nin seçim otobüsüne kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce taşlı saldırı gerçekleştirildi. Olayda aracın camı kırıldı.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti seçim otobüsüne yönelik saldırıya ilişkin, 'Siyasi çalışmalar esnasında hangi partiye yapılmış olursa olsun, ister bizim partimize ister bir başka partiye bu tür saldırıyı yapanlar demokrasiden nasibini alamamış, halkın iradesine saygı gösteremeyen ilkel zihniyetli insanlardır' dedi.

Sputnik Türkiye ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0