Görüş Bildir
Haberler
AK Parti'nin Yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım

etiket AK Parti'nin Yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım

Batuhan
22.05.2016 - 10:46

AK Parti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılan olağanüstü kongrede seçti. Binali Yıldırım, delegelerin bin 405'inin oyunu alarak, AK Parti'nin yeni genel başkanı seçildi...

Davutoğlu, kongrede son kez ‘Genel Başkan ve Başbakan’ sıfatıyla yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. İktidarın bir sınav olduğunu belirten Davutoğlu 'güç sarhoşluğuna düşülmemeli' uyarısında bulundu. Davutoğlu ayrıca  'Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım. Ama davamız her şeyin üzerindedir' şeklinde konuştu.

Davutoğlunun ardından söz alan Binali Yıldırım konuşmasında başkanlık vurgusu yaptı. Yıldırım konuşmasında 'yapmamız gerek filli durumu yasal hale getirmek. Bunun en iyi yolu yeni anayasa, başkanlık sistemi' dedi.

Öte yandan AKP'nin yeni MKYK listesi dikkat çekti. Yeni MKYK'da Numan Kurtulmuş, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu gibi partinin önemli isimlerine yer verilmedi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'yi 14 yıldır yöneten ve bugüne kadar bir olağanüstü, 5 olağan büyük kongre yapan AK Parti'de, 2. Olağanüstü Büyük Kongre Arena Spor Salonu'nda toplandı. Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, yapılan yoklamada büyük kongre yeter sayısının sağlandığını belirterek, kongresinin resmi açılışını yaptı. Binali Yıldırım, bin 282 delegenin imzasıyla tek aday gösterildi.

Yıldırım, bin 405 delegenin oyuyla AK Parti Genel Başkanlığı'na seçildi.

Davutoğlu: "Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi"

Davutoğlu: "Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi"

Başbakan Ahmet DavutoğluAK Parti Kongresi'nde veda konuşması yaptı. Davutoğlu, AK Parti hareketinin bir zümreye ait olmadığını, ortak aklın ürünü olduğunu vurguladı. İktidarın sınav olduğunu belirterek de 'güç sarhoşluğuna düşülmemeli' dedi. 

Davutoğlu ayrıca 'Yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bu durumun sizin ve milletimizin mahşeri vicdanında yarattığı rahatsızlığın da farkındayım. Ama davamız her şeyin üzerindedir. Yüzde 49,5’la 24 milyon oy aldıktan sonra olağanüstü kongre kararı almamda yegane gerekçe partimizin birlik ve bütünlüğüne verdiğim değer ve AK Parti’nin zarar görmesinden duyduğum endişedir.' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kongrede ilginç koreografi

Kongrede ilginç koreografi

Kongrede partililerce hazırlanan kareografi dikkat çekti. Kareografi de önce Binali Yıldırım, sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ve en son Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam veren kareografileri gösterildi. Erdoğan'ın kareografisinin gösterildiği sırada salonda yoğun bir alkış sesi duyuldu.

"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"

"Yapmamız gereken yeni bir anayasa ve başkanlık sistemidir"

AKP'nin yeni genel başkanı olmak için aday gösterilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, göreve veda eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından söz aldı. Konuşmasında terörle mücadele ve başkanlık sistemi vurgusu yapan Yıldırım, yapmamız gereken filli durumu yasal hale getirmek. Bunun en iyi yolu yeni anayasa ve başkanlık sistemi' şeklinde konuştu.

Yeni MKYK'da Cemil Çiçek, Numan Kurtulmuş, Mehmet Ali Şahin ve Süleyman Soylu gibi isimler yok

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'nin  2. Olağanüstü Kongresi'nde Merkez Karar Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) değişiklikler dikkat çekti. Mehmet Ali Şahin, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, Cemil Çiçek, Ömer Çelik, Faruk Çelik, Recep Akdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Bülent Gedikli gibi önceki MKYK'da yer alan 20 isim yeni MKYK'da yer almayacak.

'En büyük değişikliğin yapıldığı kongre'

'En büyük değişikliğin yapıldığı kongre'

Al Jazeera Türk'ten Didem Tümer'in haberine göre,yeni MKYK listeleri hakkında bilgi veren parti kaynakları bugüne kadar gerçekleştirilen kongrelerdeki en büyük değişikliğin bu kongrede yapıldığını söyledi. Kaynaklar, 'Listeye yeni giren isimlerin önemli bir kısmını gençler ve kadınlar oluşturuyor. Yedek listede yer alanların da yarısından fazlası genç isimler. Bu parti kadrolarının geleceğe hazırlanması açısından son derece önemli. Bir çeşit kuşak değişikliği sinyali....' değerlendirmesini yaptı.

Bakan sayıları azaltıldı

Bakan sayıları azaltıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir başka tespit ise Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) bakan sayısının azaltıldığı. Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Süleyman Soylu, Faruk Çelik daha önce MKYK'da olan ancak yeni listede yer almayan isimler. Bu isimlerin bir ikisi dışında, kabinedeki koltuklarını korumaya devam edecekleri belirtiliyor.

Genel Başkan Yardımcıları, Kadın ve Gençlik kolları başkanlarından oluşan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) büyük oranda değişiklik yapılacağının işaretini de MKYK listesi veriyor. Çünkü MYK, MKYK'nın içinden seçiliyor. Davutoğlu döneminde bu listede yer alan bazı genel başkan yardımcıları listede yer almıyor. Bu isimler Ömer Çelik, Selçuk Özdağ, Mehmet Özhaseki, Fatma Betül Sayan, Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Doğan Kubat, Recep Akdağ, Mehmet Ali Şahin.

Erdoğan'ın mesajı okunurken salon ayağa kalktı

Divan Başkanı Bekir Bozdağ, Erdoğan'ın mesajını okumadan önce, 'Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olamasanız da manen aramızdasınız. Halkımızın dediği gibi, partimiz 'Tayyip'in partisi'dir ve 'Tayyip'in partisi' olarak kalmaya devam edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızı AK Parti'den ayrı düşünmek mümkün değildir. AK Partinin tek lideri vardır o da Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Bekir Bozdağ daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen mesajı okudu. Bozdağ'ın 'Partimizin markası ve önderi olan liderimiz, büyüğümüz, ustaların ustasından gelen bir mesajı arz etmek istiyorum' diye okumaya başladığı kutlama mesajı tüm partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Yıldırım 3. genel başkan oldu

Yıldırım 3. genel başkan oldu

Kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yaptı. Daha sonra da seçimlere geçildi.

Oylama, genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirildi.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilât tarafından tek aday gösterilen Bakanı Yıldırım, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığı'nı sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devraldı ve AK Parti'nin 3. genel başkanı oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Yolumuz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yoludur'

'Yolumuz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın yoludur'

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Binali Yıldırım, şunları söyledi:

'Böylesine büyük böylesinde onurlu görevi şahsım layık gören dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. AK Parti'nin yeni genel başkanı olarak bana emanete ettiğiniz mukaddes bayrağı asla yere düşürmeyeceğime söz veriyorum. Rabim bu ağır sorumluluğunun gereğini yapma kudretini hepimize nasip eylesin. Ülkemizin içinde bulunduğu zor günlerde sizin gibi yol arkadaşlarıyla yürümekte büyük şeref duyuyorum. Yolumuz zor ama aydınlık bir yoldur. Bu kutsal emaneti aynı derece sahibi sorumlusu takipçisi olan büyük Türkiye hedefine hep birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz. Kutlu yolculuğumuz hayırlı uğurlu olsun. Yolumuz partimizin sesi, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yoludur. 

Bugünkü kongrede bu salonu hınca hınç dolduran, soluna sığmayıp onbinlerce yol arkadaşımızın katıldığı, emeği geçen bütün kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin en doğusundan en batısına en güneyinden en kuzeyine AK Parti için gece gündüz demeden çalışan bütün kardeşlerime  aziz milletime şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti bugünlere kadınlarımız sayesinde geldi. Kadın kollarımıza her kademede fedakarca gece gündüz çalışan tüm kadınlarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençler AK Parti sizlerin omuzunda 2023, 2053, 2071 hedeflerini gerçekleştirecektir. Siz de bu enerji olduğu müddetçe bize havada karada da denizde de ölüm yok.'

Sosyal medyadan yorumlar:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

CNN Türk, AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
347
215
82
54
51
21
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
little witch

bir de utanmadan en başa Atatürk resmi koymuşlar pezevenkler

ayar abi

sus sikerim

Burhan Yazıcı

"Aydınlık Türkiye’nin mimarı kurucumuz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı saygıyla selamlıyorum" şu cümledeki yavşaklığa yalamalığa en önemlisi ihanete ... Devamını Gör

ayar abi

hangi 1923 aydınlığı ?

akp kongresini izleyeceğinize açın ntvsporu dünya ralli şampiyonasını izleyin.en azından seyir zevki var.