Görüş Bildir
Haberler
Ai Weiwei'den Mülteciler İçin Belgesel Film

Ai Weiwei'den Mülteciler İçin Belgesel Film

Batuhan
03.05.2016 - 11:49

Ai Weiwei eleştirilse de mülteci meselesi üzerine sanat yapmaktan vazgeçmiş değil. Sanatçı şimdi de uzun metrajlı bir film için çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Midilli'den Lübnan'a uzanan bir yolda mülteci krizini anlatmak isteyen Ai Weiwei filmi için geçtiğimiz aylarda İstanbul'a da gelmişti. Çinli aktivist İsviçre’nin Bern kentinde, “Çinli Fısıltılar” sergisinin açılışı için Zentrum Paul Klee Müzesi ’nde düzenlediği basın toplantısında belgeselle ilgili detaylı bilgi verdi ve 600 saatten fazla çekim ve yüzlerce röportaj yaptığını söyledi.

Filmin gelecek sene gösterime girmesi bekleniyor

Filmin gelecek sene gösterime girmesi bekleniyor

Weiwei, son iki ayını Midilli adası ve İdomeni’de mültecilerle birlikte geçirince, şahit olduğu zor şartları ve bu insanlık dramını filim haline getirmeye karar vermiş. Mülteci krizi devam ettiği için çekimleri devam eden filmin gelecek sene gösterime girmesi bekleniyor.

Ai Weiwei yakın zamanda Midilli'de verdiği poz, Berlin’de Midilli mültecilerinin attıkları can yeleklerinden bir anıt kurması, Prag’da bir sergide termal battaniye ile heykelleri sarması, yine Berlin'de ünlülere termal battaniye dağıtması gibi mülteci meselesi odaklı eylemleriyle konuşulmuştu.

Sanatatak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın