Görüş Bildir
Haberler
Kabil'de Elçilik Aracına İntihar Saldırısı

Kabil'de Elçilik Aracına İntihar Saldırısı

adem kara
27.11.2014 - 09:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Afganistan'ın başkenti Kâbil'de intihar saldırısı düzenlendi. İngiltere Büyükelçiliği Sözcüsü, saldırıda elçilik aracının hedef alındığını ve yaralılar olduğunu söyledi.

Afganistan'ın başkenti Kâbil'in doğusunda motosikletli bir saldırgan yabancı askerlerin olduğu bir konvoya intihar saldırısı düzenledi. Reuters 'e konuşan İngiltere Büyükelçiliği Sözcüsü, saldırıda elçilik aracının da hedef alındığını, yaralılar olduğunu söyledi. Daha fazla detay vermedi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Son aylarda Afganistan Talibanı birçok hükümet binasını hedef almıştı. Afganistan ve Pakistan güvenlik güçleri ülkelerindeki Taliban üyelerine operasyonlar düzenliyor. Operasyonlarda çok sayıda Taliban üyesinin öldürüldüğü açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Afganistan'da 2014’ün ilk yarısında bin 564 sivil öldü, 3 bin 289 sivil de yaralandı. BM, hava saldırılarının sivil ölümlerinin ve yaralanmalarının yüzde birine neden olduğunu açıkladı.

Taliban ile mücadele gerekçesiyle 2001’den bu yana Afganistan’da olan ABD ve NATO güçleri, 2014 sonunda ülkeden ayrılmayı planlarken, 'güvenlik ve istikrar' için Afganistan'da bırakılacak asker sayısı planlanandan bin kişi daha fazla olacak. Toplam sayı halen net değil.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://staff.aljazeera.com.tr/haber/a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0