Görüş Bildir
Haberler
Adrasan'daki Yangın Kontrol Altına Alındı: En Az 150 Hektarlık Alan Kül Oldu

Adrasan'daki Yangın Kontrol Altına Alındı: En Az 150 Hektarlık Alan Kül Oldu

Emre Ordu
26.06.2016 - 14:45 Son Güncelleme: 27.06.2016 - 19:43

Antalya'nın Kumluca ilçesinde tatil merkezi Adrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yanan alan miktarı 150 hektarı geçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraflar: DHA

Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiinde dün saat 11.00 sıralarında başlayan orman yangını, gece boyu müdahaleyi sürdüren kara ekiplerinin çalışmasının ardından sabah saat 07.00 sıralarında kontrol altına alındı. 

Bu sabah ise soğutma çalışması başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasında rüzgarın etkisini yitirmesi, nem oranının yükselmesi ve kara ekipleri sayısının artırılmasının etkili olduğu belirtildi. Yanan alan miktarı ise 150 hektarı geçti.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangına 130 itfaiye, 9 helikopter, 2 idari helikopter, 3 büyük uçak ile müdahale edildiğini söyledi.

'Sabotaj ihtimali dikkate alınmalı'

'Sabotaj ihtimali dikkate alınmalı'

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söylemişti.

2 yıl önce de yanmıştı

2 yıl önce de yanmıştı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana gelmişti. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar görmüştü.

Olimpos tahliye edildi

Olimpos tahliye edildi

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söylemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA

Sizce bu yangınların sabotaj olma ihtimali var mı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Yeter be yeter :'(

missis Simpson

hadi pkk veya şu bu yaktı bu ormanları sen niye söndüremiyorsun ilk orman yangını mı bu neden yeterli teçhizata sahip değilsin

Mr Logical

Çünkü paraları saraya yatırdılar. Böylece bütün devletler bize k*çıyla imreniyor...

Mr Logical

Faruk Durukan isimli birisi var. Eğitim düzeyi orta seviyede (ben ilk gördüğümde öyleydi en azından) ama bildiğin mucit. Yıllar evvel "Taşın suyunu çıkaran a... Devamını Gör

Ceyda Alkor

hikayesini adresini bizimle paylaş kardeş yayalım sosyal medyadan