Görüş Bildir
Haberler
Adana'da 'Rakı Festivali'ni Basan Saldırganlar Serbest Bırakıldı

Adana'da 'Rakı Festivali'ni Basan Saldırganlar Serbest Bırakıldı

Adana’da rakı içildiği gerekçesiyle 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni basan sanıklar hakim karşısına çıktı. Ateş açan tutuklu sanık tahliye edilirken, diğer zanlıların adli kontrol tedbiri kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihi Kazancılar Çarşısı’nda düzenlenen ve adı ‘Kebap ve Şalgam Festivali’ olarak değiştirilen ‘Dünya Rakı Festivali’ni basarak onlarca kişinin arasında tabanca ve tüfekle havaya ateş edip sopa ve döner bıçağıyla masaları dağıtan aynı aileden Mehmet Pamuk, Cumali Pamuk, Ömer Pamuk, Sadık Pamuk, Hakan Yarımtaş ve Aykut Yarımtaş, ‘genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak‘ suçlarından gözaltına alınmıştı.

Onlarca kişi arasında silah sıkan Mehmet Pamuk, gözaltına alınıp salıverilmesinin ardından savcının itirazı üzerine mahkemece tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen diğer şüpheliler ise nöbetçi mahkemece ‘adli kontrol‘ kararıyla serbest bırakılmıştı.

"Amacım insanları uyarmaktı"

"Amacım insanları uyarmaktı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suçunu kabul ettiğini belirten tutuklu sanık Mehmet Pamuk,“Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle bu duruma kızdığım için bana ait av tüfeği ile olay yerine gidip ’Ya Allah bismillah, Allahuekber’ diyip havaya üç el ateş ettim. Benim amacım insanları uyarmaktı. Herhangi bir kişiye zarar verme kastım yoktu” dedi.

Diğer sanıklar da bıçak kullanmadıklarını, sadece masaları devirdiklerini söylerken, hakim, tutuklu sanık Mehmet Pamuk’un tahliyesine ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Festivalin adı değiştirilmişti

Festivalin adı değiştirilmişti

Rakı Festivali” olarak bilinen etkinliğin adı bu yıl tartışmalara konu olmuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ise yaptığı açıklamada, “Biz insanların içki içmesini yasaklayacak değiliz ama içmesini de arzu etmeyiz” diyerek festivale izin verilmeyeceğini belirtmişti.

Bunun üzerine etkinliğin adı “Adana Kebap ve Şalgam Festivali” olarak değiştirilmişti.

DHA ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
7
6
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tan

tecavüz edenin de amacı zaten kızı uyarmaktı, başına bu saatlerde bir şey gelir diye uyarmak için tecavüz ettim der tahliye edilir...

itsasin

bu ülke suçlular ülkesi

görüncek adam

Bu sistemde adalet var diyenin anasına selamlar....