Görüş Bildir
Haberler
Adana'da Patlayıcı Yüklü Araçla Polis Merkezine Saldırı Girişimi

Adana'da Patlayıcı Yüklü Araçla Polis Merkezine Saldırı Girişimi

Onedio Medya
24.11.2015 - 08:43

Adana merkez, Seyhan ilçesindeki Denizli polis merkezine iki kişi uzun namlulu silahlarla ateş etti ve kaçarak uzaklaştı. Şüphelilerin terk ettiği otomobil içinde bomba düzeneği tespit edildi ve araç polis merkezi önünde bomba imha uzmanları tarafından kontrollü olarak infilak ettirildi. Ölen ve yaralananın olmadığı saldırıda polis merkezi ve çevredeki binalar ile araçlar zarar gördü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 06.00 sıralarında Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi'nin önüne gelen 34 GU 8848 plakalı otomobilin sürücüsü, aracı bırakıp kaçmak istedi. Bu sırada aracın şoförünü yakalamak için harekete geçen polislere çevredeki teröristler Kalaşnikof marka otomatik silahlarla çapraz ateşi açtı. 

Aracın şoförü çapraz ateş sırasında kaçarken, polislerle teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı. 3 terörist, ara sokaklara girerek kaçarken, TEM, Özel Harekat, Bomba İmha ve Asayiş şube müdürlüğünden çok sayıda polis sevk edildi.

Karakolun önüne bırakılan otomobili inceleyen bomba imha uzmanları, bagajında 2 mutfak tüpünden oluşan bomba düzeneği olduğunu belirledi. Karakolun bulunduğu Şehit Mehmet Özer Caddesi'nin büyük bölümünü trafiğe kapatan polis, çevredeki ev ve işyerlerini tek tek dolaşarak ve anonslar yaparak boşalttı.

Bomba yüklü araç, kontrollü şekilde patlatıldı. Şiddetli patlamada karakolun ve çevredeki evlerin camları kırılırken, ölen ve yaralanan olmadı. 

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda