Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Gül 'Kayıp Trilyon Davası' ile İlgili İlk Kez Konuştu

Abdullah Gül 'Kayıp Trilyon Davası' ile İlgili İlk Kez Konuştu

ATKN
28.11.2014 - 15:28

Gül 'Dokunulmazlığım olduğu için 18 yıl öyle duruyordu. Benim ile ilgili de öyle bir dosya vardı. Ben de bir vatandaş olarak gittim ve üstüme düşeni yaptım. Şimdi artık onlar karar verecek' dedi.

'Kayıp trilyon davası' kapsamında ifade vermesiyle ilgili olarak ilk kez konuşan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Vermem gereken bir ifadeydi, ben de verdim. Dokunulmazlığım olduğu için 18 yıl öyle duruyordu. Dokunulmazlığı yanlış biliyorlar. Dokunulmazlık olunca dosyalar donuyor. Milletvekilliğinde dokunulmazlık var ancak milletvekilliği bitince zaman aşımı olmuyor. Dolayısıyla açık dosyalar kapanır. Benim ile ilgili de öyle bir dosya vardı. Ben de bir vatandaş olarak gittim ve üstüme düşeni yaptım. Şimdi artık onlar karar verecek' dedi.

Gül, Refah Partisi dönemine ait 'kayıp trilyon' davası kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda verdiği ifadeyle ilgili soruyu cami çıkışında yanıtladı.

'Vatandaş olarak üstüme düşeni yaptım'

Gül şunları söyledi,'Vermem gereken bir ifadeydi, bende verdim. Dokunulmazlığım olduğu için 18 yıl öyle duruyordu. Dokunulmazlığı yanlış biliyorlar. Dokunulmazlık olunca dosyalar donuyor. Milletvekilliğinde dokunulmazlık var ancak milletvekilliği bitince zaman aşımı olmuyor. Dolayısıyla açık dosyalar kapanır. Benim ile ilgili de öyle bir dosya vardı. Ben de bir vatandaş olarak gittim ve üstüme düşeni yaptım. Şimdi artık onlar karar verecek.' Öte yandan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Cuma namazını Abullah Gül'le birlikte kıldı.

DHA

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0