Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Gül, Davutoğlu’nun Gülen’i Ziyareti ile İlgili Konuştu

Abdullah Gül, Davutoğlu’nun Gülen’i Ziyareti ile İlgili Konuştu

Onedio Medya
01.05.2015 - 22:17 Son Güncelleme: 02.05.2015 - 18:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, 2013'ün Eylül ayında, Fethullah Gülen ile görüşmesini sonradan öğrendiğini açıkladı. Davutoğlu, ziyareti o dönemin Başbakanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini söylemişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanı olduğu dönem, 2013'ün Eylül ayında Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeyi, görüşmenin gerçekleşmesinden sonra öğrendiğini söyledi. Abdullah Gül, Azerbaycan'da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'ndan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, “Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?' sorusu üzerine, “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim' yanıtını verdi.

Davutoğlu ne demişti?

Başbakan Davutoğlu, söz konusu görüşmeyle ilgili ayrıntıları, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ve Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan'a anlatmıştı.

Davutoğlu, Eylül 2013’te yani 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan üç ay önce ABD’de Pensilvanya’da Fethullah Gülen’le yaptığı ve Cemaat'e yakın medya organlarında son günlerde gündeme getirilen görüşmenin o dönemin Başbakanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün bilgisi dahilinde gerçekleştirdiğini şu ifadelerle söylemişti:

'Başbakanımızın (2013’te Başbakan olan Erdoğan), Cumhurbaşkanımızın (2013’te Cumhurbaşkanı olan Gül) bilgisi dahilinde gittim, doğrudur.' 

Davutoğlu, Gülen ile ilgili olarak, “Elimizde istihbarat raporları var, neyi hedeflemekte olduklarını görüyorduk. Dışarıda ne çevirmekte olduğunu biliyorduk. Son bir hamle, çağrı yapmak istedik. Fırtına gelir ya, hissedersiniz. Meşruiyet çizgisi içinde kalınması ve Türkiye’ye dönmesini istedik” demişti.

Erdoğan’ın 2013 yılı Mayıs ayında Gülen’e “dön” çağrısı yaptığını anımsatan Davutoğlu “Bunu iyi niyetimizle yaptık, sivil toplum alanında tutabilir miyiz diye yaptık. Yurtdışında örgütlenerek başka istihbarat ya da dış ülkelerin tesiri altında olan bir yapıya dönüşmüş olmaları konusu vardı. Onun için Türkiye’ye davet ettik” demiş, Gülen’in kendisine “Şimdi vakti değil” yanıtı verdiğini belirterek, “Bugün anlıyorum ki, ‘Şimdi değil’ demekle Aralık ayındaki darbeyi bekliyormuş. Humeyni’nin İran’a döndüğü gibi dönecekti” diye konuşmuştu.

Kaynak: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0