Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert'in Katil Zanlısına Tutuklama Yok

Abdullah Cömert'in Katil Zanlısına Tutuklama Yok

adem kara
27.08.2014 - 14:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay'da Gezi Parkı eylemleri arasında attığı gaz fişeği ile 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in ölümüne neden olduğu öne sürülen polis memuru 29 yaşındaki Ahmet Kuş'un tutuklanması istemiyle yapılan başvuru, Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce reddedildi.

HATAY - Güvenlik gerekçesiyle Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nce dosyası Balıkesir'e gönderilen Abdullah Cömert davasında, olası kasıtla adam öldürmek suçundan tutuksuz yargılanan polis Ahmet Kuş'un tutuklanması için Cömert Ailesi'nin avukatı Hatice Can, 11 Temmuz'da Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Dilekçesinde Kuş'un tutuklanmayı gerektirir suçlardan olan olası kasıtla adam öldürme suçuyla yargılandığı hatırlatan Can, Ankara'da Ethem Sarısülük'ü öldüren ve Ahmet Kuş gibi olası kasıtla adam öldürmek suçuyla yargılanan polis Ahmet Şahbaz'ın tutuklu yargılandığı hatırlattı.

Can'ın başvurusunu görüşen mahkeme, Ahmet Kuş'un tutuklanması istemini reddetti. Mahkemenin kararını değerlendiren Hatice Can, kararın kendisine tebliğ edilmediğini belirterek, 'Kararı UYAP sisteminden gördüm ve gördüğüm kadarıyla da reddin gerekçesinde delillerde bir değişiklik olmadığı gösteriliyor' dedi.

YARGI TARAFINDAN KORUNUYOR

Karardan bir süre sonra dava dosyasının esasının sistemden kapatıldığını belirten Can, kararı şöyle değerlendirdi:

'Yargıtay kararı gelir gelmez heyet toplanmış, kağıt üzerinde duruşma yapmış ve dosyanın esasını kapatıp Balıkesir'e göndermeye karar vermiş. Kararı sistemden görmüştüm ama şimdi göremiyorum. Sonuçta bu sanığın kesinlikle mahkum olacağına dair bir inancım var. Tutuklanma talebimizin reddine gelince, kamu görevlilerinin veya devlet erkini kullanarak suç işleyenlerin ne yazık ki hem yargı tarafından hem de idare tarafından korunuyorlar.' 

Ömer KOÇ/DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0