Görüş Bildir
Haberler
Abdullah Cömert Davasında Sanığın Tutuklanması Talebine Ret

Abdullah Cömert Davasında Sanığın Tutuklanması Talebine Ret

adem kara
04.07.2014 - 10:36 Son Güncelleme: 04.07.2014 - 11:21

Antakya’da Gezi eylemleri sırasında Akrep adı verilen zırhlı araçtan attığı gaz fişeğiyle Abdullah Cömert’in ölümüne neden olan ve duruşmaya gelmeyen polis memuru Ahmet Kuş için yapılan tutuklanma talebi reddedildi. Dava 15 Eylül 2014′e ertelendi.

Ahmet Kuş’un, olası kastla öldürme‘ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Aile avukatları duruşmaya gelmeyen katil zanlısı Ahmet Kuş’un tutuklanması talebinde bulundu. Mahkeme sanığın tutuklanması talebini reddederken, bir sonraki duruşma 15 Eylül 2014′e bırakıldı.

Sanık avukatının duruşma sırasında “Tayin talebinde bulundu, kabul edildi, ancak neresi olduğunu söyleyemeyiz” demesi üzerine mahkeme Ahmet Kuş’un tayin durumunun emniyetten sorulmasına karar verdi.

Kuş’un avukatlarının davanın başka bir şehre nakli talebiyle ilgili verilecek kararın da Yargıtay’dan beklenileceği belirtildi.

Ahmet Cömert’in annesi Hatice Cömert ise “Oğlum bu şehirde öldürüldü, dava burda görülmeli hastayım başka şehre gidemem” dedi. Ağabey Zafer Cömert de “Bu davayı nereye kaçırırsanız kaçırın peşini bırakmayacaz adaleti size rağmen gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Samandağ Yolu üzerindeki yeni adliye binasındaki ilk duruşma için salona müdahil avukatlar dışında sadece Cömert’in ailesi ve yakınları alındı. Ailenin avukatlarının Kuş’un tutuklanmasını ve kasten adam öldürmekten yargılanmasını talep etti.

Avukatlardan sonra söz alan Abdullah’ın ağabeyi Zafer Cömert ise heyete hitaben şunları söyledi:

“Siz bizim hakimlerimizsiniz. Siz maaşlarınızı bizim vergilerimizde ödüyorsunuz. Emine Hanım’ın bileziklerini bozdurarak mı ödeniyor maaşlarınız? Benim vergimle maaş alan şahıs kardeşimi öldürdü… Babam sizin adaletinize inanmadığını söylememi istedi ve adaletinize inanmadığından buraya gelmedi. Savcıya, ‘Ezmettiren başbakandır’ dedim, savcı ‘Ben bu beyanı zapta geçiremem’ dedi, benim beyanımı zapta geçirmekten bile korkuyorlar.”

3 Haziran 2013′te Cömert‘i öldüren gaz fişeğini ateşleyen Ahmet Kuş, olay anına ilişkin görüntülerin iyileştirilmesiyle belirlenmişti.

Cömert ailesinin avukatı Hatice Can, sanık polisin tutuklanması istemiyle Hatay 1′inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurmuştu. Ancak mahkeme talebi redderek şu görüşü bildirmişti: “Sanık Ahmet Kuş’un üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, sanığın sabit ikametgâh ve iş sahibi olması, delillerin büyük oranda toplanmış olması, kaçma şüphesinin olmaması göz önünde bulundurularak talebin reddine karar verilmiştir.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/abdull...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0