Görüş Bildir
Haberler
ABD, Rakka Saldırısında IŞİD Militanı 'Cihatçı John'u Havadan Vurdu

ABD, Rakka Saldırısında IŞİD Militanı 'Cihatçı John'u Havadan Vurdu

Onedio Medya
13.11.2015 - 10:01 Son Güncelleme: 13.11.2015 - 10:03

ABD, infaz videolarıyla 'ünlü' ve 'Cihatçı John' olarak bilinen IŞİD militanı Muhammed Emvazi'yi hedef alan bir hava saldırısı düzenledi. Emvazi'nin ölüp ölmediği ise henüz netlik kazanmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD ordusunun Suriye'ye yönelik hava saldırılarında 'Cihatçı John' olarak bilinen İngiltere vatandaşı IŞİD militanı Muhammed Emwazi'yi hedef aldı.

ABD Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Peter Cook açıklamasında hava saldırısında Rakka'nın vurulduğunu söyledi ve saldırının sonuçlarına dair değerlendirmenin daha sonra yapılacağını belirtti.

Sözcü, Emwazi'nin ölüp ölmediğinin ise henüz bilinmediğini ifade etti.

BBC'ye konuşan Amerikalı bir yetkili, insansız hava aracının Emwazi'nin içinde olduğu düşünülen bir aracı hareket halindeyken vurduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanlık sözcüsü 'ABD'nin Muhammed Emwazi'nin hedef alındığı hava saldırısına ilişkin açıklamasından haberimiz var. Onlar gibi biz de şu aşamada daha fazla yorum yapmayacağız' dedi.

Irak kökenli bir ailenin oğlu olarak Kuveyt’te doğan Emvazi, Kuveyt’ten vatandaşlık alamamaları üzerine 1993’te ailesiyle birlikte İngiltere’ye gitmişti. Bilgisayar programcısı ve 27 yaşındaki Emvazi, ilk kez Ağustos 2014’te Foley’in infaz videosunda ortaya çıkmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Emwazi, örgütün paylaştığı videolarda Amerikalı gazeteciler Steven Sotloff, James Foley, Amerikalı yardım kuruluşu çalışanı Abdülrahman Kassig, İngiliz David Haines ve Alan Henning ile Japon gazeteci Kenji Goto'nun da aralarında olduğu rehineleri, başlarını keserek öldürürken görülüyordu.

AP

Kuveyt doğumlu İngiltere vatandaşı Emwazi, 2006 yılında Somali'ye gitmiş, Eşşebab örgütüyle bağlantılı olduğu iddiasıyla hakkında İngiltere'nin terörle mücadele birimi tarafından 'terör riskine karşı halkı koruma amacıyla denetim kararı' çıkarılan şüpheliler listesine alınmıştı.

Emwazi'nin 2013 yılında Suriye'ye gittiği daha sonra IŞİD'e katıldığına inanılıyor.

BBC ve Sputnik News

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda