Görüş Bildir
Haberler
ABD: Esad Gerçekleri Görmüyor

ABD: Esad Gerçekleri Görmüyor

Onedio Medya
13.02.2016 - 10:01

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Fransız haber ajansı AFP’ye verdiği demeçte, 'Tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceği, ancak bölgesel aktörlerin işin içinde olması nedeniyle bunun zaman alacağı ve ağır bir bedeli olacağı' şeklindeki açıklamalarına karşı ABD’den, “Esad gerçekleri görmüyor' değerlendirmesi geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Esad’ın verdiği demeç ile ilgili soruya verdiği yanıtta, “Esad, Suriye’de sorunun askeri yolla çözüleceğini düşünüyorsa, gerçekleri görmüyor. Suriye rejimi savaşmayı sürdürürse, daha çok kan akar, daha çok sıkıntı ortaya çıkar. Karşı tarafların daha da sert pozisyonlar almasına yol açar' dedi.

ABD ve koalisyon güçlerini Suriye’de yaşanan krizi açmak için çabaladığını belirten Toner, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun, rehberliğinde laik, bütün ve barış içinde olan bir Suriye için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

Toner, Rusya ve ABD'nin de içinde bulunduğu 17 ülkenin Suriye'de bir hafta içinde çatışmaların durdurulması yönünde Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun Münih toplantısında aldığı karara ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

Rusya’nın, Münih’de varılan antlaşmaya rağmen “teröristlere” karşı savaşmaya devam edecekleri yönündeki açıklamaları için Toner, Rusya’nın daha önce de benzeri durumları görmezden gelerek saldırılarına devam ettiğini söyledi. Toner, “Esad'a verilen desteğin son bulmasını istiyoruz. Bölgedeki durumu daha karmaşık bir hale getiriyor dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toner, antlaşmanın savaşı durdurarak politik çözüm arayışlarını hedeflediğini belirterek, “Dün yapılan antlaşma önemliydi fakat bunu sahada da görmeliyiz. Rusya’nın sağlam adımlar atarak son üç aydır sözle varılmış vaatlerini yerine getirmesini istiyoruz” dedi.

Yeni Akit ve Yeni Şafak'a saldırı

Toner, Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine düzenlenen saldırılar ile ilgii soruyu da, 'Gazetecilere yönelik saldırılar hiç bir zaman kabul edilemez' diye yanıtladı.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TC Meriç Tensi

Lan at pipisi, siz de onlar da PYD'yi destekliyor. Farkiniz ne?

Pasif Kullanıcı

belkide esed gerçekleri gördüğü için ortadoğu bu hale geldi amk rockeefeller fahişeleri.

Ahmetcan Oral

Bence asıl gerçekleri görmeyen açık ve net ABD: Hala, Rusya Suriye' de rezil oldu, Esad 45645645654456 vatandaşını öldürdü şeklinde haberlerde rezil ediyor m... Devamını Gör