Görüş Bildir
Haberler
ABD Dışişleri: 'YPG'yi Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz, Desteklemeyi Sürdüreceğiz'

etiket ABD Dışişleri: 'YPG'yi Terör Örgütü Olarak Görmüyoruz, Desteklemeyi Sürdüreceğiz'

Deniz Gök
08.02.2016 - 23:09 Son Güncelleme: 09.02.2016 - 11:07

ABD, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'yi terörist örgüt olarak görmediklerini ve YPG'yi desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Sözcüye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yurt dışı seyahatinden dönerken uçakta gazetecilere yaptığı konuşmada, ABD’nin PYD ile ilişkisine işaret ederek, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobani'deki teröristler mi?' şeklindeki eleştiri soruldu.

'Arkadaşlar bile bütün konularda aynı düşünmeyebilir'

“Türkiye’yle yakın ilişkimizi ve ileriye doğru genişleteceğimiz çabalarımızı hiçbir şey değiştiremez” diyen Kirby şunları söyledi;

“Arkadaşlar bile bütün konularda aynı düşünmeyebilirler ve biz arkadaşız ve her meselede aynı düşünmeyebiliriz, özellikle bu kavgada. Bu karmakarışık bir çabadır, biz bunun farkındayız. Fakat bu grubun (IŞİD) peşinden giderken ayağımızı gazdan çekmek anlamına gelmiyor ve Türkiye gibi ülkelerle bu konularda çalışmaya devam edeceğiz”

Kirby, “Biz, PYD’yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz” ifadelerini kullanarak, kendilerine desteği sürdüreceklerini söyledi.

'Sadece mühimmat sağladık, silah vermedik'

Kirby'ye ayrıca, Suriye’de PYD’ye verilen silahların Türkiye’ye sokulduğu iddiaları da yöneltildi.

Kirby, bu konudaki haberleri takip ettiklerini belirterek “Biz bunları doğrulayacak bir delil görmedik. Kürt savaşçılara sadece mühimmat verildi, silah değil. Fakat kesinlikle bu konuyu ciddi bir şekilde yakından takip ediyoruz. Eğer bu iddiaları doğrulayan bir kanıt bulursak gerekli adımları atacağız” açıklamasında bulundu.

“McGurk’un Kobani’de Polat Can’la görüşmesi tesadüftü”

“McGurk’un Kobani’de Polat Can’la görüşmesi tesadüftü”

Toplantıda ABD Başkanı Obama'nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Temsilcisi Brett McGurk’un Kobani’ye yaptığı ziyaret sırasında eski bir PKK’lı olan PYD sözcüsü Polat Can’la görüşmesi gündeme getirildi.

Kirby, McGurk’un Can’la görüşmesinin tesadüfen olduğunu belirterek, “Bu kişiyle görüşmesi daha önceden planlanmamıştı, Orada Kürt savaşçıları temsil ediyordu” ifadesini kullandı.

Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalar

Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalar
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca Kirby, Halep ve çevresinde yaşanan çatışmalardan derin kaygı duyduklarını bildirdi. İnsani durumun daha da kötüleşmesinden endişelendiklerini anlatan Kirby, “10 binden fazla, bazı raporlara göre daha fazla halk evlerini terk etmiş durumda' dedi.

Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği askeri operasyonun Moskova ve Washington arasında yapılan görüşmelerde sık sık dile geldiğini belirten Kirby, Rus saldırılarından dolayı daha fazla sivilin evlerini terk etmek zorunda kalabileceğini belirtti.

DHA ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
367
125
52
38
29
12
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ural Batur

Dünya için yeni ama Türkler için çok eski bir haber bu.

Ümit Can

Neden ellerinde silah yerine lolipop mu var ? O zaman el kaide de doğa yaşatma derneği amk

Sultan Aragornhamid

abd'ye hiç kızmayın. 2012 yılına kadar biz de onlarla aynı görüşteydik, hatta daha yakın zamana kadar. kısa adam seçiminizi yapın demiş ypg'ye, ypg türkiye'n... Devamını Gör