Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Türkiye'ye 'Top Atışlarını Durdurun' Çağrısı

etiket ABD'den Türkiye'ye 'Top Atışlarını Durdurun' Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Suriye'deki YPG mevzilerini vurmasıyla ilgili, 'Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, günlük basın açıklamasında, Türkiye'nin angajman kuralları çerçevesinde Suriye'de YPG ve rejim güçlerine karşılık top atışları hakkında soru sorulması üzerine hükümetinin görüşlerini paylaştı.

'Ortak düşman IŞİD' vurgusu

Kirby, 'Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeliyiz. Gerilimi düşürmek için çalışıyoruz. YPG'ye ve bağlantılı diğer güçlere, yeni alan kontrol etmeye çalışarak karmaşık durumu istismar etmemeleri çağrısında bulunduk. Ayrıca sınırın Türkiye tarafından gelen topçu atışlarına dair de raporlar aldık ve Türkiye'ye de bu atışları durdurma çağrısı yaptık' dedi.

Türkiye ve PYD'nin Azez koridorunun hemen doğusunda ortak bir düşmanı olduğunu söyleyerek IŞİD'i kasteden ABD Dışişleri Sözcüsü, 'Her iki tarafa da bu ortak tehdide odaklanmaları, ki bu tehdit azalmadı, ve Münih'te uzlaşıldığı üzere saldırıları durdurmaları çağrısında bulunuyoruz' diye konuştu.

'YPG, Azez'in yakınına bile yaklaşmayacak'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin müdahalesinin angajman kuralları dahilinde atılmış bir adım olduğunu belirtip, 'YPG derhal Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridorunu tekrar kırma çalışmalarında bulunmayacak. Minnak Havaalanı'nı Türkiye'ye karşı veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak. Bu havaalanını da boşaltacak.' diyerek uyarıda bulunmuştu.

Ajanslar ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
101
50
20
17
10
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tunç Salih

hükümete muhalifliklik perdesinin arkasına saklanan devlet,millet,islam,türk düşmanları bu haberi beğendi.

Kıvanç Erkan

Vur Türkiyem tutuşsun kafirlerin götü.

görüncek adam

Göt yemez girmeye, uzaktan taş atıp korkutmaya çalışıyorlar. Yarın birgün havaları söner bizimkiler , 2 gösteriş fena olmaz ama.Türk askerine çuval takanları... Devamını Gör

Anakin

Sen de cumhuriyet tarihinin en çok ülkesine destek çıkmayan vatandaşı oldun.Atalarımızın kemiklerini sızlatıyorsun.Mevcut olduğun kudret damarlarındaki asil ... Devamını Gör