Görüş Bildir
Haberler
9 Üniversiteye Yeni Rektör Atandı

9 Üniversiteye Yeni Rektör Atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 üniversiteye yeni rektör ataması yaptı.ODTÜ, Yıldız Teknik ve Gazi de son atamayla rektörü değişen üniversiteler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği 9 adayı rektör olarak atadı.

Yeni görev dağılımı şu şekilde;

Yeni görev dağılımı şu şekilde;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Erkan İbiş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Alim Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Mustafa Kibar, Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Uslan, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Süleyman Baykal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bahri Şahin'i atadı.

ODTÜ rektörü de değişti

ODTÜ rektörü de değişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın Odtü'ye atadığı rektör Prof. Mustafa Verşan Kök, rektörlük seçimlerini ikinci sırada tamamlamıştı. İlk sırada Prof. Nevzat Özgüven vardı. Benzer bir durum Gazi Üniversitesi için de geçerli. Erdoğan tercihini ilk sıradaki, Prof. Derviş Yılmaz'dan yana değil; dördüncü sıradaki Prof. İbrahim Uslan'dan yana kullandı. 

17 üniversitede rektör seçimleri ertelendi

20 üniversitenin rektörlük seçimi 12 Temmuz tarihinde yapılmıştı. 17 üniversitenin rektörlük seçimi de ertelenmişti. Seçimi yapılıp henüz rektörü açıklanmayan 11 üniversite var. Bu üniversiteler arasında İstanbul Teknik (İTÜ), Dokuz Eylül, Ege, Boğaziçi üniversiteleri de var.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın