Görüş Bildir
Haberler
59 Yaşına Giren Mel Gibson'un Rol Aldığı 19 Efsane Film

59 Yaşına Giren Mel Gibson'un Rol Aldığı 19 Efsane Film

04.01.2015 - 11:24 Son Güncelleme: 04.01.2015 - 12:48

59 Yaşına giren usta oyuncu Mel Gibson'un doğum gününü kutlarız...

Film açıklamaları Beyazperde sitesinden alınmıştır. Ayrıca filmler çıkış yıllarına göre sıralanmışlardır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Max (Mad Max)

1. Max (Mad Max)

Mel Gibson'un Max Rockatansky adında bıkkın bir polisi canlandırdığı film, peşine düştüğü çetenin yardımcısını öldürmesinden sonra kendisini ve ailesini hayatta tutmak için harekete geçen bir polisin hikayesini anlatıyor.

Öyküsüyle değil, daha çok yakın gelecek olarak tasvir edilen, kıyamet sonrası atmosferiyle dikkatleri üzerine çeken filmin ardından iki devam filmi daha yapıldı. Mad Max filmi çekmediği zamanlarda da Kasabanın Cadıları gibi başarılı filmler yapan George Miller, yakın zamanda serinin yeni filmi olacak olan Mad Max 4'ü yapmaya hazırlanıyor.

Kimi kaynaklarda serinin ikinci filmi, Road Warrior daha başarılı bulunur

Mad Max (1979)

2. Frank Dunne (Gallipoli)

2. Frank Dunne (Gallipoli)

Film, 1. Dünya Savaşı sırasında Türklere karşı yapılan ve İtilaf Devletleri’nin büyük yenilgisiyle sonuçlanan Gelibolu Savaşı’nın dramını iki genç Avusturalyalı askerin üzerinden anlatıyor.

Bu filmde Mel Gibson olağanüstü bir performans sergiliyor. Kıtaları ve okyanusları aşıp, piramitlere tırmanıp eski Mısır’ın topraklarından geçerek Gelibolu’da savaşmakta olan alaylarına katılırlar. İki arkadaşın kaderi, 1. Dünya Savaşı’nda Avustralyalılar’a karşı Almanlar ve Türkler’in yapmış olduğu bu savaşla şekilleniyor.

Gallipoli (1981)

3. Guy Hamilton (The Year of Living Dangerously)

3. Guy Hamilton (The Year of Living Dangerously)

Guy Hamilton, ilk işi yurtdışında muhbirlik olan bir gazetecidir. Endonezya' ya gelişi sandığının aksine onu çok tehlikeli bir ortama sokar.Komünist Parti'nin silahlanması ve Sukarno'yu düşürme girişimini batı destekli müslüman generaller önler, Sukarno düşer, generaller yönetime el koyar; işin içinde batılı muhabirler, ateşeler, ajanlar da eklenmiştir

The Year of Living Dangerously (1982)

4. Fletcher Christian Master's Mate (The Bounty)

4. Fletcher Christian Master's Mate (The Bounty)

1984 yılına ait bir deniz serüveni filmi var karşımızda... Beyazperde'de, şimdiye kadar bir çok kere, konusu gemide geçen macera filmi vizyona girmiştir. İşte 'Gemide İsyan' adlı bu yapım da, İngiliz kraliyet Gemisi Bounty’de gerçekleşen tarihi isyanın beyazperdedeki versiyonlarından biri olarak dikkat çekiyor. Kaptan Bligh ve Fletcher Christian gibi karakterlerin ön plana çıktığı yapım, benzerleri arasında destansı yönüyle dikkat çekerken karakterlerinin sahiciliğiyle de göz dolduran bir prodüksiyon olarak 1984 yılının kalbur-üstü yapımlarından biri olarak değerlendirilegelmektedir. Bounty, tarihi olay üzerine yapılan 4. film. Oyuncu kadrosuyla göz doldurduğu gibi, müzikleriyle de dikkat çekiyor.

The Bounty (1984)

5. Martin Riggs (Lethal Weapon)

5. Martin Riggs (Lethal Weapon)

Los Angeles polis teşkilatı dedektiflerinden Çavuş Roger Murtaugh (Danny Glover), 50 yaşına girdiği günlerde artık emekliliği düşünürken, Vietnam savaşından tanıdığı bankacı arkadaşı Michael Hunsaker’ın kızının öldürülmesini soruşturmaya başlar. Soruşturmayla birlikte yeni de bir ortağı olur. Çavuş Martin Riggs (Mel Gibson), karısını trafik kazasında kaybettiğinden beri intihar eğilimleri içinde olan çılgın karakterli bir polistir.

Soruşturma ilerledikçe, ipuçları onları Gölge Şirketi adında, Vietnam dönemi paralı askerlerinden oluşan bir gruba ulaştırır. General Peter McAllister liderliğindeki bu grup, Los Angeles bölgesine eroin getirmekte ve dağıtmaktadırlar.

Kahramanlarımız kendilerini, basit bir cinayeti araştırırken, onları öldürmeye çalışan bir grup terörist ile savaşa girmiş bulurlar.

Lethal Weapon (1987)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gene (Air America)

6. Gene (Air America)

Gene, ideallerini gerçekleştirmenin eşiğinde olan bir adamdır. Bir pilot almıştır ve mesleğiyle ilintili olarak alacağı görevlerini merakla beklemektedir. Lakin bir anda kendisini CIA'in gizli havayolu organizasyonu olan Air America'nın ellerinde bulur. Air America, Vietnam sularında çeşitli görevler yapmaktadır ve pilotlarını uyuşturucu kaçakçılığına bulaştırmaktadır. Gene, farklı bir kariyerin başlama noktasındadır.

Air America (1990)

7. Hamlet (Hamlet)

7. Hamlet (Hamlet)

Hamlet, Kral babasının ölümünden sonra Danimarka'ya döner. Annesi Gertrude çoktan Hamlet'in amcası ve yeni kral olan Claudius ile evlenmiştir. Hamlet'in Ophelia ile evlenmesi için baskı yaparlar. Fakat bir gün babasının hayaleti ortaya çıkar ve Hamlet'e kendisini öldürenlerin Claudius ve Gertrude olduğunu söyler.

Hamlet (1990)

8. Justin McLeod (The Man Without a Face)

8. Justin McLeod (The Man Without a Face)

Geçirdiği kazanın ardından hem fiziksel hem de psikolojik olarak derin yaralar alan öğretmen Justin McLeod, yaşadığı travmayı unutmak için şehirden uzaklaşarak daha sakin bir hayata başlamayı seçer. Kazanın üstünden yedi yıl geçmiştir ve McLeod artık münzevi bir ressam olarak yaşamını sürdürmektedir. Chuck evden uzaklaşmak isteyen ancak puanları yetersiz olduğu için hedeflediği okulu kazanamayan sorunlu bir çocuktur. Çevresindekileri ikna edemese de bu sınavı kazanacağına inanıyordur. Ve yakınlarda yaşayan bu esrarengiz adamı gördüğünde talihinin döndüğünü hisseder. Chuck, McLeod’u kendisini çalıştırması için ikna etmekte başarılı olur ve böylece bu iki farklı karakter arasında naif bir dostluk başlar.

Ünlü oyuncu Mel Gibson’ın hem yönetmenliğini yaptığı, hem de başrollerinde oynadığı film, Isabelle Holland’ın aynı isimli romanından uyarlanmıştır.

The Man Without a Face (1993)

9. Bret Maverick (Maverick)

9. Bret Maverick (Maverick)

1960’ların James Garner’ın başrolünde oynadığı ünlü TV dizisinden sinemaya uyarlanan film, hafif fakat keyifli bir western olarak dikkat çekiyor.

Daha önce Cehennem Silahı’nda birlikte çalışmış olan yönetmen Richard Donner ve aktör Mel Gibson, bu filmde de tecrübelerini bir araya getirerek filmi çekici kılmışlar. Gibson’a başrollerde Jodie Foster ve James Garner eşlik ediyorlar. 

Kumarbaz ve silahşör Bret Maverick (Mel Gibson), dünya poker turnuvası için St.Louis’e giderken yolda güzel kumarbaz Annabelle Bransford (Jodie Foster) ve bir kanun adamı olan Zane Cooper (James Garner) ile tanışır. Maverick’in turnuvaya katılabilmesi için 5.000 dolarlık giriş parasını bulması gerekmektedir ve bunun için çabalarken başına olmadık olaylar gelir...

Özellikle eski Maverick James Garner ile Mel Gibson’ın halef/selef durumları ve usta oyunculukları ve cehennem silahıyla beğenilen yönetmen Donner’ın western türündeki başarısıyla izlenmesi gereken bir film haline geliyor Maverick...

Maverick (1994)

10. William Wallace (Braveheart)

10. William Wallace (Braveheart)

Yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya’ya dönen William Wallace’ın asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. Bir gün İngiliz askerleri, William’ın çocukluk aşkı olan Murron’a tecavüz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir.

Mel Gibson’un ünlü İskoç halk kahramanı William Wallace’ı hem canlandırdığı hem de yönettiği filmi kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü.

Braveheart (1995)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Jerry Fletcher (Conspiracy Theory)

11. Jerry Fletcher (Conspiracy Theory)

Jerry Fletcher, mesleğini New York’ta icra eden bir taksi şöförüdür. Bunun yanısıra Jerry’nin tuhaf bir uğraşı vardır: İnternette gezinirken edindiği bilgilerle, tamamen kendi yazdığı komplo teorilerini birilerine anlatmak… Jerry’nin bu atılganlığını fark eden bir FBI ajanı, kendisinin bu uğraşını bir an önce bitirmesini tavsiye eder. Jerry ise ajanın söylediklerini hiçbir şekilde dikkate almaz. Adalet Bakanlığı’nda çalışan Alice ile tanıştıktan sonra başına geleceklerden haberi olmayan Jerry, kendisini açıklanması zor bir oyunun içerisinde bulur. Mel Gibson ve Julia Roberts gibi isimleri bir araya getiren Conspiracy Theory’nin yan rollerinden birini de Patrick Stewart üstleniyor. Filmin yönetmeni ise Mel Gibson ile daha önce Lethal Weapon serisinde de birlikte çalışmış olan Richard Donner.

Conspiracy Theory (1997)

12. Porter (Payback)

12. Porter (Payback)

Val Resnick ve Porter geleceğe dair büyük umutlar besleyen iki soyguncudur. Çalmayı hayal ettikleri büyük mebladaki bir parayla hayatların sonuna kadar lüks içinde yaşamayı istemektedirler. Soygun gerçekleştirdikten sonra Porter’a ihanet eden Val, korkunç bir kan davasının fitilini ateşler. Porter ise bu ihaneti sineye çekmeyi düşünmemektedir. İki eski dost arasında amansız bir mücadele başlayacaktır. Komplo Teorisi ve Los Angeles Sırları gibi filmlerin senaryosunu yazan Brain Helgeland’ın bir yönetmen olarak ilk filmi olan Payback, Richard Stark’ın ‘Avcı’ adlı kitabından sinemaya uyarlandı. Filmin başrolünde ise Mel Gibson var.

Payback (1999)

13. Benjamin Martin (The Patriot)

13. Benjamin Martin (The Patriot)

Duygusal anlamda yoğun ve hareketli bir film olan Vatansever’in kahramanı, Mel Gibson’un canlandırdığı Benjamin Martin karakteri. Savaşmaya pek de hevesli olmayan bir kahraman Benjamin Martin: Fakat çarpışmalar çiftliğinin sınırına dayanıp da İngilizler Benjamin’in değer verdiği insanları tehdit etmeye başlayınca, kendini Amerikan Devrimi’nin içinde buluveriyor. 

İdealist bir vatansever olan oğlu Gabriel’la birlikte silah kuşanıp Amerikan milislerinin başına geçiyor ve 'kırmızı urbalılarla' göğüs göğüse çarpışıyor. Bunlar olurken, kendi ailesini korumasının tek yolunun genç Amerikan ulusunu topyekün bağımsızlığa taşımak olduğunu keşfediyor kahramanımız - fakat karanlık geçmişi, savaşta da peşini bırakmıyor...

Epik anlatı içinde kişisel drama yer veren The Patriot, konu itibarıyla Roland Emmerich’in daha önceki filmi Kurtuluş Günü’ne benzetiliyor. Çünkü her iki yapım da, Amerikan milliyetçiliğine övgü içeriyor.

The Patriot (2000)

14. Lt. Col. Hal Moore (We Were Soldiers)

14. Lt. Col. Hal Moore (We Were Soldiers)

1960'lı yılların ortaları... Vietnam savaşı, tarihin sayfalarında kanlı izler bırakmaktadır. Albay Hal Moore ve emrindeki askerleri, kendilerinden beş misli kalabalık bir Vietnamlı ordusuyla yüzleşmek üzeredirler. Vietnam Savaşı, resmi ve kanlı olarak başlamak üzeredir. Moore, korkudan kırılan askerlerini sakinleştirmek ve onları motive etmek için bir şeyler yapmak durumundadır. Geride bıraktıkları bir sürü insan vardır. Kaybedecekleri şeylere tutunmaya çabalayan askerlerin her şeyi unutup savaşmaları pek de kolay olmayacaktır.

We Were Soldiers (2002)

15. Rev. Graham Hess (Signs)

15. Rev. Graham Hess (Signs)

Graham Hess, geçmişinde oldukça kötü olaylar yaşamış olan ve inancını yitirmiş olan eski bir rahiptir. Kendi halindeki kardeşi ve çok sevdiği kızı ile beraber sıradan bir çiftçi olan Hess'in hayatı, tarlasında oluşan kocaman işaretlerden sonra değişecektir. Kısa bir süre sonra bu işaretlerin yalnızca kendi tarlalarında oluşmadığını anlarlar. Bu dünyadan olmayan bir şeyler kapılarına dayanmıştır.

Altıncı His ve Ölümsüz gibi eserleriyle tüm Amerikanın dikkatini üzerine çeken Shyamalan, bu kez dünya dışı varlıkların mitini odağına alıyor.

Signs (2002)

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. (Edge of Darkness)

16. (Edge of Darkness)

Mel Gibson'ın canlandırdığı Thomas Craven, Boston Polis Teşkilatı'nda tecrübeli bir cinayet masası dedektifi ve kızını yalnız büyüten, hüzünlü bir babadır. 24 yaşındaki gözdesi, kızı Emma (Bojana Novakovic) evinde kimliği belirsiz katil ya da katillerce katledilmiştir. Bu katliamın hemen akabinde herkes asıl hedefin Craven olduğunu düşünür. Ancak kısa zaman sonra Craven bu durumdan şüphelenmeye başlar. Duruma el koyacak ve kızının katillerine ulaşacaktır. Cinayeti çözmek için yaptığı araştırma onu, kızının gizli yaşamına, devletin gizli işlerine ve kanıtları yok etmekle görevli devletin gizli adamı Darius Jedburgh'e (Ray Winstone) sürükler.

Edge of Darkness (2010)

17. Walter Black (The Beaver)

17. Walter Black (The Beaver)

Ödüllü oyuncu Jodie Foster'ın yönetip oynadığı filmde Oscarlı oyuncu Mel Gibson başrolü kendisiyle paylaşıyor. The Beaver, yaşadığı sıkıntı dolu günlerden sonra hayatını ve ailesini yeniden keşfe çıkan bir adamın hem esprili hem de duygu yüklü hikayesini anlatıyor...

Walter Black (Mel Gibson), bir zamanlar başarılı bir işadamı ve iyi bir aile babası iken, şimdilerde ciddi anlamda depresyonla boğuşan biri...Eski mutlu günlerine kavuşmak için her yolu deneyen Black, sonunda el kuklası şeklindeki bir oyuncak kunduz sayesinde insanlarla iletişim kurmaya başlar. Bir anda başarısını yeniden elde ediyor ve hayata yeniden gülüyor gibi olur ama bu kukla hayatını mı kurtaracaktır yoksa onu daha büyük bir bunalıma mı itecektir...

The Beaver (2011)

18. Driver (Get the Gringo)

18. Driver (Get the Gringo)

Başrolünde profesyonel oyuncu Mel Gibson'ın bulunduğu Get The Gringo filmi, Meksika'lı emniyet mensubu polis memurları tarafından tutuklanan azılı bir suçlunun yatmakta olduğu cezaevinden henüz 9 yaşında bir çocuğun yardımıyla kurtulmasını ve sonrasında gelişen olayları anlatmakta.

Get the Gringo (2012)

19. Stonebanks (The Expendables 3)

19. Stonebanks (The Expendables 3)

Barney Ross ve askerlerinin son görevi tehlikeli bir silah tüccarının peşine düşmek ve elindeki güçlü silahın yanlış kişilere ulaşmasını önlemektir. Ne var ki bu tüccarın, bir zamanlar Barney'nin ortağı olan ve ekibi birlikte kurdukları Conrad Stonebanks olduğu anlaşılır. İşin ilginç yanıysa Barney, eski partnerini yıllar önce öldürdüğünü zannetmektedir! Ekibin Stonebanks'i durdurmak için başlattığı çatışma başarısızlıkla sonuçlanır, Stonebanks bir şekilde kaçmayı başarır. Ekip artık önemli bir kararın eşiğine varmıştır. Barney eski ekibi emekliye ayırır ve genç yeteneklerle kurulu yeni bir ekip oluşturur. CIA'nin de işlerin içine dahil olmasıyla alevlenen aksiyon dolu macerada Stonebanks'in tek hedefi Cehennem Melekleri'ni yok etmek olur.

Aksiyon hayranlarının favori serilerinden olan Cehennem Melekleri'nin son filmi, Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Jet Li, Bruce Willis ve Harrison Ford gibi isimlerden oluşan yine efsanevi bir kadroyu bir araya getiriyor. Filmin yönetmenliği ise Patrick Hughes'a ait.

The Expendables 3 (2014)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
25
5
2
2
2
1