Görüş Bildir
Haberler
59 Günlük Operasyonların Ardından Fotoğraflarla Cizre

etiket 59 Günlük Operasyonların Ardından Fotoğraflarla Cizre

Deniz Gök
13.02.2016 - 12:57 Son Güncelleme: 13.02.2016 - 17:01

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar 59 günün ardından sona erdi. Hayatın normale dönmesi için ilçede başlatılan çalışmalar kapsamında teröristlerin oluşturduğu hendek ve barikatlar iş makineleri yardımıyla kaldırılıyor. Bölgeden gelen ve adeta savaş filmlerini andıran fotoğraflar ise çatışmaların boyutunu gözler önüne seriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'de askerler ve emniyet güçlerince 59 günün sonunda tamamlanan operasyonun ardından detaylı arama çalışmaları başladı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, iki gün önce ilçede operasyonların tamamlandığını ancak sokağa çıkma yasağının bir süre daha devam edeceğini söylemişti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre güvenlik güçleri, ilçede teröristlerce oluşturulan ve el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan çok sayıda barikatı kaldırdırarak çukurları kapattı.

Arama tarama çalışmalarının devam ettiği ilçede bir taraftan da hayatın en kısa sürede normale dönmesi için çalışma yapılıyor.Yıkılan binalarda, hasar oluşan cadde ve sokaklarda hafriyat çalışmaları sürerken barikatlar da güvenlik güçlerinin kontrolü altında iş makinelerince kaldırılıyor.

Genelkurmay: Cizre'nin tamamı kontrol altına alındı

Genelkurmay: Cizre'nin tamamı kontrol altına alındı

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Cizre'de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 654 olduğu bildirildi. 

Genelkurmay'ın Cizre açıklaması şöyle: 

'Şırnak / Cizre'de ilçenin tamamı kontrol altına alınmış, devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanmış, yapılan aramalarda yedi ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 bölücü terör örgütü cesedi ele geçirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 654'dür.), 27 Kaleşnikof piyade tüfeği, 149 şarjörü ve 1.171 adet fişeği, bir Smith Wesson tüfek, üç tabanca, üç şarjörü ve yedi adet fişeği, yedi av tüfeği, 13 el bombası, altı telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirilmiştir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyonlar sonrası Cizre'den fotoğraflar

Operasyonlar sonrası Cizre'den fotoğraflar
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber ve Fotoğraflar: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
374
219
96
66
45
35
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tony Stark

"Yumurtayı pişirmek için kabuğunu kırmak gerekir."

ynsemrebagiban

Teröristle masaya oturursan sonuçları bu olur işte.

Bold Wolves

:)) operasyona laf edenler bakıyorum şimdi çözüm sürecine laf etmeye başlamış.. daha düne kadar barış peşinde koşan akademisyenlerin çözüm masasına dönülsün ... Devamını Gör

Ersel Ümit

Temiz görünüyor.