Görüş Bildir
Haberler
Maden İşçileri, Çıplak Ayaklarla 40 Kilometre Yürüdü

Maden İşçileri, Çıplak Ayaklarla 40 Kilometre Yürüdü

FreiGeist
22.09.2014 - 11:45 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 18:14

Fotoğraf: @DirenEmekorg

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kandilli beldesinde bulunan Hema A.Ş.’ye ait maden ocağında çalışan yaklaşık 500 işçi, sabah 09.00’da başlayan yürüyüş eylemini sürdürüyor. Yaklaşık 40 kilometrelik yolu yürürken ayakları şişen bazı maden işçileri, eylemi çıplak ayaklarla devam ettiriyor.

Yolun bir şeridini kaplayan yaklaşık 500 maden işçisi, çeşitli sloganlar atarak eylemine devam ediyor. İşçilere sürücüler de klakson çalarak destek veriyor. Bazı madenciler ise ayakkabılarını çıkararak yolda yürüyüşünü sürdürüyor. Zonguldak’ta Valilik önünde seslerini duyuracaklarını belirten madenciler, 'Şirketimizin kapanmasını istemiyoruz. İmkanlarını zorlasınlar bize ekmeğimizi versinler. İş çıkışlarının durdurulmasını ve işçilerin geri alınmasını istiyoruz. Hema’daki işçilerin geri alınmaması ve işten çıkarmaların son bulması için eylem yapıyoruz. Yasa çıktı ama bundan sonra ne haliniz varsa görün denmesini istemiyoruz. Bir tek ekmeğimizi çoluk çocuğumuzun rızkını ve iş yerimizin kapanmamasını istiyoruz.' dedi.

8 yıllık madenci Temel Karaduman, 'Şu anda yola girdik. Madenci arkadaşlarla beraber Zonguldak’a yürüyoruz. Biz sesimizi duyurmak istiyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz İşyerimizin kapamasını istemiyoruz. Devletimizin çıkardığı Torba yasasoından gayet memnunuz. Yalnız buradaki sıkıntımız işçi çıkarmalarıdır. Biz de işimizden endişe duyuyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkı için yerin yedi kat altına giriyoruz. Şu anda mücadelemiz için yürüyoruz. Yaklaşık 30-40 kilo metre yol yürüyoruz. Ayaklarımız şiştiği için ayakkabımızı çıkardık.' diye konuştu.

7 yıllık Ahmet Kılıç isimli madenci ise şunları söyledi: 'Ayaklarımız şişti. Kandilli’den beri yürüyerek geliyoruz. Söylenecek bir şey yok.' şeklinde konuştu.

Daha önce Türkiye Taşkömürü Kurumu yönetimi ile alt işveren Hema A.Ş. arasında anlaşmazlık çıkmış, şirket 19 işçisinin iş akdini feshetmişti. Bunun üzerine eylem başlatan işçiler, işten çıkarılan madencilerin işe geri alınacağı sözü üzerine eylemini bitirmişti.

(CİHAN)

Kaynak: http://www.haberler.gen.al/2014-09-22...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0