Görüş Bildir
Haberler
Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın Başına Silah Dayamışlar

Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın Başına Silah Dayamışlar

Can Dinibutunoglu
20.09.2014 - 13:35 Son Güncelleme: 20.09.2014 - 15:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'ya hareket eden uçakta CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun'a konuşan konsolosluk görevlisi, IŞİD'in Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın kafasına silah dayadığını anlattı.

Rehinelerden Alptekin Esirgün, Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın, IŞİD'in Türkiye adına açıklama yapması yönündeki zorlamalarına karşı koyduğunu belirterek, 'Kafasına silah dayandığı halde yine açıklama yapmadı. Süreci çok iyi yönetti' dedi.

Alptekin Esirgün isimli görevlinin söyledikleri şöyle: 

“Çok zor günler geçirdik orada. Kötü günler geçirdik. Kararlarımız, fikirlerimiz her saat değişti. Yer değiştirmeler yaşadık. Yerimiz değiştiği zaman hep bizim de fikirlerimiz değişti. Bir an ölümü düşündük, bir an kurtulacağımızı düşündük. Sekiz kez yer değiştirdik. Bu arada Başkonsolosumuz çok büyük şeylerle karşılaştı. İki üç sefer başına silah dayadılar açıklama yapması için. Ama bu isteklerinin hiçbirini yapmadı. İlk günden itibaren bizi kameraya almak, fotoğrafımızı çekmek istediler. Kendisi içlerine girerek, ‘Kafamı silahla vurun ama Türkiye’nin gururuyla, şerefiyle oynatmam’ dedi. Ona çok teşekkür ediyoruz, süreci çok iyi yönetti.” 

Kaynak: CNN Türk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0