Görüş Bildir
Haberler
43 Öğrencinin İnfazı Meksikalıları Sokağa Döktü

43 Öğrencinin İnfazı Meksikalıları Sokağa Döktü

Ulaş
09.11.2014 - 18:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meksika'da 43 öğrencinin çete-polis-politikacı üçgenli infazı üzerine adalet arayan halkın öfkesi sokaklara taştı: 'Eğer halk için adalet yoksa, hükümet için huzur da olmayacak'

Meksika'da kaybolan 43 öğrencinin polis ve uyuşturucu çeteleri tarafından yakılarak öldürülmesinin ortaya çıkmasıyla başkent Meksiko ve Guerrero eyaletinde büyük olaylar patlak verdi. Halk öğrencilerin polis-çete-politikacı üçgeniyle infaz edilmesinin öfkesini hükümet binaları ve araçlarından çıkarttı.

Adalet isteyen göstericilerin duvara yazdıkları, 'Eğer halk için adalet yoksa, hükümet için huzur da olmayacak' cümlesi Meksika'daki eylemin nedenini açıkça ifade etti. Başkent Meksiko'da göstericilerin hedefinde Ulusal Saray vardı. Sarayın kapısı ateşe veren eylemciler, üzerine de 'Onları canlı olarak geri istiyoruz' yazdı. Bu sarayı sadece seramonilerde kullanan Meksika Devlet Başkanı Peno Nieto, olaylar sırasında başkentteki bir başka yerde bulunuyordu.

EMRİ POLİS VERDİ

Öğrencilerin kaybolduğu Guerrero eyaletinde de büyük çaplı olaylar meydana geldi. Eyaletin başkenti Chilpancingo'da toplanan yüzlerce gösterici polisle çatıştı. Aralarında kamyonların ve federal polis arabalarının olduğu 10 aracı ateşe veren 'öfkeli' Meksikalılar, yerel hükümet binası önünde, 'Onları canlı aldılar, biz de canlı istiyoruz' sloganı attı.

Meksika Adalet Bakanı Jesus Murillo Karam, itiraflara dayanarak yaptığı açıklamada ögrencilerin polis eliyle çete üyelerine teslim edildiğini açıkladı. İtiraf videosunu da basınla paylaşan Karam, DNA testleri çıkana kadar öğrencileri halen daha 'kayıp' statüsünde değerlendireceklerini de belirtti. Aralarında vali ve eşinin de bulunduğu 70 kişi, 43 öğrencinin katliamı nedeniyle gözaltında bulunuyor.

  • Birgün
Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/43-og...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0