Görüş Bildir
Haberler
30 Yaşına Gelmeden Yapmanız Gereken 10 Cesur Hareket

30 Yaşına Gelmeden Yapmanız Gereken 10 Cesur Hareket

Kadir
18.04.2014 - 01:33 Son Güncelleme: 24.04.2014 - 14:17

Yaş ilerledikçe zaman sanki daha hızlı geçiyor... 20'li yaşların o eğlenceli, rahat, ciddi olmayan, hata yapmaya ve daha da önemlisi yapılan hataları telafi etmeye müsait olan yapısı 30'lu yaşlara gelince değişiyor.  İş yerinde daha çok sorumluluk taşıyan bir pozisyon, ciddi bir ilişki, evlilik ve hatta çocuk ister istemez insanın içindeki risk almaya meyilli, yeni şeyler denemek isteyen maceracı kişiliğe zarar veriyor.

Geriye dönüp baktığınızda en azından 'keşke' dememek için, kendinize bir iyilik yapın ve aşağıdaki maddeleri hayata geçirin. Gerçekten çok kolay...

Size birçok anı, anlatacak şey, ve hepsinden önemlisi kendine güven kazandıracağına emin olabilirsiniz

Korkmayı bırakın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yalnız Seyahate Çıkın

1. Yalnız Seyahate Çıkın

Mümkünse yurt dışına...  

Kendinizi tek başınıza, hiçbir şey anlamadığınız bir ülkede ürkmüş bir şekilde görmeden yaşamış sayılmazsınız. Size evi hatırlatacak bir şey olmadığında, sizi bağlayan bir kişi olmadığında ne kadar özgür hissettiğinize, ne kadar korkularınızdan arındığınıza inanamayacaksınız.

2. Tek başınıza güzel bir mekanda akşam yemeği yiyin

2. Tek başınıza güzel bir mekanda akşam yemeği yiyin

Yanınıza bir kitap alın, ya da almayın. Akıllı telefonunuzla ilgilenmeyin. İnsanlarla ilgilenin, yemeğinizle ilgilenin, içkinizle ilgilenin. Dışarıdan nasıl gözüktüğünüzü umursamayın, yalnızlığınızın keyfini çıkartın.

3. Düşmanınızla barışın, arkadaş olun

3. Düşmanınızla barışın, arkadaş olun

Genelde en iyi anlaştığınız arkadaşlarınız ilk başlarda gıcık olduğunuz arkadaşlarınızdır. Birisini tüm kötülükleri ve kusurlarıyla kabul edip sonra iyi yanlarını görmek ve iyi yanlarını aramak aranızda değişik bir bağ oluşmasını sağlar. 

İlle arkadaş olmanıza da gerek yok, affedin, düşman olmayın, kahve için, barışın. Rahatlayacaksınız gerçekten.

4. Herhangi bir açıklama yapmadan "HAYIR" diyin

Birisine hayır demek gerçekten çok özgürleştirici bir andır. Birisine 'hayır' diyip, arkasından bir yığın bahane ve özür sıralamadığınız zaman kendinizi özgür ve özgüvenli hissedeceksiniz. 

İnsanlara hayır demek o kadar zor ve o kadar kırıcı değil. 'Hayır' diyin.

5. Telefonunuzu Bırakın ve Seyahate Çıkın!

Telefonunuzu evde bırakıp seyahate çıkmak, seyahate de gerek yok bir gün boyunca telefonunuza uzak kalmak sizi çok değişik bir tecrübeye sürükleyecek. Yeni insanlarla tanışmanın ne kadar kolay ve keyifli olduğu görünce şaşıracaksınız

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çok da size uygun olmadığını düşündüğünüz birisiyle yemeğe çıkın

Açık olmak, ve yeni insanlarla belli tecrübe ve zaman paylaşmak her zaman iyi bir deneyimdir. Aynı yeni yemekleri denemek gibi.. Kim bilir, belki çok seversiniz, çok eğlenirsiniz.  En azından hiç tarzınız ya da tipiniz olmayan, sizden farklı dünya görüşüne sahip birisiyle yemeğe çıkın

7. Bir şeyler yapıp satmaya çalışın

Bir şey yapmak kolay ama satmak çok zordur. Ama hayal edemeyeceğiniz kadar keyifli ve doyurucu bir şeydir. Ürettiğiniz bir şeyi satmak, satamasınız bile satmaya çalışmak dünyaya çok farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacak. Yapın!

8. Belki de daha önce hiç görmediğiniz uzak akrabalarınızı ziyaret edin

8. Belki de daha önce hiç görmediğiniz uzak akrabalarınızı ziyaret edin

Belki Berlin'deki babanızın kuzeninin çocuğu, ya da yıllardır gitmediğiniz memleketteki uzak akrabalarınız. Siz onları tanımıyorsunuz, ama onlar sizi tanıyorlar, ve daha da yakından tanımak istiyorlar. 

Ziyaret edin, sizi ne kadar sevdiklerine, sizi nasıl misafir ettiklerine çok şaşıracaksınız, hepsinden önemlisi çok da mutlu olacaksınız.

9. "Bana asla bakmaz" dediğiniz birisini yemeğe davet edin

9. "Bana asla bakmaz" dediğiniz birisini yemeğe davet edin

Size anında 'hayır' diyebilir... Ama kabul de edebilir... Büyük ihtimal hayır diyecek ama 20'li yaşlarınızda bozulmayı, hayal kırıklığına uğramayı, kendinize güveninizi test etmeyi öğrenmelisiniz. İleride çok işinize yarayacak, özellikle iş hayatında.

10. Dilenciye, sokakta müzik yapanlara, ya da yolda bir şey satmak isteyen birisine 50 Lira verin

Evet biliyorum, 50 lira kolay kazanılmıyor ve hiç de fena bir para değil, bunu hepimiz biliyoruz. Ama bu parayı verdikten sonra karşı tarafın sevinci size 'her kuruşuna deydi' dedirtecek. Böyle bir rahatlamayı ve mutluluğu bu kadar ucuza alabildiğiniz için sevineceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
8
7
5
1
1
1