Görüş Bildir
Haberler
30'lu Yaşlarda Ömür Boyu Başarı İçin Atılabilecek 10 Adım

30'lu Yaşlarda Ömür Boyu Başarı İçin Atılabilecek 10 Adım

Kahveci Gezgin
18.07.2015 - 10:31 Son Güncelleme: 01.08.2015 - 13:36

20'li yaşların çoğu bünyelere -gece 2'lere kadar uyanık kalmak, tüm kazancımızı o yeni spor ayakkabılara harcamak vb. gibi- sağlıksız alışkanlıkların kazandırıldığı dönem olarak geçer. 

Ama 30'lu yaşlar kişisel ve profesyonel anlamda geri kalan hayatımız için alışkanlık oluşturmaya yardımcı olacak en ideal dönemi oluşturuyor.

Quara araştırma şirketinin hayatın bu kritik dönemini ele aldığı ve sizi bir adım önde devam etmenizi sağlayacak bu araştırma sonuçlarını sizler için derledik. 

İşte 30'lu yaşlarda ömür boyu sürecek başarı için yapabileceğiniz 10 ince ayar:

Kaynak: http://www.businessinsider.com/change...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sigarayı bırakmak

1. Sigarayı bırakmak

'Sigara içmeye başladıysanız hemen bırakmakta büyük fayda var' diyor Quora kullanıcısı Cyndi Perlman Fink.

Sigara içmeden kaynaklı zararı geriye döndüremeseniz de araştırmalar, 40 yaşından önce sigarayı bırakanların sigara içmeye devam edenlere oranla %90 daha az ölüm riski ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

2. Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmak

2. Her gün aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmak

Uykusuzluğunuzu hafta sonu bol bol uyku ile geçirerek telafi etmek iyi fikir gibi görünebilir ama Nan Waldman haftanın her günü- hafta sonları da dahil- aynı saatte uyuyup aynı saatte uyanmayı öneriyor. 

Sadece bir kaç gün geç kalkmanız bile, uzmanlara göre vücut saatinizi farklı bir döngüye göre kendini tekrar ayarlamak zorunda bırakmanız anlamına geliyor. Uyku rutini oluşturarak ileride oluşabilecek uyku bozukluklarının önüne geçebilirsiniz.

3. Düzenli egzersiz yapmaya başlamak

3. Düzenli egzersiz yapmaya başlamak

'Mümkün olduğu kadar çok egzersiz yapın,' diyor Alistair Longman. 'İçinde hareket barındırdığı sürece yürüme, bisiklet, koşma, ağırlık kaldırma, doğa yürüyüşü, yüzme olması fark etmiyor.'

30'lu yaşların son dönemlerine kas kütleleriniz erimeye başlar o yüzden özellikle bu dönemde egzersiz yapmanız çok önemli. Ama sizin sevdiğiniz bir egzersiz olması da önemli. Bu sayede egzersizlerinize devam etme olasılığınız daha yüksek olacaktır.

4. Günlük tutmaya başlamak

4. Günlük tutmaya başlamak

'Hayatınızı kaydedin! Kayıtlarınız sizi neşelendirecek ve hayatınızı gelecekte çekici hale getirecek.' diyor Mark Crawley.

Günlüğünüzü sadece kendiniz okumayı tercih etseniz bile, düşünce ve hislerinizi kağıda dökmek stresli olaylarla başa çıkmanıza destek olacaktır.

5. Para biriktirmeye başlamak

5. Para biriktirmeye başlamak

'Erken yaşlarda para biriktirme alışkanlığı edinmek ileriki yaşlarda da aynı şekilde devam etmenize fayda sağlayacak.' diyor Cliff Gilley.

Yaşlılık size çok uzak görünebilir ama ne kadar erken başlarsanız paranıza para katmak o kadar kolay olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayallerinizi ertelememek

6. Hayallerinizi ertelememek

'Yaşam hedeflerinizi daha fazla ertelemeyin' diyor Bill Karwin. 'Ev mi almak istiyorsunuz? Çocuklarınız mı olsun istiyorsunuz? Kitap mı yazmak istiyorsunuz? Hedeflerinizi oluşturun ve hemen gerçekleştirmek için yola koyulun. Hedeflerinizi gerçeğe dönüştürmek için şimdiden itibaren yıl sonuna kadar neler yapabilirsiniz? '

7. Elinizdekiler için memnuniyet duymaya başlamak

7. Elinizdekiler için memnuniyet duymaya başlamak

'Eğer sahip olduklarınızdan memnuniyet duymaya başlarsanız, daha mutlu bir hayatınız olacak.' diyor Robert Walker.

Hakikaten olay minnettarlık ile ilgili. Araştırmalar gösteriyor ki sahip olduğunuz şeyleri takdir etmek mutluluğunuzu arttırırken negatif hislerinizi azaltacaktır.

8. Herkesi memnun etmeniz gerektiği düşüncesinden kurtulmak

8. Herkesi memnun etmeniz gerektiği düşüncesinden kurtulmak

'30 yaşında herkesi memnun etmem gerektiği düşüncesinden kurtuldum. Arkadaşlarınızı ve kontaklarınızı daha dikkatli seçebilirisiniz' diyor Kevin Teo. Özellikle ona karşı arkadaşça davranmayanlara nazik olma zorunluluğunun olmadığını fark etmiş Teo.  

İster Facebook'taki arkadaş sayınızı azaltın ister sizi mutlu eden insanlarla takılın veya sosyalleşin önemli olan enerji ve zamanınızı doğru kişilerle harcamaktır.

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya son vermek

9. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamaya son vermek

'Arkadaşlarınz veya kardeşlerinize kıyasla geride kaldığınızı düşünüyorsanız, artık kendi kendinizle yarışta olmanın zamanı gelmiş demektir' diye öneriyor Mahesh Kay. 'Kendinize karşı acımasız olmayın'

Bir psikoterapistin önerdiği gibi, başkalarının başarılarını gözlemlemek sizin hedeflerinize ulaşmanıza katkı sağlamaz. O düşüncelere harcayacağınız zamanı kendinizin ne elde etmek istediği ve bu alandaki ilerlemenizi değerlendirerek geçirebilirsiniz.

10. Hatalarınız için kendinizi affetmeye başlamak

10. Hatalarınız için kendinizi affetmeye başlamak

'Hatalarınız için kendinizi affedin. Hepimiz sayıca fazla hata yaparız. Geçmiş hatalarınızda kalmayın, onlardan dersler çıkarın, izin verin gitsinler ve siz de önünüze bakın' diyor Liz Palmer.

Bir sosyal psikolog öz-duyarlılığın (kendini affedebilme ve hatalarından ders çıkarabilme kabiliyeti) başarının temel anahtarı olduğunu söylüyor. Öz-duyarlılığı gelişmiş insanlar zayıflıklarını değiştirilebilir olarak görüyor ve gelecekte aynı hataları yapmamaya özen gösteriyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0