Görüş Bildir
Haberler
12 Polis Hakkında Tutuklama Talebi, Hamza Tosun Serbest

12 Polis Hakkında Tutuklama Talebi, Hamza Tosun Serbest

Batuhan
02.09.2014 - 09:44

12 Polis Hakkında Tutuklama Talebi, Hamza Tosun Serbest

22 Temmuz operasyonunun 3. dalgasında gözaltına alınan 17 kişiden, aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı’nın da bulunduğu12 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun savcılık sorgusunun ardından mahkeme kararıyla serbest bırakıldı.

17 kişiden aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı’nın da bulunduğu 4 kişi savcılık sorgularının ardından dün akşam saatlerinde serbest bırakılmıştı. Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ile beraber 13 kişinin ise savcılık sorgusu saat 04.00′a kadar sürdü. Soruşturma savcısı İsmail Uçar tarafından ifadesi alınan 13 kişinden aralarında Saygılı’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklama talebiyle, Hamza Tosun ise yurtdışı çıkış yasağı adli kontrolü uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tosun mahkemece serbest bırakıldı.

Hamza Tosun, serbest bırakılmasının ardından Adliye çıkışında avukatıyla birlikte kısa bir açıklama yaptı. Tosun, “Darbe suçuyla ve casusluk suçlamasıyla içeri alındım. Ben bu vatanın evladıyım. Benim kim olduğumu herkes bilir. Vatan evlatları vatana darbe yapmazlar. Bunun böyle bilinmesi lazım. İçerideki arkadaşlarımın da her birisi vatan evladı. Onlar da benim gözümde kahraman insanlar. Uzun yıllar tanıyorum dürüstlüklerine inandığım arkadaşlar, hiçbir şekilde darbe teşebbüsü yapmadılar, yapacaklarını düşünmüyorum. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyorum. Sadece darbeyle suçlanmak çok ağırıma gitti. Şu anda serbest kaldım. Ne adli kontrol ne yurt dışına çıkış yasağım yok. Bu da hukuksuz şekilde içeri alındığımın ispatıdır” dedi.

Hamza Tosun’un Avukat Osman Ertürk, müvekkili ile ilgili iki tane suçlamanın söz konusu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“60 soru sormuşlardı müvekkilime. Bu 60 soru içinde tek gitmeye çalıştıkları noktanın darbe teşebbüsü ve casusluk olduğunu görüyoruz. İşte bir gizli tanık… Dosyanın içeriğinde bilirkişi incelemelerinin veya bilgisayarların ne şekilde incelendiğinin tam olarak bilinmesi mümkün değil. 17 Aralık sonrasında insanların birçoğu görevden alındığı için bu bilgisayarların içine ekstra bir şeyin konulup konulmadığının değerlendirilmesi, detaylı olarak incelenmesi lazım. Hiç bir ıslak imzalı bir belge yok. Bizzat incelememize, bizzat imkan olmadığı için farazi bir durumu söz konusu. Bu açıdan delillerin sahte delillerde üretilebileceğini burada ifade ediyorum. Bununla ilgili şüphelerimiz var. Bu şüphelerin aciliyetle giderilmesi lazım.”

Hamza Tosun’un eşi Tuğba Tosun ise “Bir tarafta zalimler, basınıyla, medyasıyla, hakimiyle, savcısıyla, bir tarafta onların gücü, bir tarafta da şurada saatlerce günlerce bekleyen çocuklar, bebekler çocukların gözyaşları, benim gözyaşlarım. Bakalım Allah’ın terazisinde hangisi ağır basacak göreceğiz” diye konuştu.

ZETE

Kaynak: http://zete.com/12-polis-hakkinda-tut...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0