Görüş Bildir
Haberler
28 Şubat Davası'nda 67. Duruşma

28 Şubat Davası'nda 67. Duruşma

adem kara
27.10.2014 - 11:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 67. duruşması başladı. Duruşma, ifadesi alınmayan sanıkların ifadelerinin alınması ile devam ediyor.

5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, yaklaşık 45 dakika süren sanık ve müşteki yoklamasının ardından başladı. Duruşmaya Çetin Doğan, Çevik Bir başta olmak üzere çok sayıda sanık katıldı. Mahkeme, Ankara’da oturan 91 müştekiye bugünkü duruşma için davetiye çıkardı. Ancak bu hafta içinde 45 müştekinin ifadesinin alınması bekleniyor. Mahkeme başkanı duruşmaların yarın ve perşembe günü de devam edeceğini söyledi. Mahkeme salonunun kapasitesi nedeniyle bazı izleyiciler ile fotoğraf çeken bir kişi mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkarıldı.

Duruşma, daha önce ifadesi alınmayan Silivri Cezaevi’nde bulunan Sedat Arıtürk ve Doğan Temel’in ifadelerinin SEGBİS ile alınması ile devam edecek. Mahkeme son duruşmada dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in tanık olarak dinlenmesi için davetiye göndermişti. Ancak mahkeme başkanı Demirel’e gönderilen davetiyeye cevap verilip verilmediği ile ilgili bir bilgi vermedi. Demirel, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 43/4. maddesine göre kendi takdiri ile tanıklıktan çekinebilir, tanıklık yapmak istemesi halinde beyanı konutunda alınabilir, yazılı olarak gönderebilir veya kendi takdiri ile tanıklıktan çekilebilir.

CHA

Kaynak: http://www.cihan.com.tr/caption/28-Su...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0