Görüş Bildir
Haberler
27 Üniversiteliye Berkin Elvan Soruşturması

27 Üniversiteliye Berkin Elvan Soruşturması

Onedio Medya
11.04.2014 - 13:45 Son Güncelleme: 11.04.2014 - 13:58

27 Üniversiteliye Berkin Elvan Soruşturması

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Berkin Elvan ile ilgili protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle 27 öğrenci hakkında soruşturma açtı. Soruşturma okulda tepkiye yol açtı.

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü içinde bir süre önce düzenlenen Berkin Elvan ile ilgili protesto sırasında, öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında çatışma çıkmış, olaya daha sonra Çevik Kuvvet de müdahale etmişti. Bu gelişmelerin ardından Rektörlük, kamera görüntülerinin yardımıyla isimleri tesbit edilen 27 öğrenci hakkında soruşturma açtı.

Daha önce bazı öğrencilerin uzaklaştırma cezası aldığı Kocaeli Üniversitesi'nde Rektörlüğün yeni bir soruşturma başlatmasına tepki gösteren yaklaşık 200 kişilik öğrenci grubu, kampüs içinde protesto gösterisi yaptı. Aynı saatlerde Rektörlük binasına savunma vermeye giden arkadaşlarına destek veren üniversiteliler, daha sonra da basın açıklaması okudu.

İrem Özdemir adlı öğrencinin okuduğu basın açıklamasında, 'Gezi Parkı özgülünde başlayıp ülke geneline yayılan direniş sırasında katil devlet 8 can aldı. Bunlardan biri, başından gaz kapsülü ile vurulan 269 gün komada kaldıktan sonra yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan'dı' denildi. Açıklamada, Berkin'i anmak için toplandıklarında Rektörlük binası önünde özel güvenlik engeliyle karşılaştıklarını, daha sonar gelen Çevik Kuvvet müdehalesiyle birçok öğrencinin yaralanıp tekmelerle gözaltına alındığı belirtildi. Öğrenciler bildiriyi okuduktan sonra dağıldı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0