Görüş Bildir
Haberler
2016 Yazını Bir Rock Tatiline Çevirmek İsteyenler İçin Avrupa'dan 10 Festival

2016 Yazını Bir Rock Tatiline Çevirmek İsteyenler İçin Avrupa'dan 10 Festival

Fulin
13.02.2016 - 18:38 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 02:05

Bu yaz da geçen yazlarda olduğu gibi inanılmaz isimlerin bir arada olduğu festivaller olacak. İmkanı, zamanı, bir de vizesi olan herkese rehber olacak bu festival seçkisi ile sizlerle birlikteyiz.

1. Rock Am Ring (3-5 Haziran)

1. Rock Am Ring (3-5 Haziran)

Almanya'nın Mendig şehrinde yapılan festivalin bu senesinde efsanevi isimler bir arada olacak. Red Hot Chili Peppers, Black Sabbath ve Volbeat'in headliner olarak yer alacağı festivalde, onlarca başarılı isim bir arada. Festivalin biletleri 185 Euro ve konaklama imkanı da var. Gitmek isteyenler için detaylı bilgiler Rock am Ring 2016 adresinde.

2. Sweden Rock Festival (8-11 Haziran)

2. Sweden Rock Festival (8-11 Haziran)

Efsaneleşmiş festivalin bu seneki headliner'ları arasında Adam Lambert'ın konuk olduğu Queen ve bu yaz festivalleri sallayacak olan Twisted Sister bulunuyor. Dört gün sürecek bu festivalde farklı sahnelerde, değişik tatlarda rock gruplarını bulmak mümkün olacak. İsveç'in Solvesborg kentinde düzenlenecek festivalin biletleri 2390 İsveç Kronu ve konaklama imkanı da mevcut. Ayrıntılı bilgi Sweden Rock Festival adresinde

3. Nova Rock (9-11 Haziran)

3. Nova Rock (9-11 Haziran)

Avusturya'nın en önemli festivalinde bu sene Avrupa'yı ziyaret edecek olan dev isimler var. Festivalin headliner'ları Red Hot Chili Peppers, Volbeat ve Korn. Nickeldorf şehrinin ev sahipliği yapacağı festivalin biletleri 159,90 Euro'dan satılıyor. Kamp olanağı da bulunan festivalin detaylı bilgileri NOVAROCK web sitesinde.

4. Download Festival (10-12 Haziran)

4. Download Festival (10-12 Haziran)

Bu sene de İngiltere'deki ünlü Donnington Park'ta yapılacak Download Festival'deki isimler sıralamakla bitmez; en iyisi postere uzun uzun bakmak. Diğer festivallerin haricinde Iron Maiden ve Rammstein'ı kolaylıkla ayırabilirsiniz. Festival biletleri 90-205 Pound arasında değişiyor. Kamp imkanının da bulunduğu festivalin diğer bilgileri Download Festival 2016 resmi sayfasında.

5. Graspop Metal Meeting (17-19 Haziran)

5. Graspop Metal Meeting (17-19 Haziran)

Belçika'nın önemli festivali Graspop'un bu senesinde metal müziğin en önemli isimleri bir arada olacak. Black Sabbath'ın bu festivalde olduğunu söylemek yeterli olacaktır. Bunun dışında King Diamond ve Slayer da festivali şenlendirecek. Biletlerin 195 Euro olduğu festivalin tüm detayları Graspop Metal Meeting 2016 adresinde.

6. Hellfest (17-19 Haziran)

6. Hellfest (17-19 Haziran)

Hellfest son bir kaç senede yaptığı atılımı bu sene de devam ettiriyor. Black Sabbath ve Rammstein'ın ziyaret ettiği bu festival 3 gün sürecek. Fransa'nın Clisson şehrinin ev sahipliği yaptığı bu festivalin biletleri 92,50 Euro'dan satılıyor. Geniş bilgi de Hellfest 2016 sayfasında.

7. Roskilde Festival (25 Haziran - 2 Temmuz)

7. Roskilde Festival (25 Haziran - 2 Temmuz)

Bu efsane festival de etkileyici bir line-up ile bu sene sevdiklerine kapıyı açacak. Pek rock olmasa da en renkli performans Wiz Khalifa'nınkisi olacak gibi görünüyor. Festivalin biletleri 1995 Danimarka Kronu'undan satılıyor.

8. Wacken Open Air (4-6 Ağustos)

8. Wacken Open Air (4-6 Ağustos)

Wacken geçen birkaç sene de olduğu gibi bu sene de çok önceden 'sold out' oldu. Bu sebeple belki daha yüksek fiyata biletini satmak isteyen kişilerden bileti bulabilirsiniz. Festivalin büyük headliner'ı Iron Maiden.

9. Sziget Festival (10-17 Ağustos)

9. Sziget Festival (10-17 Ağustos)

Diğer festivallere oranla daha yumuşak bir içeriğe sahip olan bu festivale geçmiş yıllarda gidenler Sziget'i mükemmel bir tecrübe olarak adlandırıyor. Macaristan'ın Budapeşte şehrinde gerçekleşecek bu festivalin biletleri 249 Euro'dan satılıyor. Tüm bilgiler de Sziget Festival resmi sayfasında yer alıyor.

10. Summer Breeze (17-20 Ağustos)

10. Summer Breeze (17-20 Ağustos)

Yılın en sert festivallerinden biri olmaya aday Summer Breeze'de bu sene Motörhead headliner olarak sahne alacaktı. Ancak zamansız yitirdiğimiz Lemmy Kilmister'dan sonra kadro tekrar düzenlendi. Almanya'nın Dinkelsbuhl isimli şehrinde gerçekleşecek olan festivalin biletleri 111 Euro.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
142
32
28
6
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onedeyo

Türkiye' de ki konserleri derlesene fulin bacım.

Fener Bahce

metallica'sız festival mi olur yaw

Tuğberk K

imkanım olsa hiç durmam hemen giderim hiç acımam

Cem Ersan

Vize derdi olmasa keşke. Sürüsüne ülke vatandaşı, parayı denkleştirdiği an, kafasına göre, isterse o gün atlar uçağa, arabaya vs. ve gider AB içinde bir ülke... Devamını Gör