Görüş Bildir
Haberler
2015 Sony Fotoğrafçılık Ödülleri'nde Diğer Katılımcılar Arasından Öne Çıkmış 15 Müthiş Fotoğraf

2015 Sony Fotoğrafçılık Ödülleri'nde Diğer Katılımcılar Arasından Öne Çıkmış 15 Müthiş Fotoğraf

Mertcan Kaygısız
15.12.2014 - 19:45 Son Güncelleme: 18.12.2014 - 13:33

Sony Fotoğrafçılık Ödülleri, her yıl birçok kategoride düzenlenen ve özellikle amatör fotoğrafçıların da başvurabildiği prestijli bir yarışma. 2007'den beri devam eden bu yarışmaya bugüne kadar 700.000'den fazla fotoğraf gönderildi. 

Bu içeriğimizde de birçok kategoriden 16 fotoğrafı sizlere sunduk. Bu arada hevesli fotoğrafçılar için hala çok geç değil, yarışma hala devam ediyor. Yapmanız gereken ise çok basit: makinenizi alın ve kendinizi doğaya vurun!

Kaynak: http://www.huffingtonpost.com/2014/12...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yağmurdaki Orangutan

1. Yağmurdaki Orangutan

'Orangutan fotoğrafları çekmek için Bali'deydim ve bir anda yağmur başladı. Tam toparlanmış gidiyorken, bir Orangutanın yağmurdan korunmak için kafasına bir yaprak koyduğunu gördüm. Anında fotoğraf makineme davrandım ve bu büyülü anı ölümsüzleştirmek istedim .' diyerek özetlemiş durumu fotoğrafın sahibi Andrew Suryono

2. Zamansız Eğilim

2. Zamansız Eğilim

'Fiona (resimdeki) iki kızımdan küçük olanı. Kedilerden korkuyordu ve bizde bu sebepten ötürü eve iki yavru kedi aldık. Bu şekilde Fina'nın kedilerle nasıl yaşanacağını, onları nasıl tutacağını, onlarla nasıl ilgilenileceğini ve en önemlisi korkusunu nasıl aşacağını görmek istiyorduk. Gururla söyleyebilirim ki hepsini başardı! 7 ay geçti ve bugün Fiona ve kediler çok iyi arkadaşlar. Birbirlerini seviyor ve önemsiyorlar. Bu fotoğrafta da onların bir kare içinde ne kadar güzel durduklarını göstermek istedim.' diyor, Fiona'nın annesi, Endonezyalı Arief Siswandhono.

3. Kutsal

3. Kutsal

Hint sofular baharın gelişini kutladıkları Lathmar Holi Festivali'nde birbirlerinin üzerine renkli boyalar atıyorlar. Brahmanizm'e mensup insanların üstlerine renkli tozlar dökülürken, onlar da dua ediyorlar. Fotoğrafın sahibi ise Fransız Ioulia Chvetsova

4. Köpek Dövüşü

4. Köpek Dövüşü

Romanya YAK Takımı'nın, Bükreş Uluslararası Hava Gösterisi'nde düzeni bozup yaptıkları hava gösterisi anında çekilmiş bir fotoğraf. Buradan bakınca birbirlerini avlamaya çalışıyor gibi görünüyorlar. Bu anı yakalayan kişi ise Cioplea Vlad

5. Akşam Yemeği Zamanı

5. Akşam Yemeği Zamanı

Vahşi doğada, türlerine pandalardan bile daha az rastlanan, Kuzey Amerika Siyah Ayılarının bir alt türü olan Kermode Ayıları. Anne ayı, yakaladığı balıklarla birazdan çocuğuna güzel bir ziyafet çektirecek. Kanada'nın British Colombia Büyük Yağmur Ormanlarında Kyle Breckenridge tarafından çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çölde Şafak Vakti

6. Çölde Şafak Vakti

Dubai çöllerinde, güneşin doğumundan 30 dakika sonra çekilmiş bir fotoğraf. Havalanan balon birazdan bir deve çiftliğine inecek. Fotoğraf ise tam zamanında, balon çöl tepeciklerinin üzerinde süzülürken, Yeni Zelandalı Gareth Lowndes tarafından çekilmiş.

7. Blaak

7. Blaak

Küp evler, Hollandalı mimar Piet Blom tarafından 'şehir çatısı altında yaşama' konseptiyle yapılan, bir dizi yenilikçi tasarımdır. Blom, 45 derecelik açılarla yatırdığı ve altıgen şeklini verdiği evleri, şehir içinde bir köyü temsil etmekle birlikte her ev bir ağacı temsil ederek bir orman tasviri yapıyor. Bu yaratıcı kareyi ise Cor Boers fotoğraflamış.

8. Antik dağ buzulunu takip etmek

8. Antik dağ buzulunu takip etmek

Alaska'daki Denali Parkı, 6 milyon hektarlık bir alan olmakla birlikte kurdele gibi bir şeritle ayrılmıştır. Kuzey Amerika'nın bu en büyük parkında, birçok toprak çeşidi bulunmaktadır ve gezginlerin uğrak mekanlarındandır. Onlarca rengin bir arada bulunarak muhteşem bir doğa olayını meydana getirdiği arazinin bu fotoğrafı sonbaharda İspanyol Miquel Angel Artus Illana tarafından çekilmiştir.

9. Örtülü

9. Örtülü

Portre fotoğrafın temel unsuru yüzümüzdür. Ancak yüzümüz kapandığı zaman, kişinin hareketleri, duruşu

10. Sabah Saati

10. Sabah Saati

Beyaz ala geyik sabah vakti sisler arasında bütün karizmasıyla duruyor. Amatör bir fotoğrafçı olan Georg May de  bu kadar hareketli bir hayvanı, hareket etmediği ender anlardan birisinde fotoğraflamış. Fotoğraf ise Almanya'da Eifel Ulusal Park'ta çekilmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Adım adım

11. Adım adım

Berlin'de hem tasarımıyla, hem de çekilen fotoğrafıyla dikkat çeken merdiven. Bu fotoğrafla yarışmaya giren amatör fotoğrafçı ise Ralf Wendrich

12. Sabahın Coşkulu Dokunuşu

12. Sabahın Coşkulu Dokunuşu

Hint bir rahip, sisli bir kış sabahında bir mango bahçesinde günü karşılıyor. Bu fotoğraf ise Jubair Bin Iqbal tarafından Bangladeş'den karşımıza çıkıyor.

13. Sabah Ritüeli

13. Sabah Ritüeli

Hindistan'ın Kolkata bölgesinde bulunan ve Kutsal Ganges Nehri'nin bir parçası olan Hooghly Nehri'nde, bir kişi nehre girmeden önce ayaklarını yıkıyor. Ritüele göre, kişi kendi kendini nehirde yıkayarak, atalarına ve tanrılarına dua ediyor.

14. Kral Penguenlerin Kalabalığı

14. Kral Penguenlerin Kalabalığı

Kral Penguenler, Güney Georgia'da büyük koloniler halinde yaşarlar. Bu tatlı, komik ancak bir o kadar da güzel hayvanları gözlemlemek de bir o kadar keyiflidir. Bu keyfi de fotoğraflayan Portekiz'den Lisa Vaz olmuş.

15. Çekiç Adam

15. Çekiç Adam

Çekiç adam, hayvanlarını korumak adına çit yapmak için ormandan topladığı ağaç parçalarını getirirken. Bu fotoğraf Diego Arroyo Mendez tarafından Etiyopya'da çekilmiş.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
1