Görüş Bildir
Haberler
17 Ay Boyunca Su Altında Kalan GoPro'nun Hikayesi

17 Ay Boyunca Su Altında Kalan GoPro'nun Hikayesi

Onedio Medya
24.11.2014 - 09:31 Son Güncelleme: 24.11.2014 - 10:17

GoPro, aksiyon kameraları alanında kendi pazarında en büyük paya sahip olan kameralardan biri. Belki de bu videoyu izledikten sonra, pazardaki en dayanıklısı olduğunu düşünmeniz de mümkün!

GoPro, kendi kasası sayesinde, su ve kum geçirmeyen, çarpma ve darbelere dayanıklı olan bir hayli sağlam yapıya bürünüyor. Dolayısı ile GoPro’yu dalgıçlar da, paraşütçüler de kullanıyor ve cihazın kullanım alanı bir hayli geniş.

Burada size aktaracağımız hikayeye konu olan GoPro ise, sahibinin çıktığı rafting (TDK’ya göre “sal yarışı”) turunda kayboluyor. Sahibinin bir manevrada savrulması ile birlikte elinden düşen ve sonrasında da akıntı ile birlikte sürüklenen GoPro, son anlarını da kendi kendine kaydetmeyi başarıyor.

Tam 17 ay boyunca sular altında kalan, yosun bağlayan GoPro kamerasının en önemli özelliği ise geçen bu 2 yıla yakın süre içerisinde şarjı bitmesine rağmen içinde kaydettiği son videoyu kayıpsız şekilde saklayabilmesi. GoPro’yu bulan kişi ise, uzun yıllardır metal dedektörle sular altında bir şeyler arayan Beau Ouimette adlı kişi.

Son olarak halka açılan şirket, Hero 4 adlı modelini de piyasaya sürmüştü. Buradan kameralarının ne kadar dayanıklı olduğunu anlayabileceğimiz GoPro, ilginç bir deneyden de geçmiş oldu. GoPro’yu bulan sualtı avcısının, kameranın gerçek sahibinin mesaj atması durumunda GoPro’yu hiçbir ücret almadan iade etmeye hazır olduğunu belirttiğini de son olarak aktarmış olalım. GoPro’nun kaybolma anını ve tekrar gün yüzüne çıktığı bulunma anını hemen aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/11/24/17-ay-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0