Görüş Bildir
Haberler
14 Şubat’ı Yalnız Geçiriyor Olmanın Size Kazandıracağı 14 Harika Özellik

14 Şubat’ı Yalnız Geçiriyor Olmanın Size Kazandıracağı 14 Harika Özellik

diazepam
10.02.2016 - 15:28

Yine bir 14 Şubat daha geldi ve siz yine çaktırmasanız da için için üzülüyorsunuz. Her ne kadar sevgililer günü, Türkiye’ye Hıncal Uluç’un getirdiği bir şey olsa da, her ne kadar kapitalizmin bir oyunu olsa da içten içe bu oyunun bir parçası olmak istiyorsunuz farkındayız. Ama üzülmeyin, zira bir 14 Şubat’ı daha yalnız geçiriyor olmak size çok şey kazandırıyor, fakat siz farkında değilsiniz. İşte burada biz devreye giriyor ve sizi aydınlatıyoruz. 

İyi ki yalnızsın arkadaşım… İyi ki…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sevgililer gününde yalnız olmak sizin toplum dinamiklerine karşı geliştirdiğiniz savunmanızı güçlendirir.

Sizinle dalga geçen, size üzülen, sizinle eğlenen, “yine mi sapsın lan?” diye takılan insanlara karşı vereceğiniz cevapları düşünmek öz savunmanızı güçlendirir.

2. Haliyle bu sizi hızlı düşünen, hazır cevap bir insan haline getirir.

Böyle biri olmanın hayatın her alanında ne kadar işinize yarayacağını sanırım anlatmamıza gerek yok.

3. Yalnız geçirilen her sevgililer günü sizi ilerideki ilişkilerinize ve hatta kuracağınız yuvaya hazır hale getirir.

Kıymet bilirsiniz, olmayan sevgilinin acısını çok çeken biri olarak sevgiliniz olduğunda bu günlerinizi asla unutmazsınız.

4. Yalnızlık sizi bencil yapar.

Ama bu öyle kötü bir bencillik değil, kendinizi önemsemenizi, kendi kıymetinizi bilmenizi sağlar. Yani kendiyle barışık bir insan haline gelirsiniz.

5. Nefsinizi kontrol altında tutmayı öğrenirsiniz.

Nefsinize kontrolün kimin elinde olduğunu öğretirsiniz. Bu ders, gördüğünüz her çiftle birlikte daha da pekişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kesinlikle gözlem yeteneğinizi geliştirir, olaylara daha doğru açılardan bakmaya başlarsınız.

Çünkü sevgililer gününde tek başınızasınız ve çiftleri izlemek gibi bir şansınız var. İzlenimlerinizden doğru tahliller yapma, yanlışları görme, vb. imkanlarınız var.

7. Sevmenin kıymetini, hayatı birisiyle paylamanın güzelliğini kavrarsınız.

Bunu bir ilişki içerisindeyken fark etmek zordur, oysa siz uzaktan bakma şansını yakalamış kişilerdensiniz, bunu heba etmeyin. Sevmenin, sevilmenin, ömrünü birine adamanın ne kadar güzel olduğunu bir kere daha kavrayın.

8. Önceliklerinizin farkına varmanızı sağlar.

Dağınık biriyseniz, hayattaki önceliklerinizin farkında değilseniz, yalnız geçireceğiniz bir sevgililer günü size hayatta neyi en çok istediğinizi gösterir. Tabiri caiz ise bu çaresiz anınızda sergileyeceğiniz tavır sizi aydınlatır.

9. Zorluklarla mücadele edebilme gücünüzü arttırır.

Üstünüze üstünüze gelen bir günde, sizin hayatın zorluklarıyla nasıl baş edeceğinize dair bir tatbikat gibidir yalnız geçen sevgililer günü. Karşılaştığınız zorlu durumlara karşı mevzinizi güçlendirmenizi sağlar.

10. Size birey olduğunuzu hatırlatır.

Ne olursa olsun hayatla tek başınıza başa çıkmanız gerektiğini öğretir size. Yanınızda sevdiğiniz, güvendiğiniz, değer veren insanların olması elbette ki güzel bir şeydir, ama unutma hayatta tek başına varsın der size.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Empati yeteneğinizi geliştirir, farklı insanları, değişik duyguları, vs. daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

Çünkü o gün farklı olan sizsiniz, insanların çift olarak gezdiği bir günde siz tek başına takılmak zorundasınız bu elbette ki size farklılığın ne anlama geldiğini gösterecektir.

12. Duygularınızı disipline etme kabiliyeti kazandırır.

İster üzülün, ister sevinin, ister ağlamak isteyin, ister bulutların üzerinde gezin, bu özel gün size duygularınızı kararında, tadında yaşama özelliği kazandıracaktır. Tıpkı bir poker oyuncusu gibi yaşadıklarınızı dışa vurmama kabiliyeti verecektir.

13. Size sınırlarınızı bir kez daha hatırlatır.

Tabiri caiz ise egonuzu törpüler, sizi hizaya sokar, size yerinizi gösterir. İnsan olduğunuzu, zaaflarınızın, zayıf yönlerinizin bulunduğunu hatırlatır.

14. Ve tabii ki kendinize kaldığınızda vaktinizi daha verimli kullanmayı öğretir.

Açıklamaya gerek var mı? Yalnızsın işte takıl, kendini şımart, hep yapmak istediğin uzun hafta sonu etkinliğini gerçekleştir. Dağa çık, oraya da gelecek değil ya bu sinir bozucu, vıcık vıcık çiftler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
180
59
48
22
15
13
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın