Görüş Bildir
Haberler
14 Aralık Soruşturması İngiliz Basınında

14 Aralık Soruşturması İngiliz Basınında

İçeriğin Devamı Aşağıda

14 Aralık soruşturması kapsamında Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasına dair haberler İngiliz basınında da yer alıyor.

Guardian gazetesi, Savcı Hasan Yılmaz'ın Gülen'i 'suç örgütü liderliği' ile suçladığını hatırlatıp, Gülen'e yöneltilen 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçlamasının cezasının da 15 yıl hapis olduğunu aktarıyor.

Gazete şöyle devam ediyor:

'Türk yetkililer artık Washington'a (Gülen'in) sınır dışı edilmesi talebinde bulunabilir, fakat böyle bir talep Türkiye'nin Nato müttefiki (ABD) ile gerilen ilişkilerini büyük ihtimalle baskı altına alır.'

'Geçen Pazar günü Gülen'e yakın medya kuruluşlarına yapılan baskınların ardından, yakalama kararı Erdoğan ve dünya genelinde Hizmet olarak da bilinen hareketinin milyonlarca destekçisi olan Gülen arasındaki kavganın da tırmandığına işaret ediyor.'

Guardian gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen'i, destekçilerini yargı ve polis gibi devlet kurumlarına sokarak ve gücünü medya imparatorluğu üzerinden kullanarak 'paralel yapı' kurmakla suçladığını da hatırlatıyor.

Yolsuzluk skandanlından bu yana mücadele

Haberde, Samanyolu Yayın Grubu başkanı Hidayet Karaca ve diğer üç şüpheli hakkında tutuklu yargılama kararı alındığı da belirtiliyor.

onedio.com

Guardian'ın aktardığına göre, İnsan Hakları Gözlemevi (HRW) Türkiye uzmanı Emma Sinclair-Webb de Hidayet Karaca'yla ilgili kararı 'net gerekçeler olmadan şüpheli terör suçlamalarıyla gazetecilerin gözaltında tutulması, basın özgürlüğüne zarar veriyor ve Türkiye'nin uluslararası itibarını zedeliyor' sözleriyle eleştirdi.

Haberde, Erdoğan'ın operasyonların devam edeceği yönündeki sözlerine ve TÜBİTAK'ın da 'içeri sızan hainlerden temizleneceği' ifadesine de yer veriliyor.

Times gazetesi de Gülen hakkında çıkarılan yakalama kararına dair ayrıntıları aktardığı haberinde, Türkiye'nin ABD'ye 'sınır dışı talebinde' bulunabileceği belirtiliyor.

Haberde, 'Bir yıl önce yolsuzluk skandalının hükümeti sarstığı zamandan bu yana, Erdoğan ve Gülen açık bir mücadelenin içinde. O dönem başbakan olan Erdoğan, Gülen'in Hizmet hareketini kendisini devirme planları yaptığını iddia etti. Hükümet o dönemden bu yana Gülen'in iş dünyasında, medyada, polis ve yargıdaki Gülen destekçilerine baskı uyguluyor.'

  • BBC Türkçe
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0